Zaterdag 2 wint ook het tweede bekerduel

Dankzij een uitstekende thuisoverwinning op Bolnes staat Zaterdag 2 alleen aan kop in de bekerpoule.

Tussen de eerste twee bekerduels door werd er door het team van Piet van Veen niet meer getraind. Wel kregen Mark van Leeuwen en Freek van ’t Land op dinsdagavond nog enkele speelminuten in het eerste bij Phillip Berchoux.

Tegenstander op deze mooie woensdagavond was promovendus Bolnes dat afgelopen zaterdag nog verrassend met 1-0 won van (reserve) 2e klasser Smitshoek. Trainer Piet van Veen was genoodzaakt het team op enkele plaatsen te wijzigen vanwege de beschikbaarheid van spelers. Bolnes kwam vanavond furieus uit de startblokken en probeerde met snelle aanvallen het de verdediging en doelman Mitchell Romijn moeilijk te maken. Het leverde de bezoekers al na tien minuten spelen een doelpunt op, 0-1. Het bleef vervolgens nog zeker een kwartier onrustig op de helft van de thuisploeg. De aanvallers van Bolnes speelden op het randje van buitenspel, maar kwamen door goed verdedigend werk nauwelijks meer echt heel gevaarlijk voor het doel.

Na bijna een half uur spelen kwam Zaterdag 2 beter in de wedstrijd. Karim el Mahjoubi en Matty Häupler kregen beide 2 grote kansen, maar het lukte (nog) niet om het net te vinden. In de 40ste minuut van het duel versierde Mark van Leeuwen een vrije trap op randje zestienmeter. De vrije trap was makkelijk gegeven na een minuscuul duwtje. Mark van Leeuwen nam zelf plaats achter de bal en krulde deze op sublieme wijze langs de verbijsterende doelman die zag dat zijn "muur” geen vin verroerde, 1-1 de nieuwe tussenstand! De thuisploeg had op dat moment het betere van het spel en ging op jacht naar de voorsprong. Het lukte bijna. Een inzet van opnieuw Mark van Leeuwen werd door de sluitpost van Bolnes goed gepareerd en kwam via de lat terug in de keepers handen.

Via een snelle tegenaanval scoorde Bolnes tegen de verhouding in de 1-2 vlak voor de rust. Mitchell Romijn zat er nog wel aan, maar kon het tij niet meer keren. In de slotseconden voor rust mocht Zaterdag 2 opnieuw een vrije trap nemen. Ditmaal aan de andere (rechter) kant van de zestienmeter. Dit keer ging Karim el Mahjoubi achter de bal staan, maar hij had niet gezien dat de leidsman had aangegeven dat de vrije trap in tweeën moest worden genomen. Bovendien ging de vrije tap over.

Tijdens de rust werd de vooraf afgesproken keepers wissel doorgevoerd. Ashwin Meijer kwam Mitchell Romijn vervangen. Ook de teruggekeerde Bekir Acar kwam in het veld. Hij kwam voor Maarten Maissan die als gevolg van een vervelende botsing met de doelman van Bolnes niet meer verder kon.

De tweede helft begon en Zaterdag 2 startte hierin goed. Invaller Bekir Acar zette na slechts vijf minuten spelen medeaanvaller Karim el Mahjoubi vrij voor de doelman. Dit keer schoot de aanvaller wel met scherp, 2-2. Bijna de gehele tweede helft had Zaterdag 2 de overhand. Vanuit achteruit liet doelman Ashwin Meijer zich duidelijk aanwezig horen en coachte hij zijn verdedigers op positieve wijze naar de juiste positie. De aanvallers van Bolnes kregen nauwelijks meer voet aan de grond tegen de goed spelende verdedigers; David Stolk, Martijn van den Berg, Tim Häupler en Thomas van Kan.

Het middenveld met captain Daniël Baars, Mark van Leeuwen en Freek van ’t Land kreeg steeds meer grip en creëerde zelf hun eigen vrijheid. Na ruim een uur spelen had de thuisploeg een strafschop moeten krijgen toen spits Matty Häupler vanachter onder de grond werd gelopen na een goede voorzet van Mark van Leeuwen. De verder goed fluitende leidsman, Halil Cifci, was stoïcijns en liet doorspelen.

Ongeveer tien minuten voor tijd mocht middenvelder Freek van ’t Land vogelvrij oprukken richting de zestienmeter van Bolnes. De, volgens hem zelf, nooit scorende speler schoot op doel en met een heerlijke zwabberbal zette hij Zaterdag 2 op een meer dan verdiende 3-2 voorsprong. De terugkeer van Freek van ’t Land, op de velden aan de Hazelaarweg, wordt zo wel erg goed ingeleid. Op dinsdagavond schoot hij al op de lat toen hij inviel bij het 1e en nu scorend bij Zaterdag 2. Dat belooft nog wat voor dit seizoen!

Na de achterstand was alle hoop bij Bolnes vervlogen en kon de thuisploeg de wedstrijd heerlijk uitspelen. Als het nog iets beter was uitgespeeld voor het doel had de score nog veel hoger kunnen oplopen. Nu scoorde alleen Karim el Mahjoubi nog eenmaal nadat hij de doelman had uitgespeeld en de bal had ontvangen van Daniël Baars. Daarmee werd de eindstand van deze avond bepaald op 4-2.

Aankomende zaterdag wordt alweer het derde en laatste duel in deze bekerpoule gespeeld. Piet van Veen zal met zijn manschappen dan weer richting Barendrecht trekken. Om 15.00 uur is Zaterdag 2 te gast bij Smitshoek. Een gelijkspel volstaat voor een plaats in de tweede ronde, maar ook die laatste wedstrijd zal er voor de winst gespeeld gaan worden.

De scheidsrechter van vanavond gaf drie gele kaarten. Twee voor de bezoekers en één voor David Stolk.

Opstelling: Romijn (Meijer ’45); Van Kan, Van den Berg, T. Häupler, Maissan (Acar ’45); Van ’t Land, Baars, Stolk; El Mahjoubi, M. Häupler en Van Leeuwen.