Comedy Capers, deel 2

Kunt u het zich nog herinneren? Die wedstrijd op 13 oktober uit bij PPSC op Thurlede. Een even zo regenachtige dag, een zelfde type wedstrijd én dezelfde scheidsrechter. Comedy Capers!

Vorige week vertelden we het al, drie zware uitwedstrijden op rij. CION (2-5) en Leonidas (0-1) waren overleefd. Deze week werd er een bezoek gebracht aan VVK te Schiedam. Op Sportpark Kethel stond op het stroeve, oude kunstgrasveld een lastige tegenstander te wachten. Scheidsrechter was de heer Demmer, die van PPSC uit dus. Je mond houden tegen hem is wel zo verstandig. Je krijgt anders op onverklaarbare wijze aan de andere veld, dan waar de bal is, ineens een vrije trap tegen.

Neptunus-Schiebroek heeft er inmiddels wel van geleerd zo bleek vandaag. Om iets over 11.45 uur liet scheidsrechter Demmer de bal voor de eerste keer rollen omdat de thuisploeg op zich liet wachten was er wat vertraging opgelopen. Omdat de wedstrijd van het derde was afgelast werd Martijn de Bruijn gebeld om als extra wissel bij de selectie te komen. Hierdoor kon Piet van Veen toch nog over 3 wisselspelers beschikken.

De eerste helft was er eentje waarin Neptunus-Schiebroek de basis legde voor het resultaat in de tweede helft. De bezoekers maakten dankbaar gebruik van de gebruiksaanwijzing die de dienstdoende scheidsrechter heeft. De thuisploeg ging zich van meet af aan tot aan de rust steeds meer ergeren aan de leidsman. Neptunus-Schiebroek deed dat uiteraard ook, want hij maakte het voetballen weer onmogelijk. Daar waar het uiteindelijk om gaat, doelpunten, die bleven uit. Ook hele grote kansen waren er nauwelijks. VVK leverde weliswaar veel strijd, maar kwam niet echt tot goed voetbal. Tevens ging het zich naarmate de wedstrijd vorderde meer en meer ergeren aan de scheidsrechter. Neptunus-Schiebroek had een groot veldoverwicht die het (nog) niet in doelpunten kon uitdrukken. De grootste kans was echter toch voor de thuisploeg toen linksback David Stolk de bal na een scherpe voorzet bijna in eigen doel kopte. Doelman Ashwin Meijer reageerde zeer alert en tikte de bal via de lat uit het doel.

Halverwege nog geen doelpunten dus in Schiedam. In de tweede helft veranderde er aanvankelijk niets aan het spelbeeld. Neptunus-Schiebroek had een licht veldoverwicht en VVK deed steeds minder moeite en had zich tevens neergelegd bij sommige beslissingen van de scheidsrechter. De aanvoerder probeerde het nog wel, maar nadat hij een gele kaart had ontvangen en hij werd gewisseld door de Schiedamse coach was het verzet bij VVK definitief gebroken. Dat was ook het moment waarop Neptunus-Schiebroek op voorsprong kwam. Een aanval die begon op het middenveld met Nenad Tanaskovic die de bal meegaf aan de linkerflank op Karim el Mahjoubi. Karim passeerde zijn directe tegenstander en gaf de voorzet. Nenad had uitstekend positie gekozen bij de tweede paal en schoot de bal hard tegendraads, op schitterende wijze, tegen de touwen, 0-1.

De voorsprong werd geconsolideerd en getracht werd om die verder uit te breiden. Het ging moeizaam, het doelpunt bleef en dus bleef het oppassen voor de snelle voorhoede van de thuisploeg. In de 89ste minuut kreeg laatste man David van Dijk de ruimte om uit te verdedigen en gaf de bal prima mee op David Stolk. De linksback gaf de pass op Karim el Mahjoubi die na een korte solo binnen de zestienmeter onreglementair onderuit werd gehaald. Nadat de scheidsrechter eerder een charge op Mitch Hoeneveld onbestraft liet ging de bal nu onverbiddelijk naar de elf meterstip. Mitch Hoeneveld nam plaats achter de bal en schoot de bal feilloos tegen de touwen, 0-2.

Terwijl alle stopwatches langs de kant van het veld 90 minuten speeltijd aangaven liet de scheidsrechter nog rustig doorspelen. Het was niet in ons nadeel. Aanvoerder Daniël Baars scoorde 2 minuten in de extra tijd na een geweldige individuele actie, waarbij hij vier man te kijk zette, 0-3. Nog altijd was het hierna niet gedaan. In de laatste seconden van het duel rook ook laatste man David van Dijk Schiedams bloed. Hij kwam weer eens meer naar voren en werd in de zestienmeter gehaakt waardoor de bal 4 minuten in de extra tijd weer na de stip ging. Opnieuw nam Mitch Hoeneveld plaats achter de bal en voor de tweedemaal verschalkte hij de doelman, 0-4.

Na de aftrap was het nu wel meteen tijd en pakte Neptunus-Schiebroek in de slotfase een ruime overwinning nadat het de hele wedstrijd toch wel de betere ploeg was geweest. Met nog vijf wedstrijden te gaan ligt de ploeg van Piet van Veen aardig op titelkoers. Het kan nog niet te vroeg juichen, want concurrent Victoria’04 blijft winnen en heeft nog steeds slecht één puntje minder. MSV’71 lijkt te zijn afgehaakt nadat de KNVB de ploeg strafte met 3 punten in mindering omdat ze geen vervangende scheidsrechter beschikbaar hadden toen de aangestelde niet kwam opdagen. In die resterende wedstrijden heeft Neptunus-Schiebroek nog 4 keer een wedstrijd op eigen terrein en moet er slechts 1 keer op vreemd terrein gespeeld worden. Die uitwedstrijd is dan echter wel bij Barendrecht dat in de derde periode gewoon bovenin meedoet.

De competitie zal dus tot op de laatste dag spannend blijven. Volgende week staat de op papier gemakkelijke thuiswedstrijd tegen PPSC op de agenda. Om 12.00 uur wordt er van de spelersgroep verwacht opgewassen te zijn tegen onderschatting van de tegenstander.

Opstelling: Meijer; Looije, Van Dijk, Maat, Stolk; Hoeneveld, Maissan (Van der Gaauw ’32), Tanaskovic, Baars, El Mahjoubi; Lieven.