Zaterdag 2 ook voorbij stug VVOR

De stugge VVO’ers moesten in de laatste vijf minuten alsnog capituleren, waardoor Zaterdag 2 koploper bleef.

Vooraf was de selectie van coach Piet van Veen gewaarschuwd, VVOR 4 had immers vorige week met de overtuigende cijfers van 5-1 gewonnen van Leonidas 3. En dus zou het weleens een moeilijk middagje kunnen gaan worden. De ziekenboeg blijft aardig gevuld, deze week konden David Stolk, Mike Fredriks, Matty Häupler en Tim van der Velde om verschillende redenen niet in actie komen. Freek van ’t Land en Maarten Maissan, beide licht geblesseerd, waren wel bij de selectie voor vandaag.

Het ochtend programma was behoorlijk uitgelopen en dus kon er pas om 12.15 uur worden afgetrapt zonder een goede warming-up. Voorin kreeg Melvin Lieven in tegenstelling tot vorige week gezelschap van Mitchell Hoeneveld en Mark van Leeuwen. Het middenveld bleef met Daniël Baars, Freek van ’t Land en Nenad Tanaskovic redelijk in stand. Achterin waren er ook wijzigingen ten opzichte van vorige week. David van Dijk werd laatste man en Jaouad Taouil verving Tim Smit als linksback, die weer naar het eerste elftal was doorgeschoven. Thomas van Kan en Martijn van den Berg completeerde de laatste linie. Mitchell Romijn was vandaag de sluitpost.

De thuisploeg nam van het eerste ogenblik het heft in handen en speelde een goed positiespel op de helft van de tegenstander, maar kwam nog niet tot echt grote kansen. VVOR kreeg de eerste helft geen noemenswaardige mogelijkheden en dus was het wachten op het openingsdoelpunt van Zaterdag 2. Het doelpunt liet echter nog op zich wachten. De bezoekers hadden een aantal forse overtredingen nodig en de scheidsrechter trok daar slechts eenmaal een gele kaart voor. Na 26 minuten spelen gaf laatste man David van Dijk een uitstekende diepte pass op Mark van Leeuwen. Mark zag de doelman komen en had tijd genoeg om het strijdplan aan te passen aan de situatie. Mark schoot op schitterende wijze de 1-0, langs de verbouwereerde doelman, tegen de touwen. De bal was zo goed ingeschoten dat Tim van der Velde op cynische wijze vanaf de kant riep: "Volgende keer een beetje zuiverder inschieten graag!” Uiteraard was het een lofuiting van de geblesseerde spits.

Na de 1-0 viel er een last van de schouders van de thuisploeg, maar het liet zich toch nog teveel meeslepen in het spel van de tegenstander. Hierdoor kwam het onnodig in de problemen en mocht VVOR soms te ver komen op onze helft. De bezoekers kwamen echter niet verder dan een paar ballen hoog over het doel van Mitchell Romijn.

De 1-0 van Mark van Leeuwen was ook de ruststand in een nog niet echt heel opwindend duel, vonden ook enkele supporters. De voorbereiding was al niet optimaal, maar ook de rust was dat niet. Op dit hoogst ongelukkige moment moest de A selectie een elftalfoto maken. De in de kleedkamer achtergebleven spelers horen toch ook bij de selectie?

Aanvoerder Daniël Baars, doelpuntenmaker Mark van Leeuwen en spits Melvin Lieven bij de 1-0 ruststand vlak voor rust.

Na de onderbreking begon de thuisploeg ongewijzigd aan de tweede helft. Na tien minuten spelen in de tweede helft ging Jaouad Taouil gevaarlijk door in de zestienmeter op de doelman van VVOR. De scheidsrechter floot voor de overtreding, maar de doelman nam het heft zelf in handen waardoor er een klein opstootje ontstond. Jaouad kreeg voor zijn actie een gele kaart. De doelman werd tot verontwaardiging van de bezoekers met rood weggestuurd. De aanblijvende protesten deden scheidsrechter Storm besluiten om een korte afkoeling in te gelasten en trok richting zijn kleedkamer. In zijn kielzog grensrechter Wilko Poulie waartegen hij verklaarde even alles goed te willen noteren en vervolgens het spel weer te zullen gaan hervatten. Na vijf minuten keerde de leidsman dan ook weer terug op het veld en kon de wedstrijd worden hervat nadat Freek van ’t Land was vervangen door Tim Häupler.

De nu met tien man spelende bezoekers rechtte de ruggen en trokken meteen na de hervatting richting het doel van Mitchell Romijn. De aan de grond genagelde doelman had het nakijken bij de eerste kans van VVOR, 1-1. Hierna regende het kansen voor de thuisploeg, maar o.a. Melvin Lieven, Mitchell Hoeneveld en Tim Häupler vonden de gelegenheidsdoelman (linksbuiten) van VVOR op hun pad. De ingevallen Tim Häupler maakte daarna twee doelpunten, maar beide keren wees de leidsman niet naar de middenstip. De eerste keer werd hij teruggevlagd en gefloten voor buitenspel. De tweede keer vergat de scheidsrechter de voordeel regel na een overtreding op Mark van Leeuwen op het randje van de zestienmeter. Tim schoot de bal op schitterende wijze in de kruising, goed te zien vanaf de zijlijn, maar het doelpunt zou niet tellen. De vrije trap van Mitchell Hoeneveld belandde vervolgens eenvoudig in de handen van de "doelman”.

De bezoekers probeerde er alles aan te doen de stand gelijk te houden en deden dit met veel misbaar en geschreeuw telkens als er een tegenstander in de buurt was. De leidsman trapte er elke keer in, wat tot gevolg had dat we veel vrije trappen tegen kregen. De stand bleef gelijk tot vijf minuten voor tijd. Rechtsback Thomas van Kan kwam mee op. Hij mocht door de zestienmeter in en duikelde op schitterende wijze naar de kunstgrasmat. De scheidsrechter floot en wees onverbiddelijk naar de elf meter stip. De protesten van de bezoekers waren wederom tevergeefs en dus was het bekende gezegde van toepassing: "wie het laatste lacht (duikelt), lacht (duikelt) het best”.

Natuurlijk moest de penalty er nog wel in. Mitchell Hoeneveld nam plaats achter de bal en schoot de bal strak onder de lat binnen, 2-1! Eindelijk een treffer tegen de 10 man van VVOR. Dit gebeurde echter weer vanaf de strafschop stip net als uit bij Victoria’04 vorige week.

Verder lezen mag alleen na het aanzetten van deze theme:

Een veld doelpunt is wat nog ontbrak in de tweede helft van dit duel en dan helemaal een doelpunt van invaller Tim Häupler. Al een aantal maal dit seizoen was hij dicht bij een treffer, maar tevergeefs en vandaag zag hij al twee doelpunten afgekeurd en veroverde nu, halverwege de helft van VVOR, de bal van de laatste man. Hij dribbelde recht af op de gelegenheidsdoelman. De doelman kwam uit, maar Tim bleef rustig (zoals altijd). Het leek enkele seconden te duren, de tocht richting het vijandelijke doel zonder ook maar één enkele tegenstander. Tim schoot de bal koelbloedig onder de doelman door. De doelman gooide zichzelf in de strijd, maar tevergeefs. Dit doelpunt was Tim gegund de bal ging het doel in en werd goedgekeurd. Met de armen in de lucht neerdalend op de knieën vierde hij het verdiende doelpunt met zijn teamgenoten! De alles verlossende 3-1 was een feit!

De wedstrijd was nu echt gespeeld en dus bleven de drie punten aan de Hazelaarweg. Over de gehele wedstrijd gezien weer een verdiende overwinning. Ook al kwam die weer moeizaam tot stand, maar om met de bekende wijze woorden af te sluiten: "een kampioen wint ook zijn mindere wedstrijden”.

Volgende week wordt er een bezoek gebracht aan laagvlieger PPSC 3, wederom een duel om niet te onderschatten dus! Om 12.00 uur wordt er op Sportpark Thurlede afgetrapt.

Opstelling: Romijn; Van Kan, Van Dijk, Van den Berg, Taouil (Maissan ’85); Baars, Van ’t Land (Häupler ’55), Van Leeuwen, Tanaskovic; Hoeneveld en Lieven.