C junioren verdedigen goede naam in Belgie

In het Hemelvaartsweekend van de meivakantie bezochten de twee C junioren teams van Schiebroek’94 een Internationaal Toernooi in het Belgische Hasselt.
 

Op donderdag 1 mei (Hemelvaartsdag) vertrokken de teams van Wilko en Jeroen vanaf Schiebroek’94, na een redelijk soepel verlopen reis kwamen we rond 15.45 uur aan op Sportcomplex Beukenhof van voetbalvereniging Herk Sport. Hier moesten we ons melden, het enige negatieve was dat het gigantisch hard was gaan regenen (we kregen toch niet hetzelfde als twee jaar geleden…).

Nadat we ons hadden gemeld gingen we door naar onze slaapaccommodatie, jeugdverblijf De Kompel (ruim 20 km terug) in Beringen-Mijn. Hier eenmaal aangekomen bleek dat er nog niemand aanwezig was en na wat te hebben rond gebeld bleek dat ze ons nog niet hadden verwacht. De huiseigenaar was snel ter plaatse en zo konden we onze spullen naar binnen brengen en de bedden alvast in orde maken.

Nadat dit was gebeurd gingen we terug naar het terrein en omdat we maar over 4 auto’s beschikten betekende dit dat twee auto’s twee keer moesten rijden. In de grote zaal stond het eten voor ons klaar en konden we zo aanschuiven. Vervolgens werd door de spelers het terrein verkend en beleefden we de openingsceremonie waarna wij ons melden voor het teamleidersoverleg. Zonder morren waren we rond 23.30 uur weer allemaal terug in het jeugdverblijf en tegen half twee begon het echt goed rustig te worden.

De bedtijd van de eerste avond zorgde ervoor dat de meesten de volgende ochtend niet al te veel moeite hadden om vroeg op te staan. Om halfacht werd er ontbeten en vrijwel gelijk daarna gingen we naar het sportcomplex, want al om 9.40 uur moesten we onze eerste wedstrijden spelen. Even zag het ernaar uit dat de laatste groep niet op tijd zou arriveren en dus werd er al een alternatief gezocht, maar Eric had dit al in de gaten en had het gaspedaal wat ingetrapt. Iedereen was dus op tijd op het terrein, tenminste dat gold niet voor de tegenstander van C1, de Franse ploeg ES Stains had pech met de bus gehad en kon niet op tijd arriveren.

Dus in plaats van zelf voetballen werd er gekeken naar C2, die de eerste wedstrijd moest spelen tegen de sterke Ierse ploeg Mastergeeha FC. Deze wedstrijd gingen voor hen dan ook met 5-0 verloren. Om 11.00uur stond dan eindelijk de eerste wedstrijd op het programma voor C1 tegen de Nederlandse ploeg Rijswijkse Boys.

Al snel bleek deze tegenstander niet van ons niveau te zijn, echter misten wij teveel kansen om dat echt in de score te laten merken. Toch maakte Daniël de 1-0 met een mooi schot van afstand en was de ban gebroken. Na een handsbal gaf de uitstekende scheidsrechter een strafschop die door Sonny feilloos werd ingeschoten (2-0). In het tweede gedeelte van deze wedstrijd werd het missen van mogelijkheden pas echt tot kunst verheven en werd alleen een steekpass van Freek nog door Faybian afgerond en wonnen we onze ‘eerste’ wedstrijd met 3-0.

Opstelling: Van de Ree; Steenstra (Victorina), Pistoor, Van Kan, Van Deelen; Suurbach, Van ‘t Land, Van der Woerd (da Luz); Koeleman, Hertstein, Van Dam (Geronimo)

Na een vreemd gelopen wedstrijd had C2 ook zijn tweede wedstrijd van het toernooi verloren. Jeugd Alken was met 2-1 te sterk na een cadeautje van de scheidsrechter.

De tweede wedstrijd voor C1 stond gepland om 12.20uur tegen de thuisploeg Herk Sport. Deze ploeg stond eerste en had de eerste twee duels gewonnen. Vooraf dus een tegenstander om rekening mee te houden. In de voorbespreking was tegen o.a. Simon gezegd dat als hij in de positie is het best wel eens zelf mag proberen. De wedstrijd was nauwelijks een paar minuten oud of de bal lag al in de netten. Simon liet van zich spreken en scoorde de 1-0. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten na een foutje achterin (1-1). Nog in het eerste gedeelte van de wedstrijd werd een vrije trap van Oemar (binnen de zestienmeter) door Wessel ingekopt en zo stonden we weer op een voorsprong (2-1). Een paar minuten laten werd een corner van Marlon door Daniël ingekopt en zo liet C1 zien dat ze ook kopsterk zijn, 3-1. In de tweede helft werd niet meer gescoord ook al waren daar wel een aantal mogelijkheden voor.

Opstelling: Van de Ree; Steenstra, Pistoor (Suurbach), Van Kan, Da Luz; Victorina, Van ‘t Land, Van der Woerd; Koeleman (Van Deelen), Hertstein, Van Dam.

Opnieuw na een rare wedstrijd en pech met de scheidsrechter was ook de derde wedstrijd voor C2 verloren gegaan, 0-3 tegen HO Heide.

Om 13.40uur stond de inhaalwedstrijd tegen ES Stains op het programma. De Fransen waren opnieuw te laat op het veld (de snackwagen was interessanter), maar wij waren er wel helemaal klaar voor. We begonnen fel aan de wedstrijd en een mooie lange bal van Lucas werd door Faybian al binnen enkele minuten afgerond (1-0). Vervolgens werd er lekker gevoetbald tegen een matige Franse ploeg, die hier gewoon niet echt was om te voetballen. Een mooie aanval volgde door Oemar opgezet, een voorzet van Simon en een bal op de paal van Faybian, waarna hij in de rebound de 2-0 alsnog maakte.

In het vervolg werd er niet meer gescoord en kregen ook Lucas en Freek een wisselbeurt. Drie overwinningen op de eerste dag en een plaats in de halve finale tegen Jeugd Alken, de nummer twee uit de andere poule.

Opstelling: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Van Kan (Victorina), Van Deelen; Suurbach, Van ‘t Land (Da Luz), Van der Woerd; Koeleman, Hertstein, Van Dam.

Verder werd er ‘s middags vooral genoten van het prachtige mooie weer en werd er gekeken naar de B en A junioren die op het eerste veld hun wedstrijden speelden. Rond 17.30uur gingen we eten. Ook vanavond was dit weer prima verzorgd door de vrijwilligers van Herk Sport.

De elftallen van Schiebroek’94 speelden gebroederlijk een spelletje zestienen op het vierde veld, terwijl de begeleiding met een bak koffie de dag evalueerde. Rond de klok van 20.00uur was het tijd geworden om te verzamelen en te melden voor de penalty cup. Allereerst was het C1 die 9 van de 14 penalty’s scoorde. Vervolgens deed C2 dit een stuk beter, 10 van de 12 ballen belandden in de goal. Nu maar afwachten wat de concurrentie nog zou doen.

Via een gratis tombola vielen een aantal spelers nog eens extra in de prijzen, hierna keerden we terug naar ons slaapverblijf. Vanavond waren de spelers dusdanig moe dat het licht al rond half één uit ging en het ook rustig bleef!

We maakten de volgende ochtend graag gebruik van de mogelijkheid om wat uit te slapen en hadden afgesproken dat we pas om 9.30uur zouden gaan ontbijten. Bij C1 was iedereen al om 8.00uur wakker aan het worden, maar ze hadden terecht nog geen zin om eruit te komen. Om 8.45uur kwamen Bert (vader Arthur) en Roland (vader Wessel) aan op ons slaapverblijf, zij kwamen speciaal uit Nederland om ervoor te zorgen dat iedereen deze keer wel in één keer naar het sportcomplex kon. Na het ontbijt werd er wat gerelaxt en gevoetbald op het pleintje aan de achterkant. Tussen 10.30uur en 11.00uur was het dan tijd geworden om naar het complex te gaan waar we om 13.40uur weer moesten spelen.

C2 moest tegen de Franse ploeg ES Stains. Na wat pech, maar eindelijk wat beter spel werd er met 2-1 verloren en dus moesten zij de laatste wedstrijd om de 7e en 8e plaats spelen.

C1 speelde de halve finale dus tegen Jeugd Alken. De score werd door Faybian geopend na een diepe bal van Sonny, met een lob over de keeper werd het 1-0. Het was een redelijk gelijk opgaande wedstrijd tegen deze stugge ploeg. Het werd 2-0 na een uitstekende voorzet van Faybian op Simon die de bal in de korte hoek binnen tikte. We wonnen met 2-0 en plaatsten ons daarmee voor de finale. Op het veld naast ons was de andere halve finale nog bezig. De Ieren van Mastergeeha FC wonnen met 1-0 dankzij een eigen doelpunt tegen Herk Sport.

Opstelling: Van de Ree; Victorina (Steenstra), Pistoor, Van Kan, Da Luz (Van der Woerd); Suurbach, Van ‘t Land, Van Deelen; Koeleman, Hertstein, Van Dam.

Om 15.00uur speelde C2 z’n laatste wedstrijd tegen HO Heide. In de poule wedstrijd gister werd hier nog met 3-0 van verloren, maar nu met veel inzet, strijd én supporters werd het 3-1 voor Schiebroek’94. Zo werd er toch nog gewonnen en konden ook zij het toernooi positief afsluiten.

Voor C1 restte nog de finale tegen die sterke Ierse ploeg om 16.20uur op het eerste veld. Het was wel opvallend dat alle, door Schiebroek, gewonnen wedstrijden op het vierde veld waren gespeeld…

We begonnen matig en we waren teveel onder de indruk van die grote gasten van Mastergeeha FC. Met kunst en vliegwerk achterin van vooral Elmar en Sonny hielden we stand. We groeiden in de wedstrijd en roken kansen, maar voor ons duurde de wedstrijd daar net iets te kort voor en speelden we 0-0. Overigens nog na een geweldige ontsnapping na een bal op de lat.

Er volgden strafschoppen, drie voor elk en dat betekent dat je geen fout mag maken (bij vijf mag je nog een foutje maken). Sonny was de eerste, 1-0. Daarna 1-1 en Faybian maakte de 2-1, het werd 2-2 en Lucas trad aan voor onze derde strafschop. Jammer voor hem en voor ons allen ging deze er niet in en hoopten we nog op Elmar. De sterke Ieren met hun harde schot waren ook nu beter en wonnen met 3-2 na strafschoppen. Voor ons was er de tweede plaats en natuurlijk de teleurstelling.

Opstelling: Van de Ree; Steenstra, Pistoor, Van Kan, Da Luz; Van der Woerd, Van ‘t Land, Van Deelen; Koeleman (Victorina), Hertstein, Van Dam (Suurbach).

Na wat te hebben bijgekomen in de kleedkamer gingen we eten (alhoewel niet iedereen daar heel veel trek in had) en werd er weer gevoetbald (op het vierde veld). Om 20.30uur begon de prijsuitreiking op het hoofdveld en werd daar niet alleen de bekers voor de 2e en 7e plaats opgehaald, maar ook de Fair Play prijs voor de sportiefste teams en de penaltycup voor C2. Zelf gaven we de vereniging nog een souvenir en je kon merken dat dit erg gewaardeerd werd. We bedankten de organisatie en wie weet wel tot volgend jaar.

‘s Avonds gaf Peter (Vredebregt red.) nog een optreden weg in de grote zaal en daarna gingen we terug naar het slaapverblijf, want Roland en Bert moesten nog weer terug naar Nederland. Er werd weinig geslapen en de volgende ochtend was er dan ook wel veel moeite voor nodig om iedereen het bed uit te krijgen. Uiteindelijk was het gelukt om iedereen aan de ontbijttafel te krijgen en gingen we nog voor 10.00uur weg uit Hasselt.

Onderweg hadden Roland en Sonny besloten dat ze een film wilden halen en nadat de buschauffeur was overtuigd en er met de pet geld werd opgehaald bij iedereen stopten we bij een benzinepomp. De film ‘Rocky’ werd gekeken, maar onze chauffeur had er zin in en ruim voor het afgesproken tijdstip arriveerden we bij Schiebroek’94, zodat deze niet kon worden afgekeken.

We mogen terecht positief terug kijken op een weer zeer geslaagd evenement. We mogen trots zijn op zo’n geweldige groep jongens en meiden, die daar met de Fair Play prijs ook nog eens voor zijn beloond. Ik kan niet anders dan een groot compliment geven voor jullie allemaal. Proficiat! Daarnaast natuurlijk ook de dank aan de vrijwilligers die o.a. voor het vervoer wilden zorgen!