Gelijkspel in fletse topper

Na twee maanden geen voetbal werd de competitie hervat met de topper tegen Victoria’04. De ploegen hielden elkaar aan de Hazelaarweg in evenwicht.

De winterstop duurde dit jaar wel ernstig lang voor Zaterdag 2. Op 1 december werd de laatste wedstrijd gespeeld op bezoek bij Jodan Boys. Diezelfde dag was er het Reeuwijk incident bij Zaterdag 1 en dus moesten er vandaag weer spelers worden afgestaan aan het eerste elftal. De as van het veld miste ook de vakantie vierende Martijn van de Berg die net als in de topper bij MSV’71 werd vervangen door Tim Maat.

Het was dus, zoals we inmiddels wel gewend zijn, weer puzzelen voor coach Piet van Veen. Op het laatste moment kon hij niet beschikken over de (niet) debutant Marcel van Eijle omdat men was vergeten om zijn pasfoto op te sturen naar de bond! De toch aanwezig Martijn de Bruijn werd als vervanger ingezet op de reserve bank. Die verder was gevuld met de van blessure terugkerende spelers: Tim van der Velde, Maarten Maissan en Patrick van der Gaauw.

De leidsman, de heer Dias de Brito was al gearriveerd en omgekleed voordat goed en wel iedereen gearriveerd was. Hij had er zin in! De uitwedstrijd bij Victoria’04 werd eerder dit seizoen met 1-2 gewonnen. Neptunus-Schiebroek heeft een wedstrijd minder gespeeld en staat tweede met 2 punten achter op koploper Victoria’04, een belangrijk duel dus.

Vanaf de eerste minuten zag je twee gelijkwaardige ploegen, de terechte koplopers in de huidige competitie. Na een kwartier spelen kreeg Victoria’04 een lichtelijk overwicht en kwam, weliswaar op enigszins gelukkige wijze, op een 0-1 voorsprong. In de zestienmeter was een schotje zowel de verdediging als doelman Mitchell Romijn te machtig. Enkele minuten werd de spits van de bezoekers alleen weggestuurd richting ons doel, maar werd op het randje van buitenspel teruggevlagd en gefloten.

Ook aan de andere kant veel discussie over de wel of niet buitenspelstaande Matty Häupler. De overigens op eenvoudige wijze tot score was gekomen na een prima aanval. Het feestje ging helaas niet door. Toch kwam de gelijkmaker er nog op slag van rust. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kwam rechtsback David van Dijk weer mee op en gaf een geweldig pass scherp voor het doel. De keeper van Victoria’04 taste mis waardoor aanvoerder Daniël Baars de gelijkmaker kon inkoppen, 1-1.

Tijdens de rust wees Piet van Veen op het feit dat er vandaag werd gespeeld tegen de best voetballende ploeg uit de competitie, maar beter moesten omgaan met de laatste pass. Dat blijft toch ook een terugkerend probleem. In de tweede helft golfde het spel eerst nog heen en weer, maar naar mate die vorderde kreeg de thuisploeg een lichtelijk overwicht. Het meeste gevaar kwam over rechts via David van Dijk. In het centrum was het vaak te druk en kon er voor het doel vrij weinig gecreëerd worden. De bezoekers raakten nog eenmaal de lat, maar het bleef bij dat ene wapenfeit.

Het viel tegen, het was in de tweede helft geen topper meer. Er stonden slechts twee ploegen die niet wilden verliezen. Wellicht komt Neptunus-Schiebroek als morele winnaar uit het duel, omdat er nog een wedstrijd tegoed is bij CION uit om Victoria’04 alsnog op de ranglijst te passeren, maar op eigen veld hadden er toch drie punten in kunnen zitten vandaag. Aan het einde van de wedstrijd kregen Tim van der Velde en Patrick van der Gaauw nog een invalbeurt voor een rentree en debuut. Ook de ingevallen spitsen konden het verschil niet meer maken. De leidsman, die best een redelijke wedstrijd floot, hield de kaarten op zak vanmiddag.

Volgende week staat de lastige wedstrijd bij VVOR uit op de agenda. Er zal op de Venhoeve op 14.30 uur worden afgetrapt met een gebrande Patrick van der Gaauw die tegen zijn oude club een goed visitekaartje zal willen afgeven.

Opstelling: Romijn; Van Dijk, T. Häupler, Maat, Stolk; Fredriks, Looije, Tanaskovic, Baars; M. Häupler (Van der Gaauw ‘81) en Hoeneveld (Van der Velde ‘75).