Dubbele cijfers tegen 'De 10' van Zuiderpark

Een grote overwinning tegen hekkensluiter Zuiderpark is precies wat het team nodig had na een aantal moeizame wedstrijden.

Vorige week werd er in de slotfase bij VVOR alsnog een overwinning behaald na een moeizaam verlopen wedstrijd. De winst was wel meer dan verdiend. Deze week werd hekkensluiter Zuiderpark ontvangen aan de Hazelaarweg. Al 2 maanden geleden werd geprobeerd deze wedstrijd te verplaatsen, maar Zuiderpark wilde niet meewerken. Een 6 tal spelers besloot dus van een weekend weg terug te komen naar Rotterdam voor het spelen van deze wedstrijd. De aanvoerder van Zuiderpark kwam alleen aan op het complex en kwam doodleuk vertellen dat hij maar 8 man had en het wilde afdoen met een uitslag op het Digitale Wedstrijd Formulier. Voordat de scheidsrechter zijn mening erover had kunnen geven had de Zuiderparker van onze kant al in niet te misverstane woorden te horen gekregen dat we om 12.00 uur gewoon gingen spelen.

Door de Club van Zuid werden er nog twee extra veteranen opgetrommeld en dus konden ze uiteindelijk met 10 man aan de aftrap verschijnen. De Zuiderparkers waren nu met maar één doelstelling aan de Hazelaarweg. De 90 minuten volmaken.

Neptunus-Schiebroek begon goed aan de wedstrijd en nam meteen het overwicht. Iets anders mocht ook niet verwacht worden natuurlijk. Er werd nu niet, net als vorige week, meegegaan in het tempo van de tegenstander. Waardoor er bij VVOR eerst nog tegen een achterstand werd aangekeken. Na 7 minuten spelen kwam het eerste doelpunt. Een steekbal van Mark van Leeuwen werd door aanvoerder Daniël Baars op waarde geschat en keurig afgewerkt, 1-0. Slechts vijf minuten later gaf Nenad Tanaskovic de bal diep op Tim van der Velde. De spits die er nog maar net bij kon lepelde de bal over de doelman en verdubbelde de voorsprong, 2-0. Een minuutje later was het dit keer Melvin Lieven die de bal op Tim van der Velde speelde. De defensie van Zuiderpark gaf de spits iets teveel ruimte en Tim scoorde opnieuw, 3-0.

Jammer, als je als supporter de eerste vijftien minuten gemist had. Het hierop volgende kwartier ging het namelijk ook allemaal wat moeizamer. Niet dat het onlogisch is, maar jammer is het wel. Gemakzucht sluipt er ongemerkt in en dat Zuiderpark zich met alle beschikbare manschappen terug trok in de eigen zestienmeter hielp ook niet erg. De bezoekers speelden ook zonder grensrechter wat het de toch al warrig fluitende scheidsrechter Carlebur nog lastiger maakte.

Na een half uur spelen kwam linksback David Stolk mee op en kon door tot de achterlijn. David trok de bal uitstekende terug naar de penalty stip waar Mark van Leeuwen zich goed had opgesteld en de bal vrij in het doel kon schieten, 4-0. Een paar minuten later toen de bezoekers iets uit hun schulp waren gekropen kwam Melvin Lieven op de middenlijn in balbezit. Hij soleerde richting het doel en werd door (bijna) niemand in de weggezeten. Vlak voor de doelman speelde hij de bal af op de meegelopen Patrick van der Gaauw, voor wie het een koud kunstje was om de bal in het lege doel te lopen, 5-0.

De mooiste aanval kwam direct hierna. Zuiderpark leed balverlies na de aftrap en David van Dijk kwam in balbezit. Hij gaf de bal op rechts mee aan Mark van Leeuwen. De rechtshalf passeerde zijn tegenstander en gaf de bal direct voor het doel. Tim van der Velde toucheerde de bal met de hak waarop linksback David Stolk de bal kon inschieten, 6-0 een heerlijk doelpuntje!

In de blessure tijd van de eerste helft verdeelde Daniël Baars het spel en gaf de bal mee aan Mark van Leeuwen. Mark ging de één-twee aan met Tim van der Velde. Hij kreeg de bal precies goed mee en passeerde de doelman en scoorde zijn tweede doelpunt van de middag, 7-0.

Een mooie ruststand tegen ‘De 10’ van Zuiderpark. In de rust kwamen de "kampgangers” Matty Häupler, Freek van ’t Land en Maarten Maissan in het veld voor Nenad Tanaskovic, Melvin Lieven en Tim Häupler.

Neptunus-Schiebroek begon de tweede helft nog goed en zette druk op de helft van de tegenstander. Na 8 minuten spelen kwam daardoor het verdiende volgende doelpunt. Na een dubbele één-twee tussen Mark van Leeuwen en Matty Häupler schoot Mark de bal vanaf randje zestienmeter in de verre hoek. De bal werd nog aangeraakt door een tegenstander, maar niets stond het derde doelpunt voor de goedspelende Mark in de weg totdat Tim van der Velde de bal, voordat die lijn had gepasseerd, het laatste zetje gaf en dus als een écht goaltjesdief wel zijn derde doelpunt kon bijschrijven, 8-0!

De thuisploeg zakte na de achtste treffer iets teveel in en maakte het zichzelf een kwartier lang onnodig moeilijk tegen ‘De 10’ van Zuiderpark. Een Zuiderparker schoot de bal op doel en verdediger Tim Maat blokkeerde de bal met zijn handen ter bescherming van zijn gezicht. De leidsman floot nu wel waar hij even hiervoor een overduidelijke duw in de rug met twee handen bij Tim doorliet spelen. De onterecht verkregen strafschop werd voor Zuiderpark een eretreffer, 8-1. Even leken de bezoekers op te leven en een miscommunicatie achterin zorgde bijna voor een tweede tegentreffer. De eenzame Zuiderpark aanvaller kon profiteren en alleen door op doelman Ashwin Meijer. Hij was echter goed uit het doel gekomen en keerde de inzet uitstekend waardoor erger werd voorkomen.

De thuisploeg was wakker geschrokken en toog opnieuw richting het Zuiderparkerdoel. Echter werden kleinere en grotere kansen om zeep geholpen door concentratie verlies en een gesprek aan scherpte. Na ruim een half uur in de tweede helft gaf de nieuwe rechtshalf Maarten Maissan de bal voor het doel en sprong spits Patrick van der Gaauw boven alles en iedereen uit en kopte de bal bij de tweede paal in boven de lange doelman van de bezoekers, 9-1.

Bij het behalen van de dubbele cijfers stond opnieuw Mark van Leeuwen aan de basis van het doelpunt. Hij had een goede actie in huis, overleefde een aanslag op de rand van de zestienmeter en kon door tot op de achterlijn. Mark gaf de bal voor en op de doellijn kon Tim van der Velde de bal intikken, 10-1. Het laatste doelpunt kwam ook van Tim van der Velde. Een uitstekende voorzet van David van Dijk werd door de spits ingekopt en hij bepaalde de eindstand op 11-1.

En nu maar hopen dat Zuiderpark het elftal niet terugtrekt uit de competitie… Volgende week gaat Neptunus-Schiebroek dan eindelijk een poging wagen om de uitwedstrijd bij CION te spelen. Het duel werd al twee keer eerder afgelast. Gezien de weersvoorspellingen en de staat waarin het veld van CION zich doorgaans verkeerd zal het ook dit keer weer twijfelachtig worden of dat duel wel door zal gaan. Als er gespeeld gaat worden zal er 12.00uur worden afgetrapt op CIONDROOM.

Opstelling: Meijer; Van Dijk, T. Häupler (Van ’t Land ’45), Maat, Stolk; Van Leeuwen, Baars, Lieven (Maissan ’45), Tanaskovic (M. Häupler ’45); Van der Gaauw en Van der Velde.