Zaterdag 2 komt in de hitte van Barendrecht uitstekend uit de startblokken

Op 9 juni jl. was zaterdag 2 vorig seizoen het laatste team dat voor Neptunus-Schiebroek in actie kwam in een officieel duel en nu, twee maanden later, was zaterdag 2 alweer de eerste die aftrapte voor een nieuw voetbalseizoen.

Na enkele trainingen en een wat rommelige opstart kon op 18 augustus de eerste wedstrijd gespeeld worden in en tegen Barendrecht. Tegenstander was het 6e elftal van de Bongerd bewoners. Vergeleken met het laatste duel op 9 juni jl. was het team van vandaag op enkele plaatsen gewijzigd en ook vooral versterkt.

Ook op Sportpark De Bongerd was het warm, heel warm! De spelers van Barendrecht 6 wilden graag op het gras spelen i.p.v. kunstgras, maar de scheidsrechter besloot anders (omdat de lijnen niet duidelijk zichtbaar waren). Daarna probeerden ze een akkoordje te maken door een half uurtje te spelen en met 1-1 de kantine (terrasjes) op te zoeken, maar ook hieraan gaf de scheidsrechter uiteraard geen gehoor.

Barendrecht 6 was al vanaf de warming-up geen serieuze tegenstander, maar ja dan moet je ze nog wel gaan maken natuurlijk. Dat gebeurde vandaag wel! Al na 2 minuten werd Matty Häupler weggestuurd. Hij gaf de bal voor op de meegelopen duospits, A junior Simon Koeleman, die op schitterende wijze de 0-1 tegen de touwen schoot. Het leek een makkelijk middagje te worden, maar het tweede doelpunt liet even op zich wachten.  In de 25ste minuut werd Mark van Leeuwen gehaakt in de zestienmeter en eiste verdediger Martijn van den Berg de strafschop voor zichzelf (of vrouw?) op. De 0-2 werd ingeschoten vanaf 11 meter. Vanaf 10 minuten voor rust ging het ineens hard. Mark van Leeuwen gaf de bal vanaf links scherp voor het doel. David Stolk kwam goed voor de doelman en kon vanaf de doellijn eenvoudig de 0-3 maken.

Enkele minuten later was de goedspelende rechtsback Thomas van Kan over de flank meegekomen en gaf de voorzet waarna Mark van Leeuwen de 0-4 kon maken. De 0-5 kwam na een scrimmage voor het doel van de Barendrechters. Matty Häupler schoot de bal knoeihard op de paal. De bal kwam hierna terug voor de voeten van Simon Koeleman die op knappe en koelbloedige wijze de vijfde treffer liet aantekenen. De rust zorgde voor enige afkoeling, maar het was en bleef ontzettend warm.

In de tweede helft scoorden we nog eenmaal, na 3 minuten was het Matty Häupler die op aangeven van David Stolk zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte, 0-6. Er bleven kansen genoeg komen, maar de concentratie verzwakte door het zeer warme weer. De vermoeidheid speelden beide teams parten. De eindstand was dus al bepaald en de teams vonden het welletjes begreep ook scheidsrechter Nanne. Die een prima wedstrijd floot en de kaarten op zak hield.

Eén van de drinkpauzes op Sportpark de Bongerd

De eerste punten van het nieuwe seizoen zijn binnen! Een uitstekende start! Coach Piet van Veen keek tevreden terug op het eerste duel. Het nieuwe middenveld met debutant Freek van ’t Land en de routiniers David Stolk en Daniel Baars speelde een uitstekend duel. Ook rechtsback Thomas van Kan was vandaag van grote waarde door de gehele rechterflank te bestrijken.

Komende woensdag staat de tweede bekerwedstrijd alweer gepland. Op eigen veld is dan Bolnes de tegenstander. Promovendus Bolnes (van res. 4e naar res. 3e klasse) won zijn eerste duel verassend met 1-0 van Smitshoek (dat vorig seizoen net niet promoveerde naar de res. 1e klasse). Woensdag wordt er om 20.00 uur afgetrapt aan de Hazelaarweg.

Opstelling: Meijer (Romijn ’45); Van Kan, Van den Berg, T. Häupler (Vos ’55), Maissan; Van ’t Land, Baars, Van Leeuwen, Stolk; M. Häupler (Minke ’55) en Koeleman.