We’ve got news for you!

In de beslissende wedstrijd om de eerste periodetitel heeft Zaterdag 2 geen enkele twijfel laten bestaan tijdens het duel met VVK. Een ruime overwinning werd behaald én uitgebreid gevierd.

Na het bekersucces, vorige week tegen BVCB, en de problemen in de bezetting stond nu het beslissende duel tegen VVK op de agenda om de eerste periodetitel van het seizoen. Trainer Piet van Veen kreeg de beschikking over een ruime spelersgroep. Bij de A selectie begint iedereen weer fit te geraken en dus waren deze week Melvin Lieven, Mitchell Hoeneveld, Ben Hoekstra en Gino Looye beschikbaar. Matty Häupler en Nenad Tanaskovic hadden kunnen spelen als het écht nodig was geweest, maar namen wel plaats op de bank. Tim van der Velde keerde ook weer terug bij de wedstrijdselectie en zou nog gaan invallen. David Stolk en Daniël Baars waren nog geblesseerd en zouden, in tegenstelling tot Rutger van de Ree, niet aanwezig zijn vanwege een weekend weg. Mitchell Romijn nam vandaag plaats onder de lat en Ashwin Meijer nam als teaminspirator wel plaats op de reservebank.

Een geconcentreerde en gemotiveerde groep verzamelde op tijd en had alle tijd om tot een goede voorbereiding te komen voor de belangrijke wedstrijd vandaag. De tegenstander ging nog naar de kleedkamer toen de thuisploeg én de scheidsrechter het veld opkwamen om te beginnen. Dit tot grote ergernis van de leidsman. Het was freezing koud om stil te staan en dus werd er nog maar even een balletje rond getikt.

De begeleiding van Neptunus-Schiebroek had de kleding in de kleedkamer weer keurig klaargezet.

De thuisploeg begon, zoals verwacht mocht worden, furieus aan het duel met VVK. VVK had een rechtstreekse concurrent kunnen zijn als het twee weken geleden niet van Leonidas had verloren. Nu maakten de Schiedammers geen kans meer op de eerste periode. Middenvelder Freek van ’t Land kwam in balbezit op eigen helft en gaf meteen een weergaloze pass op Ben Hoekstra. Hij gaf de voorzet op Mitchell Hoeneveld, die al na 2 minuten spelen de 1-0 op het scorebord zette. Een geweldige aanval en een heerlijk start van deze wedstrijd!

De bezoekers probeerden wat uit de schulp te kruipen, maar waren slordig in de combinaties. Op de as van het veld stond het weer erg goed met aanvoerder Martijn van den Berg en Tim Häupler centraal achterin en Mike Fredriks die de geblesseerde Daniël Baars verving als verdedigende middenvelder. Na iets meer dan 20 minuten spelen had er al een tweede doelpunt moeten worden aangetekend. Melvin Lieven draaide weg bij zijn tegenstander en schoot op het doel. De doelman redde die inzet op ongelooflijke wijze, maar de mogelijkheid was nog niet voorbij. Melvin kreeg de bal terug en legde de bal af op de vrijstaande Mark van Leeuwen. Mark schoot de bal echter over het doel en dus bleef de 1-0 tussenstand staan.

Even later was het dan wel raak. Mike Fredriks gaf een geweldige crosspass op Ben Hoekstra die de bal in de korte hoek met links heerlijk binnenschoot, 2-0! VVK bleef aandringen, maar bij de thuisploeg lukte vandaag gewoon bijna alles. Dat werd nog eens versterkt na de actie van Thomas van Kan aan de rechterkant van het veld. Waarschijnlijk, nee het is zeker dat hij een voorzet wilde geven, maar hij raakte de bal zo dat de iets voor zijn doel staande doelman compleet werd verrast. De bal van Thomas zeilde heerlijk in de linkerbovenhoek buiten bereik van de keeper, 3-0!

Vlak voor rust hield Mitchell Romijn zijn doel schoon door een gevaarlijke kans van VVK onschadelijk te maken en kon er zeer tevreden de warme thee worden opgezocht in de kleedkamer. Volgens afspraak werden Gino en Ben gewisseld. Hun vervangers waren Maarten Maissan en de vannacht van vakantie teruggekeerde David van Dijk.

In het begin van de tweede helft zakte Zaterdag 2 wat in en liet VVK wat meer komen. VVK ging druk zetten en werd gevaarlijk. Ook nu was Mitchell Romijn attent om het doel schoon te houden. De keeper was sowieso goed vandaag en deed ook voetballend zijn taak uitstekend.

Na een uur spelen (15 minuten in de tweede helft) kwam er weer wat meer los bij de thuisploeg. Er werd weer meer vooruit gevoetbald en dat leverde bijna direct een doelpunt op. Enkele minuten later was het wel raak. Mitchell Hoeneveld maakte de vierde treffer van de middag na een assist van Freek van ’t Land, 4-0 (zie foto)!

Mitchell Hoeneveld schuift de 4-0 onder de keeper door!

Een paar minuten na de 4-0 werd Mark van Leeuwen weggestuurd, maar zijn tocht naar het doel werd ruw onderbroken door een VVK-verdediger. De overtreding op de doorgebroken Mark werd bestraft met de eerste gele kaart van de wedstrijd. De afstand naar het doel was inderdaad nog wel erg groot voor een rode kaart. Niet veel later moest scheidsrechter Storm opnieuw een gele kaart trekken omdat de doelman van VVK, Mitchell Hoeneveld in de zestienmeter naar beneden haalde. Mitch nam zelf plaats achter de bal, maar schoot de bal naast het doel en dus geen hattrick.

Helaas kregen de backs Thomas van Kan en Maarten Maissan beide een onnodige gele kaart. Waardoor er toch nog enige schade werd opgelopen in dit duel. Acht minuten voor tijd verving Tim van der Velde, Melvin Lieven. Mark van Leeuwen sneed opnieuw de verdediging van de bezoekers open en kon redelijk vrij door in de zestienmeter en gaf daarin de assist op de ingevallen Tim, die met zijn eerste balcontact de 5-0 op het scorebord liet aantekenen (zie foto)!

Tim van der Velde maakt de 5-0 onder toeziend oog van de gewisselde Gino Looye en Ben Hoekstra en de geblesseerde Patrick van der Gaauw op de achtergrond.

Direct na de 5e treffer kwam Tim weer in balbezit. Als hij iets meer oog had gehad voor de meegelopen Mark had de score wellicht nog verder kunnen oplopen, nu ging het schot over het VVK-doel. De bezoekers bleven tot het laatste moment voetballen, maar kwamen- behalve met een indraaiende hoekschop, die op de lat eindigde, -niet meer in scoringspositie.

Na nog geen 90 minuten vond scheidsrechter Storm het wel best met de 5-0 stand op het scorebord. De bloemen waren voor spelers en begeleiding. Uiteraard werd het feestje voor het behalen van de eerste periode titel in de kleedkamer, kijkend naar het eerste en later in de kantine uitgebreid gevierd! Het behalen van de eerste periodetitel is er weer eentje waar het team trots op mag zijn!

De huidige prestaties van het team van Piet van Veen zijn zeer opzienbarend. Met de huidige vorm kan het nog een heel bijzonder seizoen gaan worden. Volgende week staat er echter weer gewoon een wedstrijd op de agenda. En een lastige..uit bij CION moet het team gaan laten zien dat de winst in de eerste periode en het bereiken van de derde bekerronde geen incident is. Om 12.00 uur zal er worden afgetrapt op Sportpark CIONDROOM.

Opstelling: Romijn; Van Kan, Häupler, Van den Berg, Looye (Maissan ’45); Van ’t Land, Fredriks, Van Leeuwen, Hoekstra (Van Dijk ’45); Hoeneveld en Lieven (Van der Velde ’82).