Zaterdag 2 in de nacompetitie: doelpuntloos gelijkspel bij MSV’71

Zaterdag 2 juni a.s. de return op eigen veld! Aanvang 15.00 uur, dus voetbal, barbecue en feestavond… nu nog mooi weer en de dag van "ons” liefhebbers is gevuld!

Na de bizar verlopen eerste ronde van de nacompetitie, waarin werd verloren bij VDL en het thuisduel gestaakt werd bij 1-0 en VDL uit de nacompetitie werd gehaald, stond op deze Pinksterzaterdag het uitduel bij de degradant uit de res.2e klasse C op het programma, MSV’71.

Bij de KNVB was er sprake van een miscommunicatie geweest. De afdeling scheidsrechterszaken had begrepen dat dit duel pas volgende week donderdag zou worden vastgesteld. Echter had de afdeling wedstrijdzaken besloten om het duel al vandaag te spelen volgens de originele planning! Dat betekende dus dat er op zaterdagochtend 8.00 uur nog geen scheidsrechter was aangesteld. Er werd contact gezocht met scheidsrechterszaken en de districtmanager, waarna het verlossende telefoontje kwam dat er een scheidsrechter zou worden aangewezen.

Rond de klok van 10.00 uur zag trainer Piet van Veen zijn voltallige spelersgroep en supporters aanwezig op het complex van Neptunus-Schiebroek. Ruim op tijd kon er dus worden vertrokken naar Maassluis voor dit derde nacompetitieduel. Bij aankomst op het complex van MSV’71 bleek dat er niet alleen een scheidsrechter was aangesteld, maar ook twee neutrale assistent-scheidsrechters. Dat hadden ze dan toch wel goed geregeld!

De spelers hadden alle tijd en rust om zich goed voor te bereiden op de het duel, geen gehaast en geen gestress. Dat was ook hard nodig want de warmte van de zon was er vandaag al vroeg. Heerlijk als supporter, maar niet voor de spelers op het veld. Het grasveld werd geïnspecteerd, maar dat was iets waar beide teams minder vrolijk van werden. De gemeente Maassluis was vergeten om het gras te maaien en met daarbij de slechte staat waarin het veld sowieso al verkeerde geen ideale omstandigheden.

Om 12.00 uur waren beide teams gereed voor de aftrap. Zonder de geschorste Nenad Tanaskovic en de geblesseerde Rohan Meijer, maar met A1 speler Simon Koeleman in de basis nam Neptunus-Schiebroek vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen. In de eerste helft werden er een aantal kansen gecreëerd, o.a. Matty, Simon en Mark kwamen in kansrijke positie. MSV’71 probeerde te counteren en dat lukte soms wel, maar tot echte kansen leidde dit niet.

De teams gingen na het zeer warme eerste bedrijf doelpuntloos de kleedkamer weer in. De tweede helft had hetzelfde spelbeeld als de eerste helft alleen nu richting het andere doel. Neptunus-Schiebroek maakte het spel, voetbalde vaak op de helft van de tegenstander en creëerde kansen, veel kansen. Langs de kant hoorde je al: "Ik weet niet of iemand de oudste voetbalwet kent, maar…” Hiermee werd natuurlijk bedoeld op "als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel”. Gelukkig kwam het niet zover, maar het bleef oppassen voor de gevaarlijk uitvallen van de thuisploeg. Echte kansen kreeg MSV’71 ook in de tweede helft niet. Neptunus-Schiebroek kwam ondanks de vele kansen ook niet tot scoren. En dus was dit duel op Pinksterdag zaterdag geëindigd zoals het begon, 0-0!

Complimenten mochten er vandaag toch ook zijn, Tim Häupler die na een week van blessureleed achterin alles dicht hield en rust uit straalde (voor zijn medespelers soms iets teveel) en alles controleerde op de "knollentuin” van MSV’71. Natuurlijk Mark van Leeuwen die de pijn verbeet en samen met aanvoerder Mike Fredriks zeer belangrijk was op het middenveld!

Volgende week moet het dan thuis op eigen veld gaan gebeuren! Op zaterdag 2 juni wordt er om 15.00 uur afgetrapt. Na afloop vindt de sluitingsavond van de vereniging plaats met een barbecue en feestavond! Echter voor Neptunus-Schiebroek 2 is er bij winst op MSV’71 nog geen promotie en dus geen officiële afsluiting van het seizoen. Er zal dan op 9 juni nog een finale plaatsvinden op neutraal terrein tegen de winnaar van MVV’27 3 – Pernis 2 (eerste duel: 0-1), dat is voorlopig nog op de zaken vooruitlopen…

Eerst volgende week: hierbij een oproep aan alle leden van Neptunus-Schiebroek! Kom op zaterdag 2 juni a.s. naar de Hazelaarweg! De dag staat in het teken van de talenten en gezelligheid! F1 en F2 spelen in de ochtend hun toernooi en de E1 en E2 in de middag. Dan om 15.00 uur dus de wedstrijd van zaterdag 2 tegen MSV’71 waarna de dag wordt afgesloten met een barbecue en feestavond. Kan het nog beter? Kan het nog leuker? Graag tot aanstaande zaterdag!

Opstelling Neptunus-Schiebroek: A. Meijer; T. van Kan, T. Häupler, M. van de Berg, M. van Dijk; M. Tanaskovic (J. Timmer ’77), M. Fredriks, M. van Leeuwen, M. Maissan; S. Koeleman en M. Häupler.

Niet gespeeld: T. van de Velde en J. Vos