Gehavend Zaterdag 2 maakt misstap in Maassluis

Zaterdag 2 geeft na rust een riante voorsprong in no time uit handen en maakt de competitie ongewild weer spannend.

Vorige week werd er met 7 wissels uiteindelijk eenvoudig gewonnen van Barendrecht 4 (4-1) al had het doelpuntenmoyenne in dat duel veel hoger moeten zijn. Vandaag moest er gespeeld worden tegen een concurrent. Ook al hadden de Maassluizers twee duels minder gespeeld doen ze nog altijd mee in de competitie. MSV’71 degradeerde vorig seizoen door toedoen van Zaterdag 2 naar de 3e klasse. Na strafschoppen verloor de ploeg uit Maassluis van Neptunus-Schiebroek. Het duel in Maassluis werd toen gekenmerkt door het missen van grote kansen en eindigde in 0-0.

Coach Piet van Veen moest vandaag twee bepalende spelers, Martijn van den Berg en Freek van ’t Land afstaan aan het eerste door een groot aantal blessures bij het team van Philippe Berchoux. Ook David van Dijk moest als enige verse wissel naar CVV-Mercurius alwaar het eerste tegen de tweede competitie nederlaag (2-1) zou aanlopen. Na het duel bij Zaterdag 2 moesten ook Mark van Leeuwen en Melvin Lieven nog naar het eerste wat maar aangaf dat het dit weekend een zeer dunne selectie was. Het was puzzelen voor Piet van Veen op donderdagavond en vond uiteindelijk Zondag 3 speler Tim Maat bereid om mee te gaan naar Maassluis. De van een blessure terugkerende Matty Häupler werd de enige wissel voor Zaterdag 2.

Na het bijpraten met de MSV’71-begeleiding naar aanleiding van de dubbele ontmoeting eind vorig seizoen begon het vanmiddag nog allemaal heel rooskleurig voor Zaterdag 2 op het mistige complex aan de Doctor Albert Schweitzerdreef in Maassluis. Na het gebruikelijke aftasten waarin beide ploegen kijken wat er vandaag in de kuip zit bij de tegenstander mocht Nenad Tanaskovic een vrije trap nemen aan de rechterkant van het doel van de gastheren. Nenad schoot de bal niet helemaal goed in, maar via de muur was de hoge bal ongrijpbaar voor de doelman. De vrije trap van Nenad viel zomaar bij de tweede paal binnen, 0-1. We waren na 11 minuten in ieder geval van de nul af in Maassluis.

Neptunus-Schiebroek bepaalde het spelbeeld en had daarmee de wedstrijd in handen en kreeg kleine mogelijkheden op meer. Het was wederom tevergeefs, het bleef 0-1. De spelers van de thuisploeg waren blijkbaar wat gefrustreerd door het spel van de koploper, want het maakte een aantal behoorlijk harde overtredingen. De scheidsrechter liet het toe door geen gele kaarten te tonen waar die wel op zijn plaats waren, een vele male lichtere van rechtsback van Thomas van Kan werd even later wel bestraft.

Doelman Ashwin Meijer hield zijn team op de been met twee goede reddingen, maar was uiteindelijk kansloos, tien minuten voor de rust, bij de kopgoal van gastspeler Tim Maat. Hij kopte de bal, na de eerste voorzet van de linksbuiten, in de kruising. Een doelpunt waar een spits jaloers op mag zijn, maar wel 1-1 dus. Zaterdag 2 liet zich niet uit het veld slaan en nam, de verder goed spelende, Tim Maat op sleeptouw.

Vijf minuten voor de rust gaf de hardwerkende Mike Fredriks de voorzet op de mee opgekomen Thomas van Kan. Zijn schot werd geblokt, maar in de rebound was het Nenad die wel scoorde, 1-2. Nog voor de rust werd er een nog betere voorsprong genomen. Eigenlijk was het MSV’71 dat in de aanval was, maar Thomas won zijn verdedigende duel uitstekend en gaf de bal mee aan Mike Fredriks die rechtsbuiten Mitch Hoeneveld wegstuurde. De voorzet van Mitch kwam bij Melvin Lieven, maar hij kon niet schieten. MSV’71 kreeg de bal niet weg en de bal kwam voor de voeten van Mark van Leeuwen die bij zijn rentree wist te scoren, 1-3.

Er was dus geen vuiltje aan de lucht voor Zaterdag 2 na de eerste 45 minuten. Het had een riante voorsprong op een concurrent. Coach Piet van Veen waakte echter voor onderschatting en gemakzucht halverwege omdat de thuisploeg een nogal wispelturige ploeg was gebleken, in deze wedstrijd en in voorgaande wedstrijden. Een enkeling was echter nogal ‘ontspannen’ in de kleedkamer en bepaalde aldaar de sfeer. Het zou fijn zijn als dat de komende weken eens op het veld gebeurde, want daar wordt toch te weinig gepresteerd.

Al heel snel na de rust stapte de halve verdediging van Zaterdag 2 voor buitenspel, maar als je dat nooit doet en dan blijkbaar ook nog eens doet zonder overleg, dan valt de buitenspelval verkeerd en dus kon de MSV-spits op randje van de zestienmeter vrij inschieten, 2-3! Niet veel later mochten de gastheren een vrije trap nemen, het daarop volgende schot belandde tussen de palen, 3-3.

Zaterdag 2, terug bij af, probeerde het goede spel weer op te pakken. Dat lukte redelijk en middenvelder Mike Fredriks gaf een goede pass over de verdediging heen op Mark van Leeuwen, die scoorde. Hij werd echter terug gevlagd en gefloten voor buitenspel, maar de grensrechter van MSV en blijkbaar de scheidsrechter hadden dit als enige zo gezien. Zelfs de MSV supporters (aan de andere kant van het veld) beaamden na afloop dat het geen buitenspel was geweest. Het zat dus ook niet mee en een afstandsschot van Melvin Lieven krulde niet voldoende om doelrijk te worden.

Een vrije trap aan de andere kant werd dat wel, 4-3! Ongelooflijk hoe dit kon gebeuren binnen twintig minuten spelen. Vele kleine en wat grotere kansen werden niet benut door Zaterdag 2. Ook invaller Matty Häupler kon het verschil niet meer maken in de, in totaliteit, resterende 25 minuten.

Met gebogen hoofden verlieten de meeste Schiebroekenaren het veld in Maassluis. Neptunus-Schiebroek Zaterdag 2 ziet nu zowel MSV’71 als Victoria’04 dichterbij komen. Met een wedstrijd minder gespeeld is er nog niets aan de hand voor de ploeg van Piet van Veen, maar dat er een aantal dingen anders zullen moeten is wel duidelijk.

Volgende week staat er geen competitie duel op het programma (wel enkele inhaalduels, waaronder MSV’71- Barendrecht), maar een duel in de 3e bekerronde. Om 12.30 uur wordt er op eigen veld gespeeld tegen SHO 3. De mede derdeklasser verloor dit seizoen nog geen enkel duel, maar staat met een wedstrijd minder gespeeld toch op een tweede plaats in de competitie, achter het eveneens nog ongeslagen Barendrecht 5.

Opstelling: Meijer; Van Kan, T. Häupler, Maat, Stolk; Hoeneveld, Fredriks, Van Leeuwen, Baars, Tanaskovic (M. Häupler ’76); Lieven.