Zaterdag 2 met Franse invloeden naar nieuw beker succes

In de derde bekerronde tegen SHO heeft Zaterdag 2 met goed voetbal nieuw succes behaald.

Na het weekend 24/25 november zouden er nog maar 20 ploegen over zijn in de bekerreeks van de Reserve Senioren Groep 2. Neptunus-Schiebroek Zaterdag 2 hoort daarbij na een ruime winst op SHO 3.

Voor het bekerduel tegen SHO zat Zaterdag 2 ditmaal niet krap in de spelers, maar in de Technische Staf. Zowel trainer Piet van Veen als verzorger Michel van Leeuwen moesten vanwege cursussen deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Laatst genoemde zag nog wel een gedeelte van de wedstrijd. De honneurs werden uitstekend waargenomen door eerste elftal trainer Philippe Berchoux, zijn assistent, Bas Zweerus en eveneens eerste elftalverzorger Richard ‘opa’ Lucas. Naast elftalleider Wesley Banis en grensrechter Wilko Poulie was de staf daardoor alsnog zeer goed gevuld.

Philippe stuurde het door Piet van Veen geformeerde elftal het veld in voor het bekerduel met SHO, alwaar diverse spelers rust kregen vanwege blessures of om andere verhinderingen. Omdat het ochtend programma behoorlijk was uitgelopen begon het duel ruim een kwartier te laat. De thuisploeg had er van meet af aan zin in en zette SHO al vroeg vast op de eigen helft. Het voetbal was goed, maar de eindpass was er niet. Hierdoor kon er het eerste half uur geen echt grote kansen worden geteld voor de thuisploeg. De bezoekers kregen ondanks het veldoverwicht van Zaterdag 2 nog de twee grootste doelrijke kansen.

Mark van Leeuwen voorkomt een SHO aanval met rugdekking van David van Dijk en Marouane Taouil.

Na iets meer dan een half uur spelen werd de score dan toch geopend. Rechtsback David van Dijk stuurde Karim el Mahjoubi weg die op snelheid door kon richting achterlijn. De voorzet van Karim was goed en Melvin Lieven kon bij de tweede paal de 1-0 inglijden. Er zat een luchtje van buitenspel aan, maar na een blik van, de goed leidende, scheidsrechter Bart Visser richting zijn SHO -assistent zei hem genoeg: doelpunt!

De goedspelende David van Dijk wint het duel van zijn tegenstander.

Neptunus-Schiebroek behield het overwicht en zette enkele minuten voor rust weer een prima aanval op. Mark van Leeuwen kon doorgebroken alleen door op de doelman, maar werd hard getorpedeerd door een verdediger van de bezoekers. Het fluitsignaal van de leidsman kwam snel, te snel, want Karim scoorde toen de bal bij hem kwam. Dan zou je zeggen rood en een strafschop, maar nee het werd een gele kaart en een vrije trap op de zestienmeter lijn. De vrije trap belandde in de muur en zo werd de thuisploeg veel onthouden in de laatste minuten voor rust. Het ontsnapte ook toen laatste man Jaouad Taouil zijn tegenstander met de hand neerhaalde en ook hij ‘slechts’ geel zag.

De muur wordt geformeerd na de overtreding van Jaouad. Vlnr: Mark van Leeuwen, Marouane Taouil, Jaouad Taouil, Martijn van den Berg, Freek van ’t Land en David Stolk.

In de rust was coach Philippe Berchoux met Frans accent duidelijk: eindpass! Dat moest beter en hij gaf een aantal duidelijke tips mee aan de spelersgroep. In de rust werd doelman Mitchell Romijn, die zijn doel weer schoon hield, vervangen door de jarige Ashwin Meijer. Verder vroeg Philippe wie er met pijntjes kampten om eventueel te wisselen in de tweede helft. Karim had echter een andere reden, hij moest gaan werken. Melvin: "Die Marokkanen zijn ook niet meer wat ze waren, ‘ik moet werken’.”

Vlak na rust kreeg SHO een hoekschop te nemen en van daaruit creëerde Zaterdag 2 een nieuwe aanval. Marouane Taouil kwam in balbezit en speelde Melvin Lieven aan op de linkerkant van het veld die de bal prima teruglegde op Freek van ’t Land. Freek zag David van Dijk op rechts vertrekken en gaf een splijtende pass op de opgekomen rechtsback. Mark van Leeuwen liet de bal prima lopen en David kon de bal voorgeven op Karim el Mahjoubi die de bal eenvoudig inschoot achter de verbijsterde SHO doelman, 2-0! Een geweldig doelpunt!

De goedspelende Freek van ’t Land maakt het zijn directe tegenstander lastig.

Enkele minuten later zette Melvin Lieven een nieuwe aanval op en gaf de bal mee aan Mark van Leeuwen. Mark kon alleen door op de doelman en gaf de bal aan, de zojuist ingevallen en er beter voorstaande, Matty Häupler. De ingevallen spits had het vizier echter nog niet op scherp en schoot de bal, twee minuten na zijn invalbeurt, rakelings naast het lege doel. Mark Elgers kwam hierna Marouane Taouil vervangen en kreeg Melvin Lieven een kans in het vijf meter gebied, maar zijn schot werd geblokt na een uitstekende individuele actie.

Er hingen meer doelpunten in de lucht. Het derde doelpunt kwam er al snel. Rechtsback David van Dijk kwam in balbezit en gaf een heerlijk crossbal op Matty Häupler. Het doorkoppen daartussen van Melvin Lieven was meer "per ongeluk” dan wijsheid. Matty kon op snelheid door richting het vijandelijke doel en scoorde met links, nu wel, het doelpunt, 3-0!

Na bijna 25 minuten in de tweede helft maakte Rutger van de Ree zijn rentree na een hamstringblessure. Hij kwam David Stolk vervangen, maar werd als rechtshalf ingezet. Enkele minuten na de wissel was het weer Melvin Lieven die een nieuwe aanval begon. Hij gaf de bal mee aan Mark van Leeuwen. Mark speelde Matty Häupler aan die goed het overzicht bewaarde en de bal teruglegde op invaller Rutger van de Ree. Rutger schoot met zijn eerste balcontact van de wedstrijd de bal "strak in de hoek” tegendraads binnen, 4-0! Een heerlijke rentree!

De score had hierna nog hoger kunnen oplopen tegen een moegestreden tegenstander die aanvallend vrij weinig kon brengen, maar dat kwam natuurlijk ook door het verdedigende werk van Jaouad Taouil en Martijn van den Berg centraal achterin en de coaching op hen van Ashwin Meijer. Enkele minuten voor het einde had controlerende middenvelder Freek van ’t Land alweer een fantastische pass in huis. Hij zag Matty Häupler vertrekken en stuurde de spits alleen door op de doelman. Matty had misschien wel moeten scoren, maar de doelman degradeerde de inzet van Matty tot hoekschop. De hoekschop, genomen door David van Dijk, was goed en door Freek van ’t Land ook goed ingekopt. De goedspelende Freek had het doelpunt verdiend, maar zijn kopbal werd helaas van de lijn gehaald.

In de slotminuten kreeg Matty nog één kans, maar gescoord werd er niet meer aan de Hazelaarweg. Zaterdag 2 heeft zich met een 4-0 winst eenvoudig geplaatst voor de volgende bekerronde. Met nog 20 teams in de koker zal er nog eerst een tussenronde plaatsvinden zodat er 16 teams over blijven voor de Achtste finales. De jarige Ashwin Meijer trakteerde en een klein feestje volgde in de kleedkamer. Uiteraard werd trainer Piet van Veen na afloop uitgebreid geïnformeerd over het behaalde resultaat.

Illegalen op de, nog niet vrij gegeven, tribune toen het leek te gaan regenen.

Volgende week wordt de competitie hervat met een uitduel bij Jodan Boys. Na de nederlaag bij ons aan het begin van het seizoen heeft de Goudse ploeg een behoorlijk aantal goede resultaten geboekt en is ook de huidige koploper van de tweede periode. Van onderschatting kan dus in ieder geval geen sprak zijn. De aftrap volgende week op Sportpark Oosterwei in Gouda is al om 11.45 uur!

Opstelling: Romijn (Meijer ’45); Van Dijk, J. Taouil, Van den Berg, Stolk (Van de Ree ’68); Van Leeuwen, Van ’t Land, M. Taouil (Elgers ’61), Hoekstra; Lieven en El Mahjoubi (M. Häupler ’53).

De trouwe SHO 3-verslaggever kon deze week niet veel op papier krijgen en kwam niet verder dan: "Die gasten waren behoorlijk goed, en wij wat minder. Ruststand 1-0, eindstand 4-0. Fijn weekend allemaal…”