Het mocht niet zo zijn voor Zaterdag 2…

In een seizoen waarin niets werd verwacht, alles werd behaald en dan toch met lege handen…

De finale van de nacompetitie is met 0-3 verloren van Pernis 2, waarvan in de competitie nog twee keer van was gewonnen (5-1 en 1-3). De euforie vooraf was dan ook groot, misschien wel te groot. Het mag dan een vertekende uitslag zijn, want in kansenverhouding stonden we zeker gelijk en daarbij komt nog dat zowel hun 1e (wel/niet over de lijn) als 2e doelpunt (randje buitenspel) zeer discutabel waren, maar het voetbal was gewoon niet goed vandaag.

Als je na 15 minuten spelen met 2-0 voor kan (moet) staan dan mag je dat in dit soort duels niet laten glippen, als je bij 0-2 achter een kans mist en een 100% (strafschop) kans naast schiet, dan weet je dat het nog erg moeilijk wordt en als dan ook de organisatie helemaal weg is…

De teleurstelling was na afloop dan ook erg groot en de geplande seizoensafsluiting viel letterlijk in het water, maar er moet (om de woorden van trainer Piet van Veen nog maar eens te herhalen) niet worden vergeten wat er dit seizoen allemaal tot stand gebracht is. Tijdens de bekerwedstrijden in augustus en september gaf niemand ook maar een cent voor het nieuwe Zaterdag 2. De competitie werd ingegaan en ook daar werden soms wisselende resultaten geboekt, maar aan het einde van de rit stonden we op een keurige derde plaats wat recht gaf op deelname aan de nacompetitie. Dat de finale dan ook nog gehaald wordt en dat je dan meer wilt…en dat dat dan niet lukt…tja…dat hoort er ook bij.

Volgend seizoen, nieuwe ronden, nieuwe kansen… Marco van Dijk gaat het tweede elftal verlaten en gaat terug naar zijn oude cluppie Spaland. Heel veel succes daar en we zullen zeker wel eens een wedstrijdje komen kijken! Mark van Leeuwen en Matty Häupler zullen volgend seizoen gaan proberen een plekje te veroveren in de basis elf van hoofdtrainer Philippe Berchoux en ook Tim Häupler en Thomas van Kan hebben al regelmatig op het veld hun open sollicitatie afgegeven.

Onder aanvoering van de captains Mike Fredriks en Nenad Tanaskovic en met trainer Piet van Veen zal er dan weer gebouwd worden aan een nieuw tweede elftal. Het is in ieder geval zo dat het Zaterdag 2e elftal niet meer het lelijke eendje van de club is, en daar mag je best trots op zijn…!!

Opstelling: A. Meijer; T. van Kan, T. Häupler, M. van de Berg, M. van Dijk; M. Tanaskovic, M. Fredriks, M. van Leeuwen, M. Maissan (T. van der Velde ’45 / J. Teijn ’76); A. Berchoux (N. Tanaskovic ’59) en M. Häupler.

Niet gespeeld: J. Vos, M. Romijn en R. Meijer

Foto’s van de wedstrijd zijn hier en hier te vinden.