Zaterdag 2 schrikt op tijd wakker tegen Barendrecht

Zaterdag 2 heeft de voorsprong op de concurrentie doen oplopen en heeft met weliswaar een wedstrijd minder gespeeld nu zes verliespunten minder dan concurrent Victoria’04.

Na de periodewinst van twee weken geleden en de afgelaste wedstrijd bij CION vorige week stond vanmiddag de eerste november wedstrijd op het programma tegen Barendrecht 4. Op 18 augustus jl. werd het seizoen geopend tegen Barendrecht 6 (0-6 winst) en vorig seizoen werd er nog gespeeld tegen Barendrecht 7. Allemaal spelend in de reserve derde klasse, maar dan mag je toch van het vierde van een grote vereniging als Barendrecht iets verwachten. De Barendrechters staan echter laag op de ranglijst en wonnen op eigen veld alleen van CION (4-3) en Zwaluwen (5-3). Het speelde wel verassend gelijk bij VVK (1-1), maar echt aansprekende resultaten hebben ze nog niet behaald.

Scheidsrechter Heemskerk hield ter ere van het overlijden van erelid Theo van Wijk (oud-Schiebroek’94) een minuut stilte bij aanvang van de hervatting van de competitie. Het was aftasten in de eerste minuten van de wedstrijd. De spits van Barendrecht werd diep gestuurd na 3 minuten spelen. In de achtervolging Jaoud Taouil die op keurige wijze de aanval onschadelijk maakte, maar daarbij zelf geblesseerd raakte aan zijn hamstring en al meteen niet meer verder kon. Een aderlating in het strijdplan van Piet van Veen (en later ook van Philippe Berchoux bij het eerste). Met een zeer ruime reservebank was er echter geen paniek en kon Tim Häupler even later invallen en de laatste man positie overnemen.

Het duel ging gelijk op met een licht veldoverwicht voor de thuisploeg. Een crosspass, volgens opdracht van de trainer, van Gino Looije bereikte Thomas van Kan. Die na een een-tweetje met de doelman de voorsprong liet aantekenen op het scorebord, 1-0. De backs vielen in positieve zin op en waren messcherp beter dan de scorebordbeheerders, want pas enkele minuten later werd het doelpunt geteld. De wedstrijd ging na de treffer van Thomas nog steeds gelijk op waarin Neptunus-Schiebroek rustig meeging in het slome spel van de bezoekers. Kansen werden er wel gecreëerd, meer ook dan de bezoekers, maar gescoord werd er niet meer.

De rust werd dan ook ingegaan met de matige 1-0 voorsprong. Piet van Veen wisselde noodgedwongen Freek van ’t Land voor Mike Fredriks om hem te sparen voor het eerste later die middag en vroeg om hoog tempo in het spel en daarmee de tegenstander onze wil op te leggen.

Het ogenschijnlijke gebrek aan concentratie bij de te creëren kansen leek ook in de tweede helft door te gaan. Hiermee leek Zaterdag 2 zichzelf vanmiddag in slaap te sussen en bleef het oppassen voor de counters van Barendrecht. Achterin zorgde onder andere Martijn van den Berg ervoor dat de soms knullige spits van de bezoekers niet gevaarlijk kon worden en met Mitchell Romijn als sluitpost deed hij het vanmiddag weer erg goed onder de lat.

Na ruim twintig minuten in de tweede helft was er een goede aanval van Zaterdag 2, waar Melvin Lieven de bal hard op de paal schoot leken de Schiebroekers eindelijk wakker te schrikken. Onder aanvoering van, de van een blessure teruggekeerde, aanvoerder Daniël Baars werd er door hem samen met Melvin een uitstekende aanval opgezet. De voorzet werd door Mitch Hoeneveld goed binnengeschoten. Er viel een last van de Schiebroekse schouders, 2-0!

De leidsman, die een prima eerste helft had gefloten, ging nu wat warrige beslissingen nemen aan beide kanten. Wij kregen er eentje op het randje van de zestienmeter na praten van één van de Barendrechters. De indirecte vrije trap werd door Mitch Hoeneveld klaargelegd waarna Gino Looije de bal zuiver en knoeihard binnenschoot, 3-0!

Ongeveer twaalf minuten voor tijd wisselde Piet van Veen de aanvallers Melvin Lieven en Mitch Hoeneveld voor Maarten Maissan en Tim van der Velde. Enkele minuten later was laatste man Tim Häupler doorgeschoven en gaf een goede pass op de ingevallen Tim van der Velde. De supersub passeerde de doelman, die er nog wel aanzat, en pikte ook vandaag toch weer zijn doelpuntje mee, 4-0! Met het bekende "Come on!” werd de definitieve beslissing van de wedstrijd gevierd. In de laatste minuten waren Tim Häupler, Maarten Maissan en Tim van der Velde nog dicht bij het vergroten van de uitslag, maar tevergeefs. In de blessuretijd gaf de scheidsrechter op, voor iedereen op en rond het veld, onverklaarbare wijze een strafschop aan de bezoekers, die benut werd, 4-1.

Met een ‘4-1 koekoek’, zoals Piet van Veen sms’te aan de vakantie vierende verzorger Michel van Leeuwen, behaalde Zaterdag 2 toch nog een goede overwinning op deze zaterdagmiddag. Door de nederlaag van Leonidas op eigen veld tegen MSV’71 (1-3) is nu Victoria’04 (winst op CION, 5-2) de grootste belager van Neptunus-Schiebroek. Met een uitoverwinning bij de Vlaardingers al in de knip, een wedstrijd minder gespeeld en een voorsprong van drie punten gaan de Schiebroekse koplopers volgende week met een lekker gevoel op bezoek bij MSV’71 in Maassluis.

MSV’71 werd vorig seizoen na twee gelijke spelen (0-0 en 2-2) en strafschoppen verslagen in de halve finale van de nacompetitie, waardoor de Maassluizers degradeerden. Zij zullen gebrand zijn op een revanche en kunnen daarmee aansluiting vinden bij de kopposities van de competitie. Zaak voor Neptunus-Schiebroek om ook de Maassluizers op afstand te houden en met de versterkte selectie, in vergelijking met vorig seizoen, moet dat kunnen. Aan de Albert Schweitzerdreef in Maassluis zal er volgende week om 12.00 uur worden afgetrapt.

Opstelling: Romijn; Van Kan, Taouil (T. Häupler ‘6), Van den Berg, Looije; Van ’t Land (Fredriks ’45), Baars, Tanaskovic, Van Dijk; Lieven (Van der Velde ’78) en Hoeneveld (Maissan ’78).