Zaterdag 2 start competitie met eenvoudige overwinning

De eerste competitie wedstrijd van het seizoen 2012-2013 tegen Jodan Boys werd met ruime cijfers gewonnen (4-0).

Na een uitstekende (beker) voorbereiding ging Zaterdag 2 met een heerlijk gevoel starten aan de competitie. Op ons zonovergoten complex aan de Hazelaarweg werd er om 12.00 uur afgetrapt tegen Jodan Boys 4. Verdediger Thomas van Kan ontbrak vanwege een enkel blessure. De ruime selectie bracht voor coach Piet van Veen geen problemen om een goed elftal neer te zetten.

Jodan Boys 4, dat vorig seizoen in de seizoensopener voor de beker nog met 9-2 te sterk was tegen het toen onervaren Zaterdag 2, kon vandaag vanaf minuut één nauwelijks iets inbrengen. Na slechts een vijftal minuten was het al raak. Bekir Acar scoorde de 1-0 op aangeven van Mitchell Hoeneveld. Een heerlijk opening van dit duel. Echter leek het allemaal zo makkelijk te gaan dat de thuisploeg al na 10 minuten wat gas terug nam. Dit leverde toch nog enkele kansjes op voor de gasten uit Gouda. Na een kwartier spelen mochten de bezoekers een vrije trap nemen op ongeveer 25 meter van het doel van Ashwin Meijer. Niemand leek de bal, die zomaar in het doel zeilde, te raken behalve de in buitenspel staande spits volgens scheids- en grensrechter. Doelpunt geannuleerd.

Scheidsrechter van dienst vanmiddag was overigens de leidsman die ook de succesvolle halve finale tegen MSV’71 2 floot in de nacompetitie (winst na strafschoppen) eind vorig seizoen, H.R. Linger.

Zaterdag 2 pakte het voetbal op en combineerde aardig op de helft van Jodan Boys. Niet lang na de geannuleerde treffer van de bezoekers werd Matty Häupler weggestuurd. De pass op Mitchell Hoeneveld was goed en de spits mocht vrij aanleggen van buiten de zestienmeter. Met een bekeken schot verschalkte hij de verbouwereerde doelman, 2-0!

Er werd vervolgens weer lekker gevoetbald op zoek naar een volgend doelpunt, maar tot echt grote kansen leidde dit in het eerste bedrijf niet. Door kleine slordigheidjes (te moeilijk denken) bracht de thuisploeg zichzelf af en toe onnodig in de problemen. De bezoekers werden tot ergernis van hun spitsenduo nog tweemaal terug gevlagd voor buitenspel. Een derde keer lieten scheids- en grensrechter de spits lopen, terwijl ze misschien wel beter wisten. De inzet van de spits was echter zo matig (ging huizen hoog over) dat discussie over de arbitrage verder afwezig kon blijven.

Nog voor de rust ging Zaterdag 2 met een nog riantere voorsprong de rust in. Mitchell Hoeneveld zette vanaf de achterlijn uitstekend voor en op de doellijn scoorde Bekir Acar de 3-0. Ondanks het vlagsignaal van de Goudse-grensrechter werd het doelpunt terecht goedgekeurd, moest uiteindelijk ook de assistent aan die kant erkennen.

In de rust voerde coach Piet van Veen nog geen wissel door, daar was tenslotte ook geen enkele reden toe. Wel moest er nog simpeler gedacht gaan worden tegen deze tegenstander. Dit gebeurde in de tweede helft dan ook. Van achteruit werd er uitstekend gevoetbald en werd de vierde treffer al snel een feit. Na slechts enkele minuten in de tweede helft kwam Mitchell Hoeneveld buiten de zestienmeter weer in balbezit. Zijn schot ging richting de kruising van het doel. De doelman zat er nog wel aan, maar zijn inzet was tevergeefs en dus tekende ook Mitchell Hoeneveld voor zijn tweede treffer van de middag, 4-0!

De uitstekende vorm van Zaterdag 2 zet zich voort en ook enkele bestuursleden vonden het een verademing om op deze heerlijke zaterdagmiddag deze wedstrijd te kunnen aanschouwen. Het team van coach Piet van Veen past zich tot nu toe probleemloos aan en vergeet daarbij niet om alle basisprincipes uit het oog te verliezen. De concurrentie is groot en zal de komende weken alleen maar gaan toenemen. Voorlopig stond het team vandaag weer als een huis!

Dat de score dankzij het uitstekende spel niet uitliep naar ongekende hoogte mag misschien wel worden toegerekend aan een engeltje op de lat bij de Jodan Boys doelman. Vele kansen vielen de Schiebroekenaren ten deel, maar geen van deze mogelijkheden werd meer verzilverd.

Na exact 90 minuten spelen vond scheidsrechter Linger, die een goede wedstrijd floot, het welletjes. In een sportieve wedstrijd had de leidsman vanmiddag geen kaarten nodig!

Volgende week gaat Zaterdag 2 om 11.00 uur al op bezoek bij Zuiderpark 2, dat het eerste competitieduel met 4-1 verloor van Leonidas 3.

Opstelling: Meijer; Stolk (Van de Ree ’70), Van den Berg, T. Häupler, Maissan; Van ’t Land, Baars, Van Leeuwen; Hoeneveld, M. Häupler (Van der Velde ’70) en Acar.