Zaterdag 2 overtuigend langs PPSC

Ondanks een vroege achterstand heeft Neptunus-Schiebroek Zaterdag 2 geen twijfel laten bestaan in de titelrace met Victoria’04. PPSC werd aan de Hazelaarweg op een 11-1 nederlaag getrakteerd.

Na de uiteindelijke uitstekende overwinning bij VVK vorige week staat er voor de ploeg van Piet van Veen niet zo’n heel lastig resterend programma meer gepland. In de laatste vijf wedstrijden wordt er gespeeld tegen de gehele onderste regionen van de competitie. De nummers 8 (CION), 9 (PPSC) en 11 (Zwaluwen) komen naar de Hazelaarweg en wordt er nog een bezoek gebracht aan Barendrecht (nummer 10). Op de laatste speelronde komt dan nog MSV’71 naar de Hazelaarweg.

De druk ligt in dat geval echter altijd bij de koploper. De koploper die moet presteren zolang naaste belager Victoria’04 (op één punt achterstand) ook blijft winnen. De Vlaardingers hebben ook nog 4 thuis- en 1 uitduel, maar krijgen bijvoorbeeld nog het stugge Leonidas op bezoek en moeten nog op bezoek bij CION, een streekderby. Verder kon alleen Neptunus-Schiebroek winnen op CIONDROOM dit seizoen.

De voortekenen zijn dus goed, maar de ongeschreven voetbalwetten laten zien dat er in het voetbal geen zekerheden bestaan. Het is aan Neptunus-Schiebroek Zaterdag 2 nu om te laten zien dat er maar één terechte kampioen kan zijn dit seizoen in de reserve 3e klasse F. De eerste horde in de laatste serie is een thuisduel met PPSC. De uitwedstrijd werd met 1-2 nog moeizaam gewonnen. Op het slechte veld van sportpark Thurlede werd een duel gespeeld dat in het teken stond van de scheidsrechter (zie ook verslag vorige week). Er werden ternauwernood 3 punten gepakt in Schiedam.

Vandaag kon coach Piet van Veen beschikken over een ruime selectie omdat de meeste spelers weer zijn teruggekeerd van blessures, schorsingen, vakanties e.d.. Er was dus er daar de maximale bankbezetting van 6 man (waarvan er 5 mogen invallen). Het duel aan de Hazelaarweg stond onder leiding van scheidsrechter Hos en begon met een kwartier vertraging vanwege het uitlopen van het duel van A1 daarvoor.

Zaterdag 2 begon het duel met PPSC met een lichtelijk veldoverwicht, maar de bezoekers namen na 10 minuten spelen brutaal de leiding, 0-1. Lang konden de bezoekers er echter niet van genieten. Na een kwartier spelen stuurde linksback Gino Looije zijn maatje aan de linkerkant weg. Karim el Mahjoubi passeerde op snelheid zijn tegenstander en soleerde de zestienmeter in. Oog in oog met de doelman verschalkte hij de Schiedamse goalie in de verre hoek, 1-1.

Een kwartier moesten de supporters wachten op het volgende doelpunt. Er waren wel wat mogelijkheden om eerder tot scoren te komen, maar dat lukte vooralsnog niet. Na iets meer dan een half uur spelen was rechtsback Tim Maat in balbezit. Hij zag op de rechterflank David Stolk vertrekken. Een geweldige pass volgde. David schatte de bal goed in en leverde vanaf de achterlijn een piekfijne voorzet af op Matty Häupler. De van vakanties teruggekeerde spits bewees het gelijk van de trainer en scoorde koelbloedig, 2-1!

Het overwicht van de thuisploeg werd groter en groter. PPSC kwam er nauwelijks meer aan te pas. Vlak na de genomen voorsprong mocht laatste man David van Dijk een vrije trap nemen rond de middenlijn. De vrije trap werd snel genomen om naamgenoot David Stolk de ruimte te geven voor een vrije doelkans. De vrijheid was er wel, maar het doelpunt bleef uit van de goedspelende middenvelder. De aanval duurde voort, inmiddels aan de linkerkant van het veld, Mark van Leeuwen nam een verkregen ingooi snel waardoor Matty Häupler ruimte kreeg om de achterlijn te halen. David Stolk had een ingenieus overstapje in huis waardoor Karim el Mahjoubi, die goed positie had gekozen in de zestienmeter, vogeltje vrij kon inschieten, 3-1! Een heerlijk aanval opnieuw!

Na de aftrap kon Neptunus-Schiebroek weer een aanval opzetten, maar werd ditmaal balverlies geleden. Het uitverdedigen van PPSC was niet al te best. Mark van Leeuwen had de spelvoortzetting van de Schiedammers doorzien en onderschepte de bal halverwege de helft van de tegenstander. Hij gaf de bal mee aan Matty Häupler die binnen de zestienmeter een heerlijke passeeractie in huis had en daarmee voldoende ruimte kreeg voor een vrij schot op doel. De spits was opnieuw trefzeker, 4-1!

Halverwege dus een ruststand van 4-1. Een heerlijke voorsprong om ook eens lekker te gaan uitbreiden. Dat is precies wat Neptunus-Schiebroek vandaag ging doen! Enkele minuten na rust kwam er weer een nieuwe aanval op gang. Linksback Gino Looije gaf een splijtende pass op Mitch Hoeneveld. Mitch speelde Matty Häupler aan in de voeten en kaatste met David Stolk. David gaf de bal op de vrijstaande Mark van Leeuwen die de bal tegen de touwen werkte, 5-1. Een schitterende aanval.

Een minuutje later was het alweer raak. Mitch Hoeneveld kwam op randje zestienmeter in balbezit en gaf een heerlijk lobje over zijn directe tegenstander heen. Hiermee gaf hij de bal in de zestienmeter mee aan Mark van Leeuwen. De PPSC werd gepasseerd, maar er zat een hand tussen. De scheidsrechter gaf voordeel. Mark kon afleggen op Matty Häupler die scoorde, 6-1. Na een uur spelen was het weer Mitch Hoeneveld die betrokken was bij een Schiebroeks doelpunt. Hij gaf de beslissende pass op Matty Häupler, de spits tekende voor zijn vierde doelpunt van de middag, 7-1. Een heerlijke rentree!

De doelpuntenmachine was echter nog niet ten einde. Er was nog een half uur te spelen dus waarom ook niet lekker zo doorgaan en een beetje werken aan het doelsaldo. Twee minuten later lag weer de rechterkant helemaal open. Mitch Hoeneveld maakte er weer dankbaar gebruik van. Ditmaal had hij oog voor de meegekomen Mark van Leeuwen. De spelverdeler scoorde op eenvoudige wijze en vergrootte de voorsprong naar 8-1.

Coach Piet van Veen had inmiddels Karim el Mahjoubi vervangen voor Nenad Tanaskovic en bracht nu Patrick van der Gaauw en Marcel van Eijle voor Matty Häupler en Mitch Hoeneveld. Enkele minuten later werd Mark van Leeuwen licht geblesseerd vervangen door Jaouad Taouil. De periode van wisselen leverde geen doelpunten op en een aantal spelers koos in deze fase iets teveel voor eigen succes. De score had nog veel hoger kunnen oplopen. Toch werd er nog drie keer gescoord.

Tien minuten voor tijd was de doelman van PPSC op onverklaarbare wijze ver uit zijn doel gekomen. David Stolk speelde de bal breed en Patrick van der Gaauw passeerde ‘in slow-motion’ de uitgekomen goalie, 9-1. Hierna kreeg de goedspelende David Stolk een publiekswissel en werd vervangen door Tim Häupler. Na een mislukte aanval nam de doelman van PPSC een doeltrap. Aanvoerder Daniël Baars (mogelijk de kleinste van het veld) won het kopduel van de langste PPSC’er. Jaouad Taouil kwam hierdoor in balbezit en zag Tim Häupler op snelheid vertrekken. De bal van Jaouad was goed en bediende mede invaller Tim Häupler op maat. Tim schoof de bal eenvoudig in de korte hoek, 10-1. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal ging voorstopper Martijn van den Berg op avontuur. Hij soleerde vanaf de eigen helft het zestienmeter gebied van PPSC in. De laatste PPSC verdediger, voordat een doelpoging kon komen, bracht Martijn onreglementair ten val en de goedleidende scheidsrechter was onverbiddelijk en wees ook bij deze stand naar de elfmeter stip. Martijn nam zelf plaats achter de bal en schoot de strafschop tegen de touwen. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 11-1.

Concurrent Victoria’04 liet vanmiddag ook geen twijfel bestaan over hun resultaat in de thuiswedstrijd tegen VVOR. Ze wonnen met 6-1. Volgende week ontvangt Victoria’04 onze wijkgenoot Leonidas. Neptunus-Schiebroek ontvangt dan om 12.15 uur het nog lager (dan PPSC) geklasseerde Zwaluwen. Zwaluwen won dit weekend verassend met 3-2 van MSV’71 en dus, ik kan het niet vaak genoeg zeggen, waak voor die onverklaarbare onderschatting van de tegenstander!

Opstelling: Romijn; Maat, Van Dijk, Van den Berg, Looije; Hoeneveld (Van Eijle ’65), Baars, Van Leeuwen (Taouil ’70), Stolk (T. Häupler ’81), El Mahjoubi (Tanaskovic ’58); M. Häupler (Van der Gaauw ’65).