Zaterdag 2 in thriller na strafschoppen langs MSV’71

Hiermee heeft de ploeg zich geplaatst voor de finale van de nacompetitie om promotie naar de reserve 2e klasse. Hierin treft het een oude bekende: Pernis 2

De weergoden waren ons allen goed gezind. De doordeweekse voorspellingen gaven koud weer door, maar het was heerlijk vertoeven op het eigen complex. Alwaar diverse jeugdtoernooien druk bezocht waren en aanschouwd werd hoe F1 na strafschoppen de finale won van HOV/DJSCR.

Trainer Piet van Veen had de manschappen vroeg laten verzamelen om rustig toe te leven naar de belangrijke wedstrijd tegen MSV’71. De sfeer was goed en het vertrouwen was groot na het duel van vorige week in Maassluis (0-0).

Tijdens de warming-up zagen we dat MSV’71 niet speelde in het originele wedstrijdtenue. Navraag leerde dat hun tenue niet compleet was en dat ze dus weer speelde in het uittenue. Wij hadden echter ook het uittenue (helemaal wit) uit de kast gehaald en dus hadden we een probleem. De scheidsrechter besloot dat MSV’71 in zwarte broekjes moest spelen die wij ze dan zouden lenen. Echter vond de scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd dat ook de shirtjes van MSV’71 teveel wit bevatte en dus ook vervangen moesten worden. MSV’71 kon mokkend en morrend terug naar de kleedkamer om ook onze "thuis”-shirts aan te trekken. Tja..dan hadden ze ons maar even moeten informeren om 14.00 uur toen ze erachter kwamen, vond ook de trainer MSV’71 2. In ieder geval een tevreden sponsor beaamde hij: "22 spelers met dezelfde sponsoring”.

Met enige vertraging begon dus dan toch de wedstrijd met wederom twee neutrale assistent-scheidsrechters. In vergelijking met vorige week was de opstelling op twee plaatsen gewijzigd. A junior Simon Koeleman is op examenreis gegaan naar Spanje en die andere A junior Maarten Maissan werd om tactische redenen langs de kant gehouden, maar zou later nog belangrijk worden. Vervangers waren de van een schorsing terug gekeerde Nenad Tanaskovic en spits (tijdens de trainingen zo scherp als een mes) Tim van de Velde, die van langdurige blessures terugkeerde in de basis opstelling.

Waar het lag zullen we misschien nooit precies weten, maar echt heel scherp werd er niet aan de wedstrijd begonnen. In de eerste twintig minuten kwamen de bezoekers uit Maassluis al evenveel voor het doel van Ashwin Meijer als vorige week in de gehele wedstrijd. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het scorebord na die twintig minuten een 0-2 tussenstand aangaf. Het eerste doelpunt was volgens supporters, aan die kant van het veld, buitenspel en de tweede een slippertje van doelman Ashwin Meijer. Hoe ze er ook ingaan, als de scheidsrechter het doelpunt goedkeurt dan telt die!

Het tweede gedeelte van de eerste helft kwam Neptunus-Schiebroek wat beter in het spel onder aanvoering van aanvoerder Mike Fredriks. Maar toch miste er nog wat overtuiging en ook geluk. De doelman van MSV’71 leek opnieuw de held van de dag te worden, omdat hij er telkens net bijzat. Een engeltje op de lat noemen ze dat toch? De massaal toegestroomde supporters schare kon die uitspraak enkele minuten voor rust letterlijk nemen. Net als Mark van Leeuwen. Een moeilijke bal kreeg hij vanaf de linker zestienmeter punt gecontroleerd richting het doel van de uitgekomen doelman. De inzet belandde helaas op de lat en de terug gekomen bal eindigde in de handen van de doelman. Vlak daarna kwamen we nog goed weg. Mike Fredriks kopte een bal van de lijn na een hoekschop.

Doelman Ashwin Meijer is kansloos op de inzet na een hoekschop. Mike Fredriks kopt de bal van de doellijn.

De rust met een 0-2 achterstand ingaan, dat is psychologisch zwaar. Maar vanuit een zogenoemde "kansloze” positie terugkomen is zo’n beetje een specialiteit aan het worden. Na de coachmomenten van Piet van Veen werd daarom met veel vertrouwen begonnen aan de tweede helft.

De tweede helft werd goed begonnen. Meteen na de rust kwam spits Tim van de Velde voor het doel van de gasten. Voldoende gehinderd door de verdediger van MSV’71 kreeg hij geen voet tegen de bal en ging de voorzet voorlangs. Dat was dé mogelijkheid om de bezoekers een serieuze tik uit te delen zo vlak na rust. Het mocht niet zo zijn. Het was na een kwartier in de tweede helft tijd om in te grijpen. Een spits erbij of een spits voor een spits. Het werd de eerste optie. Nenad Tanaskovic werd vervangen door Alvin Berchoux. De sterke spits uit het derde en zoon van eerste elftal trainer Philippe eiste vijf minuten na zijn invalbeurt een vrije trap op, na een overtreding op hem zelf, net buiten de zestienmeter en iets links van het doel. Ondanks protesten van de bezoekers mocht de vrije trap worden genomen. Met een uitstekend getrapte bal was het invaller Alvin Berchoux die dan eindelijk die lastige lange doelman kon passeren. Hij zat er heerlijk in! De aansluitingstreffer was een feit en met nog voldoende tijd op de klok zou er nog voldoende mogelijk zijn.

Alvin Berchoux eist de vrije trap op en zorgt op schitterende wijze voor de aansluitingstreffer.

Veel tijd had deze invaller niet nodig om weer het net te vinden. Twee minuten na de aansluitingstreffer kreeg Alvin Berchoux opnieuw de bal aangespeeld. De doelman kwam uit zijn doel, maar Alvin was eerder erbij en passeerde de doelman voor een tweede keer in twee minuten tijd! Gevolg: 2-2 op het scorebord, juichende spelers, feestende supporters en nog ruim twintig minuten te gaan!

Echter in die laatste twintig minuten van het duel lag het spel vaker stil dan dat er werd gevoetbald. De scheidsrechter had enkele kaarten nodig om de rust op het veld te bewaren. Vijf voor de bezoekers en eentje voor onze "pseudo-rechtsback Marco van Dijk”.

In de reguliere speeltijd werd niet meer gescoord. Al had spits Tim van de Velde vijf minuten voor tijd de winnende op zijn schoen kunnen hebben. Vrij gezet door Alvin Berchoux kwam hij oog in oog met de doelman. De keeper keerde de inzet en dus werd de eindstand 2-2 en dus verlengen! In de verlenging was het grotendeels MSV’71 dat de boventoon voerde. We kwamen goed weg toen de bal bij de tweede paal werd voorgegeven en in het net belandde. De scheidsrechter wees al naar de middenstip, maar de grensrechter was onze redding. Het was buitenspel en het doelpunt geannuleerd!

De moegestreden Miki Tanaskovic werd vervangen door Maarten Maissan, maar Miki was niet de enige die er doorheen zat. Vermoeidheid, pijntjes en kramp het gebeurde allemaal vlak voor tijd, maar hoe dan de laatste wissel te besteden. Er konden geen vier/vijf man vervangen worden. Dus iedereen laten staan totdat er eentje echt omviel. Een andere keuze was er niet meer. Tijdens de tweede helft van de verlenging kregen we nog één mogelijkheid. Een vrije trap van Alvin was scherp voor het doel, maar Tim kreeg de bal niet lekker en dus ging de bal over. Daarna leken we alles even helemaal uit handen te geven. Tot twee keer toe kwam de spits van MSV’71 vrij voor doelman Ashwin Meijer. Tot twee maal toe redde hij en hield zijn team op de been. Waardoor ook aan het einde van de verlenging de stand nog gelijk was en dus strafschoppen zouden gaan bepalen wie er naar de finale van de nacompetitie gaat. Vlak voor tijd werd aanvoerder Mike Fredriks naar de kant gehaald omdat hij te geblesseerd was om goed een strafschop te nemen. Zijn vervanger: A junior Jeffrey Vos.

Er werd opnieuw getost, maar de scheidsrechter liet ook het doel kiezen door de aanvoerders. Dit hoort normaal niet. De scheidsrechter bepaald altijd het doel en de aanvoerders kiezen wie begint. Nu werd er twee keer gekozen. Maar ach… hij had er ook al 120 minuten op zitten.

Ashwin ging als eerste het doel in en dus moest MSV’71 als eerste gaan schieten. Meteen die eerste bal ging hoog over het doel en dus een psychologische voorsprong. Zeker als je zelf scoort. Matty Häupler was de eerste en scoorde, 1-0. MSV’71 maakt 1-1 en daarna was het de beurt aan invaller Jeffrey Vos. Feilloos 2-1, MSV’71 maakte 2-2 en toen de beurt aan Maarten Maissan, ook deze invaller was een zekerheid, 3-2! MSV’71 maakte 3-3 en was het aan Alvin Berchoux om ons weer op voorsprong te zetten. De doelman leek er nog even aan te zitten, maar de strafschop was goed genomen en dus 4-3. MSV’71 ging voor de vijfde keer aanleggen en moest scoren om in de race te blijven. Deze strafschop ging naast het doel van Ashwin Meijer en dus hoefde Tim van de Velde niet meer te schieten. De winst was een feit, net als het feest! De BBQ en het sluitingsfeest die daarop volgden sloten goed aan bij de feeststemming!

Zaterdag 2 naar de finale van de nacompetitie, en dat werd gevierd!

Volgende week zal er op neutraal terrein gespeeld worden tegen Pernis 2 dat MVV’27 over twee duels de baas was, vorige week 0-1 winst uit en deze week 2-2 thuis. De winnaar van dat duel promoveert naar de reserve 2e klasse. MSV’71 is nu gedegradeerd. Pernis is overigens geen onbekende. In de competitie werd er twee keer gewonnen van deze ploeg (5-1 thuis en 1-3 uit). Al zal dit weer een wedstrijd op zich zijn. Waar en hoe laat dit duel wordt gespeeld is nog niet bekend.

Bekijk hier (https://picasaweb.google.com/106990128924183206358/020612ZA2MSV71?authkey=Gv1sRgCKHXg46E4NLzfg&feat=email#) alle foto’s van deze wedstrijd. Via de website van MSV’71 (www.msv71.nl) zijn ook foto’s en verslagen te vinden. Een directe link plaatsen is helaas niet mogelijk. Even zoeken dus bij ‘selectie’ – ‘verslagen’

Opstelling: A. Meijer; T. van Kan, T. Häupler, M. van den Berg, M. van Dijk; M. Tanaskovic (M. Maissan ‘105), M. Fredriks (J. Vos ‘119), M. van Leeuwen, M. Häupler; N. Tanaskovic (A. Berchoux ’60) en T. van de Velde.