Zaterdag 2 ook te machtig voor Zuiderpark

Ook op Sportpark De Vaan bleef Zaterdag 2 dit seizoen ongeslagen en hield het wederom de ‘competitie-nul’.

Na de goede competitie opening vorige week tegen Jodan Boys moest de ploeg van Piet van Veen deze week naar Zuiderpark aan de Oldegaarde. Volgens keepersafspraak stond vandaag niet Ashwin Meijer, maar Mitchell Romijn in het doel en was grensrechter/leider Wilko Poulie afwezig vanwege dezelfde verplichtingen bij A1. De honneurs werden waargenomen door, de nieuwe leider, Wesley Banis en wisselspeler Ashwin Meijer (grensrechter).

Het duel bij Zuiderpark begon om 12.00 uur en stond onderleiding van scheidsrechter R.A. Hos. Vandaag had de thuisploeg al na vijf minuten een voorsprong moeten nemen. Een kopbal eindigde op de paal waardoor de defensie én vooral doelman Mitchell Romijn was wakker geschud en gewaarschuwd. Het doelpunt viel na een kwartier spelen wel aan de andere kant. Bekir Acar scoorde de openingstreffer op aangeven van Matty Häupler, 0-1.

Zaterdag 2 speelde vervolgens een goede eerste helft. Met goed positie spel gaven de bezoekers nauwelijks kansen weg, maar toch was het thuisploeg Zuiderpark die de grootste kans kreeg op een doelpunt. Na een hoekschop trof een Zuiderparker de kruising en ontsnapte Zaterdag 2 aan een gelijke ruststand.

In de tweede helft moest er toch echt meer gescoord gaan worden om niet, tegen de voorhouding in, tegen onnodige tegendoelpunten aan te lopen. Er werden in het eerste kwartier vele kansen gecreëerd, waaronder eentje op vijf meter van het doel van Bekir Acar, maar niet eentje werd er verzilverd. De Zuiderparkse doelman deed een serieuze sollicitatie naar de verkiezing tot Man of the Match vanmiddag, maar zover kwam het niet…

Na exact een uur spelen vanmiddag maakte spits Matty Häupler zijn spitsen status eindelijk weer waar en scoorde de toch wel bevrijdende 0-2 op aangeven van aanvoerder Daniël Baars. Op 25 minuten voor het eindsignaal liet coach Piet van Veen spits Tim van der Velde invallen voor die andere spits, Bekir Acar. Nauwelijks twee minuten in het veld scoorde de ingevallen Tim van der Velde op aangeven van Martijn van den Berg de 0-3. Na alle strubbelingen begin dit- en eind vorig seizoen vierde hij dit doelpunt niet met een eenvoudig ‘vingertje’, bescheiden met de handen in de lucht, nee, het doelpunt werd gevierd met een oerschreeuw. Een oerschreeuw te horen tot in Waddinxveen waarmee alle ontlading los kwam en het doek van kunstenaar Dilyse Buter toch een andere invulling kreeg.

De oerschreeuw door Dilyse Buter

Enkele minuten voor tijd liet invaller spits Tim van der Velde geen enkele twijfel bestaan over zijn invalbeurt. Op aangeven van David Stolk maakt hij ook het vierde doelpunt van deze middag. Hiermee bepaalde hij de eindstand van vanmiddag op 0-4 en bezorgde hij coach Piet van Veen voor de komende weken moeilijke keuzes. Immers zijn er vele aanvallers in de selectie en bewezen eerder Bekir Acar, Melvin Lieven, Mitchell Hoeneveld, Karim el Mahjoubi en natuurlijk Matty Häupler makkelijk te kunnen scoren. Hier voegt Tim van der Velde zich nu bij met twee doelpunten in het duel met Zuiderpark vandaag. Eerst maar eens een nieuwe trainingsweek en dan kijken welke spelers beschikbaar worden gesteld door hoofdtrainer Philippe Berchoux.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen medekoploper Leonidas op het programma. Net als vorig seizoen zal het weer een echte derby gaan worden. Leonidas heeft na de 9-0 winst op Zwaluwen en de 4-1 vorige week tegen, jawel, Zuiderpark een iets beter doelsaldo. De wedstrijd begint om 12.00 uur. En we rekenen op veel supporters…!

Opstelling: Romijn; Van de Ree, T. Häupler (Fredriks ’75), Van den Berg, Maissan; Van ’t Land, Baars, Van Leeuwen, Stolk; Acar (Van der Velde ’65) en M. Häupler