Komieke bokkesprongen weerhouden Zaterdag 2 niet in titelstrijd

De spannende titelstrijd duurt voort. Koplopers Neptunus-Schiebroek 2 en Victoria’04 2 laten niets over aan het toeval. Nog drie finales te gaan.

Komieke bokkesprongen, heeft U de link gelegd met Comedy Capers? Ja, van die twee eerdere verslagen. Vandaag deel 3. Nu stond echter niet scheidsrechter Demmer op ons kunstgrasveld aan de Hazelaarweg, maar scheidsrechter Van Gool. Die komieke bokkesprongen, deed hij die nou écht bij het uitpassen van het muurtje van Zwaluwen?

Vorige week werden er dubbele cijfers behaald tegen PPSC vandaag het duel tegen Zwaluwen. Zwaluwen dat in de uitwedstrijd nog anti-voetbal speelde en vanwege het Schiebroekse verslag van die wedstrijd getergd naar de Hazelaarweg was gekomen. In dat verslag vroegen we ons, hardop, af waarom dit soort ploegen in de A categorie spelen. Overigens is aan die mening niets veranderd.

Vanwege diverse omstandigheden was de selectie van vorige week bijzonder uitgedund. Blessures, familiair overlijden bij de familie Häupler en gezinsuitbreiding bij de familie Van Dijk zorgde voor een iets veranderd strijdplan bij coach Piet van Veen. Gelukkig kan er dit seizoen beschikt worden over een ruime selectie. Daarnaast was het eerste elftal vrij vanwege het uit de competitie nemen van TOGR. Daardoor kon ook Freek van ’t Land weer in het tweede elftal uitkomen.

Het duel vandaag begon zeer passief aan beide kanten. Geen van beide teams leken erg geïnspireerd, maar wilden er toch een leuke wedstrijd van maken. Een paar onverklaarbare beslissingen van de scheidsrechter (al in de openingsfase) zorgde ervoor dat de teams wat geïrriteerd raakten. Hij floot al af voor buitenspel ondanks dat er (nog) niet gevlagd werd, floot voor praten terwijl de bal er niet eens was en gaf vrije trappen op vreemde wijze ineens de andere kant op.

Na bijna een half uur spelen kwam het eerste doelpunt op de teller. Mitch Hoeneveld werd aan de rechterzijde weggestuurd en voor het doel was het Patrick van der Gaauw die de score opende, 1-0! Neptunus-Schiebroek kreeg een vrije trap te nemen op de helft van Zwaluwen en de scheidsrechter ging de afstand van de muur uitmeten. Het leken wel komieke bokkesprongen, maar 6 passen verder ging het lachen over op verbazing. Stond die muur nu eigenlijk wel op de vereiste 9.15m? De vrije trap leverde geen noemenswaardig gevaar op. De thuisploeg had moeite met Zwaluwen, dat vandaag meer probeerde te voetballen dan in de heenwedstrijd. Tien minuten voor de rust kreeg Neptunus-Schiebroek de bal niet weg. Freek van ’t Land schoof de bal in de voeten van een Zwaluwnaar die een ingenieuze steekpass in huis had. De verdediging keek richting grensrechter vanwege vermeend buitenspel, maar iedereen had rechtsback Tim Maat over het hoofd gezien die de buitenspelval ophief. De Zwaluwen-spits liet doelman Ashwin Meijer kansloos en dus een gelijke stand op het scorebord, 1-1. Voor de rust werd er niet meer gescoord.

Coach Piet van Veen waarschuwde nogmaals voor de tegenstander halverwege tijdens de thee, die hard nodig was om op te warmen onder de zeer koude omstandigheden. We moesten terug naar ons eigen spel en geen dingen doen die eigenlijk iemand anders moet doen.

Vlak na de hervatting van de wedstrijd kwam de kersverse vader David van Dijk even een kijkje nemen bij zijn team. Terwijl hij de felicitaties in ontvangst nam van mede supporters inspireerde zijn aanwezigheid het team tot meer aanvalskracht. Aan de linkerkant van het veld ontsnapte Karim el Mahjoubi aan zijn tegenstander(s) en leverde de perfecte voorzet af voor spits Patrick van der Gaauw. De spits maakte zijn status waar en schoot bij de tweede paal de bal heerlijk tegen de touwen, 2-1.

De thuisploeg ging nu op jacht naar meer. David van Dijk vertrouwde nu op een goede afloop en ging richting vrouw en kind. Daniël Baars soleerde op geweldige wijze door de Zwaluwen defensie en schoot (zo hard als mogelijk). De doelman keerde de bal met een de nodige moeite tot hoekschop. Dit had meer verdiend. Even later scoorde Patrick van der Gaauw na een actie van Karim el Mahjoubi. Daniël Baars liep in buitenspelpositie en zou de bal nog hebben aangeraakt volgens de scheidsrechter, maar de bal was allang over de lijn en er werd ook niet gevlagd. Het doelpunt werd afgekeurd. Zes minuten later was het alsnog raak toen een assist van opnieuw Karim door Patrick werd ingeschoten, 3-1. Een paar minuten later ging de aanval weer over onze linkerzijde. Karim maakte de actie en gaf de bal mee aan de in de rust ingevallen Jaoud Taouil. Hij gaf de bal breed op Patrick van der Gaauw. De spits scoorde met een lob op schitterende wijze zijn vierde doelpunt van de middag, 4-1!

De ban van Zwaluwen was nu geheel verbroken. Weer over de linkerzijde leverde Jaoud Taouil een perfecte voorzet op Patrick van der Gaauw. Bij de tweede paal legde hij de bal panklaar voor Freek van ’t Land. De middenvelder maakte op eenvoudige wijze het volgende Schiebroekse doelpunt, 5-1. Een paar minuten later moest Patrick met een hamstring blessure geblesseerd van het veld. Waardoor hij nu bijnaam heeft: "De man van porselein, maar met een neusje voor de goal”. Natuurlijk bedacht door Freek, die zelf op netto 0 doelpunten uitkwam was de conclusie na afloop.

De vervanger van Patrick werd, een kwartier voor tijd, Marcel van Eijle. Letterlijk koud in het veld kreeg hij de bal van Karim en scoorde op simpele wijze bij zijn eerste balcontact, 6-1. Na dat doelpunt verving Maarten Maissan de eveneens geblesseerde Nenad Tanaskovic en werd het duel uitgespeeld. Het centrale verdedigingsduo Mark van Leeuwen en Martijn van den Berg kwam vanmiddag nooit in de problemen en had een gemakkelijk middagje aan de Hazelaarweg. De stand bleef zoals die was en dus kon de thuisploeg weer 3 punten vieren in de strijd om het kampioenschap. Concurrent Victoria’04 won op eigen veld met de overtuigende cijfers van 7-0 van Leonidas. Er zijn nu nog drie finales te gaan: