Zaterdag 2 ongeslagen naar de tweede bekerronde

Wat een makkelijk middagje leek te gaan worden na een kwartier spelen werd toch nog een zwaar bevochten winst partijtje bij Smitshoek.

Voor het derde en laatste bekerduel in de voorbereiding moest Zaterdag 2 naar (reserve) 2e klasser Smitshoek (dat is dus één klasser hoger). Zaterdag 2 dat met slechts 12 spelers was afgereisd naar Barendrecht beleefde een ongekende flitsende start.

Na een kleine 10 minuten spelen gaf Freek van ’t Land de bal vanaf de rechterkant voor, waarna Melvin Lieven de bal tegen de touwen kopte, 0-1. Slechts twee minuten na de openingstreffer mocht Mark van Leeuwen aan de linkerkant van het veld aanleggen voor een vrije trap. Opnieuw was het Melvin Lieven die de bal in de verre hoek inkopte, 0-2. We stonden goed en wel een kwartier op de prachtige groene grasmat van Smitshoek toen Mark van Leeuwen de bal op het juist moment diep gaf op mede aanvaller Matty Häupler die knap de doelman passeerde en de 0-3 inschoot.

Melvin Lieven was vervolgens heel dichtbij de 0-4, maar de kruising stond een derde doelpunt van de spits in de weg. Na ongeveer een half uur spelen speelde Zaterdag 2 de bal achterin rustig rond en leek er geen vuiltje aan de lucht. Dat het iets te rustig was ondervond doelman Ashwin Meijer die bij het wegschieten van de bal werd gedwarsboomd door een rappe Smitshoek aanvaller, 1-3. De thuisploeg ging er meteen weer in geloven en de bezoekers hadden moeite om het spel te blijven maken. Vijf minuten voor de rust had Smitshoek de aansluitingstreffer gemaakt, 2-3, en dus zou het nog wel eens lastig kunnen gaan worden in de tweede helft.

In de tweede helft was de thuisploeg niet alleen het veld opgekomen om een betere score neer te zetten, maar ook om de duels harder in te gaan. Soms té hard. Na wederom een kleine 10 minuten spelen werd Melvin Lieven van achter neergehaald binnen de zestienmeter en naast een gele kaart dus een strafschop. Melvin Lieven nam zelf plaats achter de bal en schoot deze feilloos binnen, 2-4.

Zaterdag 2 leek echter onder de indruk van de felheid van de thuisploeg en liet zich soms onnodig te ver inzakken. Na 25 minuten in de tweede helft werd een doelpunt van Smitshoek afgekeurd omdat de bal over de achterlijn was geweest. Drie minuten later was het echter toch raak, 3-4. Het werd een rommelige wedstrijd lopende de tweede helft. Er ontstonden hachelijke momenten voor het doel van Ashwin Meijer, maar de thuisploeg ontbeerde de krachten écht gevaarlijk te worden.

Ver in de blessure tijd lag het bij Smitshoek achterin helemaal open en mocht Mark van Leeuwen alleen door op de doelman. Niet zelfzuchtig gaf hij de bal af aan spits Melvin Lieven die daarmee op eenvoudige wijze de beslissende 3-5 mocht maken. De scheidsrechter begreep dat de wedstrijd gespeeld was en beëindigde dit bijzondere duel.

Zaterdag 2 gaat met 9 uit 3 ongeslagen door naar de 2e bekerronde. Volgende week begint de competitie met een thuiswedstrijd (12.00 uur) tegen Jodan Boys 4.

Opstelling: Meijer; Van Kan, Van den Berg, T. Häupler, Maissan (Van de Ree ’45); Van ’t Land, Baars, Stolk; Van Leeuwen, Lieven en M. Häupler.