Bereiken 3e ronde beker, unicum op karakter

In de tweede bekerronde heeft Zaterdag 2 een overwinning behaald waar het trots op mag zijn.

Na een succesvolle reeks in de bekerpoule aan het begin van het seizoen werd Zaterdag 2 gekoppeld aan het sterke BVCB 2. BVCB is de huidige koploper in de reserve 2e klasse en won daarin vorige week de 1e periode. Een geduchte tegenstander dus…

Voor het bekerduel met BVCB waren niet veel spelers beschikbaar. Door een aantal blessures en afwezigen door vakanties was het voor Piet van Veen onmogelijk puzzelen geworden op donderdagavond. De spelers van het eerste moesten gespaard worden voor het beslissende duel tegen TOGR volgende week. Gelukkig werden Tim Smit en Karim el Mahjoubi wel beschikbaar gesteld. Mark van Leeuwen keerde ook terug in de selectie van Piet van Veen. Martijn de Bruijn (3e) zou meedoen bij het vierde, maar werd alsnog overgeheveld naar Zaterdag 2. Hierdoor was er alsnog de beschikking over elf spelers. Tim Häupler die niet helemaal fit was werd de enige wissel samen met reserve doelman Mitchell Romijn.

De weer goed spelende, Thomas van Kan, bedankt het aanwezige publiek voorafgaand aan het duel al.

Het gehavende team begon zeer gemotiveerd aan het bekerduel met BVCB. Tegen de koploper uit de 2e klasse wilde het team laten zien dat het mislopen van de promotie, eind vorig seizoen, een vergissing was. De eerste 45 minuten gingen redelijk gelijk op. Beide teams krijgen kleine mogelijkheden om door te dringen in de defensie van de tegenstander. Na een hoekschop kreeg BVCB de beste kans van de eerste helft, maar dit leverde hen geen doelpunt op.

Na nog geen twintig minuten spelen moest aanvoerder Daniël Baars met een blessure naar de kant. Een aantal minuten lang speelde de thuisploeg met een man minder omdat de enige wissel, Tim Häupler, nog geen warming-up had gedaan. Dit werd onderling goed opgepakt en in die periode kon BVCB geen echte vuist maken om het ons moeilijk te maken. Enkele minuten voor rust moest ook Nenad Tanaskovic met een blessure naar de kant. Met geen wissel meer op de bank moest bijna doelman Mitchell Romijn, als noodoplossing, gaan invallen.

In de rust bood de licht geblesseerde Simon Koeleman (A1) zichzelf aan om ‘de elf’ weer compleet te maken. Na een korte warming-up kon hij net na de rust invallen. Weer werd er met 10 man goed gespeeld tegen het voetballend iets betere BVCB. De bezoekers waren in alle opzichten vandaag slordig in de uitvoering en dachten duidelijk dat ze ‘dit varkentje wel even gingen wassen’ vandaag. Rakheem Shermarkia (A1) was in de rust gebeld om als verse wissel nog op de bank te komen zitten, het geen hij graag wilde doen.

De wedstrijd ging ook in de tweede helft gelijk op, maar door de slordigheid van de bezoekers is Neptunus-Schiebroek vanmiddag nooit echt in gevaar geweest en heeft het ’t grootste gedeelte van de wedstrijd gecontroleerd. Vooral verdedigend stond het vanmiddag erg sterk met Tim Smit en Martijn van den Berg.

Na ongeveer 70 minuten spelen kwam Rakheem Shermarkia in het veld voor Martijn de Bruijn. Hiermee kwam er een sterk aanvallende thuisploeg op het veld te staan, de druk op het BVCB doel nam zienderogen toe en Tim Häupler mocht alleen door op de doelman. De keeper verkleinde zijn doel en keerde de inzet. Met een nog altijd 0-0 tussenstand op het scorebord mocht de thuisploeg een hoekschop nemen. BVCB kreeg de bal niet weg en Simon Koeleman kopte de bal in de voeten van Karim el Mahjoubi. Karim schoot de bal op doel en via de carambole en de benen van Simon ging de bal, onbereikbaar voor de doelman, het doel in, 1-0!

Tim Häupler was heel dicht bij de openingstreffer.

De viering van het doelpunt met assist gever Simon Koeleman als middelpunt.

De ontlading was groot na een toch verdiende voorsprong. Het laatste kwartier werd een hels kwartiertje waarin BVCB een aantal maal heel dicht bij het doel van Ashwin Meijer kwam. Twee reddingen van de doelman, twee keer buitenspel en een niet meer op één hand te tellen aantal hoekschoppen konden BVCB geen doelpunt opleveren. Een minuutje voor tijd kregen de bezoekers een vrije trap te nemen net buiten de zestienmeter. De goed getrapte bal belandde bovenop de deklat en dus bleef de stand 1-0.

Het laatste fluitsignaal na bijna 50 minuten kwam als een verlossing voor de thuisploeg dat vanmiddag vooral karakter toonde en hard werkte voor een overwinning! De goedleidende scheidsrechter Ben Ali had in dit, over het algemeen, sportieve duel geen kaarten nodig. Met het bereiken van de 3e ronde zorgt Zaterdag 2 voor een unicum. Het uitschakelen van de koploper in de tweede klasse is er eentje van formaat, eentje waar het team trots op kan zijn. Bovendien is het lang geleden dat een 2e elftal zo ver kwam in de beker. 1

Als laatste rest ons nog invaller Martijn de Bruijn te bedanken voor zijn deelname aan deze wedstrijd en natuurlijk de last-minute aanvulling van Simon Koeleman en Rakheem Shermarkia, onwijs bedankt!

Uiteraard werd de winst op BVCB na afloop in klein gezelschap gevierd in de kantine.

Volgende week zal het weer een hele andere wedstrijd worden. Zaterdag 2 neemt het dan op tegen VVK 2. VVK verloor dit weekend van een oude bekende, Pernis 2 (2-4), in de beker. In de strijd om de 1e periode zal Zaterdag 2 het beter moeten doen dan vorig seizoen tegen de Schiedammers, thuis werd er toen met 1-2 verloren. Volgende week wordt er weer om 12.00 uur afgetrapt aan de Hazelaarweg en rekenen we op veel supporters als de 1e periode kan worden gewonnen. 2

Opstelling: Meijer; Van Kan, Smit, Van den Berg, Maissan; De Bruijn (Shermarkia ’70), Baars (Häupler ’21), Van Leeuwen, Van ’t Land; Tanaskovic (Koeleman ’47) en El Mahjoubi.

1 Zondag 2 heeft een dag later ook de derde bekerronde bereikt (1-6 winst bij Wippolder). Vanaf de kwartfinale kunnen de twee teams elkaar tegenkomen, als er nog 8 teams over zijn. Zover is het nog lang niet. Momenteel zijn er nog 38 teams in de strijd om de beker.

2 Ook Zaterdag 1 kan volgende week de periode winnen, zorg dus dat je aanwezig ben en help zowel 2 en 1 naar de periodetitel!!