Zaterdag 2 nestelt zich aan kop van de ranglijst

Dankzij zelf een belangrijke topper te winnen én de concurrentie die opnieuw punten verspeelden heeft Zaterdag 2 de koppositie in de 1e periode gepakt.

Het was de afgelopen week flink puzzelen geweest om door alle blessures, schorsingen, vakantiegangers en overige afwezigen twee representatieve elftallen bijeen te brengen. Mark van Leeuwen werd zodoende doorgeschoven naar het 1e en bij het 2e werden David van Dijk, Tim Smit (beide van een blessure teruggekeerd) en A junior Simon Koeleman toegevoegd. Tevens mochten ook Melvin Lieven en Karim el Mahjoubi weer met het tweede mee en waren de vervangers van de vorige week nog in de basis startende Mike Fredriks en Tim van der Velde, die vandaag om verschillende redenen niet aanwezig waren.

Ondanks alle wisselingen kon trainer Piet van Veen beschikken over de trouwe as van het veld met van achter naar voren Ashwin Meijer, Tim Häupler, Martijn van den Berg, Daniël Baars, Freek van ’t Land en David Stolk. Voeg daaraan toe rechtsback Thomas van Kan (overigens ook weer van vaste waarde voor het tweede), linksback Tim Smit en het aanvalstrio van deze ochtend Simon Koeleman, Melvin Lieven en Nenad Tanaskovic en je hebt toch nog steeds een heel aardig elftal.

Na de twee mindere wedstrijden tegen Leonidas en Zwaluwen stond vandaag al vroeg op de dag (11.00 uur) de topper bij Victoria’04 op het programma. De concurrent speelde vorige week nog gelijk bij Leonidas en dus wisten we wel wat ons te wachten stond. Na de warming-up op het kunstgrasveld had de scheidsrechter één van de kapotte doelen afgekeurd en dus werd er gespeeld op het hoofd (gras)veld.

Vanaf het allereerste ogenblik creëerde Neptunus-Schiebroek een veld overwicht. Victoria’04 zakte snel in, maar kreeg bij balverovering geen voet aan de grond. De gemotiveerde bezoekers stonden er goed bij onder leiding van aanvoerder Daniël Baars. Zaterdag 2 kwam steeds dichterbij het doel van de goedspelende doelman. Zo kreeg Melvin Lieven een redelijk grote kans, maar zijn schot met links ging in de buitenkant van het "winkelhaakje”. De thuisploeg, gefrustreerd over het eigen slechte spel, maakten steeds hardere overtredingen. Dat kwam ze op twee maal geel te staan door de goedleidende leidsman (F.G. de Jonge). Halverwege de eerste helft werd middenvelder Freek van ’t Land alleen doorgestuurd op de doelman, maar de middenvelder schrok van het feit dat hij ineens alleen door kon op de keeper. Het waren een soort van zenuwtrekjes; inhouden en de mouwen opstropen. Het was een komisch gezicht vanaf de tribune waar behoorlijk wat (uit) supporters de moeite hadden genomen deze topper te aanschouwen. De stand bleef gelijk.

Kreeg de thuisploeg dan helemaal geen kansen? Nou niet echt eigenlijk! Ze kwamen niet verder dan twee schoten van afstand die door doelman Ashwin Meijer (weliswaar in twee instanties) werden gekeerd. Acht minuten voor het rustsignaal was er vanaf het middenveld weer een belangrijke hoofdrol voor Freek van ’t Land. Net als vorige week had hij weer een geweldige pass in huis. Ditmaal vond hij Nenad Tanaskovic. De, vandaag als spits spelende, ervaren Nenad zette zijn ploeg verdiend op een 0-1 voorsprong! Met deze tussenstand gingen beide teams richting de kleedkamer voor een verdiend kopje thee, tenminste voor ons dan…

De thuisploeg had duidelijk het één en ander te horen gekregen in de rust en kwam furieus uit de startblokken. Het was even zoeken na twee wissels bij de gastheren en eentje bij ons. Karim el Mahjoubi was het veld ingekomen om Simon Koeleman te vervangen. Een Victoriaan mocht binnen de eerste twee minuten van de tweede helft ver komen en zelfs schieten. Met een geweldige redding hield doelman Ashwin Meijer zijn team op de been!

Nadat deze eerste poging was mislukt trokken de gastheren zich weer snel terug op de eigen helft. De enige die de donderspeech van de Victoriaanse-coach nog in zijn hoofd had was de grensrechter. Voor werkelijk elke aanval ging de vlag omhoog, terecht of niet dat maakte voor hem geen enkel verschil. Toch mocht Melvin twee keer één-op-één door op de keeper. De eerste keer duurde de aanval veelte lang. Hij speelde de bal af aan Nenad die moeite leek te hebben met de controle. Nenad speelde de mee opgekomen Thomas van Kan aan. Hij scoorde weliswaar, maar bevond zich in buitenspelpositie. De tweede keer vond Melvin de doelman op zijn weg, die de bal ternauwernood tot hoekschop verwerkte. Dus bleef de voorsprong beperkt tot 0-1.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor het goedspelende Zaterdag 2. Een steekpass van een Victoria-speler werd door Ashwin eenvoudig gepakt en hij leek het spel eenvoudig te kunnen voortzetten, maar de doelman had in een splitsecond een black-out en stak zijn been uit om de tegenstander bewust te raken. De scheidsrechter had het voorval gezien en gaf een terechte strafschop en een gele kaart (waarmee hij goed wegkwam). Zonder ook maar één grote kans te hebben gecreëerd kreeg de thuisploeg zo de gelijkmaker op een presenteerblaadje. De 11-meter trap ging feilloos tussen de palen, 1-1.

Zaterdag 2 moest het goede samenspel weer oppakken. Dit lukte maar moeizaam. Het aanvalstrio kon geen potten meer breken nadat ze al tig keren onterecht waren terug gevlagd voor buitenspel. Invaller David van Dijk presenteerde zich uitstekend op het middenveld ter vervanging van Freek van ’t Land die werd gespaard omdat hij mogelijk later nog belangrijk zou moeten kunnen zijn voor het eerste. De hardwerkende, van een blessure terug gekeerde, David van Dijk zorgde ervoor dat het middenveld even sterk bleef als hiervoor. Grote kansen werden in dat laatste kwartier niet meer gecreëerd door beide teams.

In de laatste minuut van de wedstrijd mocht linksback Tim Smit mee opkomen en soleerde de zestienmeter in. Daar leek hij zich vast te lopen op twee verdedigers, maar de derde verdediger die hem op de hielen zat trok hem vlak doorvoor binnen de zestienmeter naar de grond. De leidsman was resoluut en wees ook hier naar de elfmeterstip. Niemand durfde het aan in de laatste minuut van dit spannende duel waarin Zaterdag 2 ruim 75 minuten de bovenliggende partij was geweest. Daarom was het aanvoerder Daniël Baars die de verantwoordelijkheid op zich nam. Vorige week trof hij nog de paal en nu, na een aanloop in slow motion, schoot hij de bal keurig binnen, 1-2!

Trainer Piet van Veen en (vooral) doelman Ashwin Meijer haalden opgelucht adem dat hier alsnog de drie punten werden gepakt, die overigens meer dan verdiend waren! Na afloop werden de handen geschut en werd er toch terecht tevreden terug gekeken op deze topper! Ook de rest van de dag was gunstig voor Zaterdag 2. Koploper Leonidas verloor zeer verassend met maar liefst 5-1 bij VVOR en CION en MSV’71 zagen hun duel gestaakt bij 1-1. Een blessure van een MSV-speler maakte een vroegtijdig einde aan dat duel (zodra er meer informatie hierover is delen we dat natuurlijk weer via de bekende kanalen op twitter en facebook).

Volgende week komt VVOR naar de Hazelaarweg. Om 12.00 uur wordt er afgetrapt tegen het team dat vandaag dus verassend koploper Leonidas versloeg. Nu staat Zaterdag 2 aan kop! Is VVOR een reuzendoder of was het eenmalig en kan Zaterdag 2 de koppositie verstevigen?

Opstelling: Meijer; Van Kan, Häupler, Van den Berg, Smit; Baars, Van ’t Land (Van Dijk ’68), Stolk; Koeleman (El Mahjoubi ’45), Tanaskovic en Lieven.