Zaterdag 2 leidt lam CION eenvoudig naar de slachtbank

In de titelstrijd heeft Zaterdag 2 een zeer eenvoudige overwinning geboekt onder, eindelijk, een heerlijk lente zonnetje.

Vorige week verloor Neptunus-Schiebroek het bekerduel bij DSVP. Na een 4-1 nederlaag een duel om snel te vergeten. De eretreffer werd gemaakt door Matty Häupler. Het bekeravontuur is voorbij en daarmee is ook het laatste team van Neptunus-Schiebroek uitgeschakeld in de beker.

Voorafgaand aan het duel met CION werd de kersverse vader David van Dijk overspoeld met cadeautjes voor zoon Tijn. De kleine heeft zijn eerste Neptunus-Schiebroek shirtje in ieder geval al te pakken (zie foto).

Het duel met CION een paar weken geleden leverde op het keiharde veld in Vlaardingen nog best een aardige wedstrijd door de gelijk opgaande stand. Vandaag was daar totaal geen sprake van. Vanaf de allereerste minuut was het eenrichtingsverkeer. In de openingsfase ging het bij CION achterin al helemaal mis. Mitch Hoeneveld onderschepte de bal in de zestienmeter en kon de bal zonder hinder breed leggen op Matty Häupler. Ook hem werd het door niemand lastig gemaakt en hij scoorde al na 6 minuten spelen de eerste treffer, 1-0. Als er vanmiddag al enig verzet van CION was dan was die nu in ieder geval meteen verdwenen. Vanaf de bank van CION kon er geen goed woord vanaf voor de eigen ploeg. Men had dan weer wel (goed) gezien dat onze nummer 10 een geweldige middag voor de boeg had.

Een heerlijke aanval van de thuisploeg volgde. Mitch gaf de bal mee aan Matty die de assist kon geven op Mark van Leeuwen. Hij zette de 2-0 op het scorebord. Een geweldige lange bal van David van Dijk was perfect op maat voor Matty die de score verder verhoogde, 3-0. Meteen na de aftrap gingen de bezoekers opnieuw in de fout. Mark onderschepte de bal en kon samen met Matty alleen door op de doelman. Matty scoorde zijn derde doelpunt van de middag alweer, 4-0.

Nog binnen het half uur werd de schade voor CION nog groter. Na een snel genomen vrije trap ging Mark een één-twee aan met Mitch. Mark scoorde 5-0. Enkele minuten later was het Matty die de één-twee aanging met Mark, waarna het Matty was die het doelpunt voor zijn rekening nam, 6-0. De bezoekers werden al halverwege hun eigen helft vastgezet en als ze dan al over de middenlijn kwamen (4x) dan ging de vlag (terecht) omhoog voor buitenspel. Eén van de mooiste doelpunten volgde vijf minuten voor de rust. Na wederom een geweldige actie van Karim el Mahjoubi kreeg Daniël Baars de bal voor zijn voeten op de vijf meter lijn. Hij bewaarde de rust en gaf de bal met een subliem hakje aan de vrijstaande Mark. Mark schoot de bal keurig achter de Vlaardingse doelman, 7-0. Bij de rust een 7-0 tussenstand.

Verslagen schrijver Wilko vertrok vanwege de grote voorsprong halverwege naar de wedstrijd van A1, maar filmde nog wel even het achtste doelpunt vlak na de rust:

Er volgden nog vijf doelpunten in de tweede helft om het leed van CION compleet te maken. Eerst was Matty opnieuw de aangever voor een doelpunt van Mark (9-0). Het aanvalsduo draaide het om bij het tiende doelpunt, Mark aangever en Matty doelpuntenmaker (10-0). Martijn van den Berg was aangever voor het elfde doelpunt van de middag. Het doelpunt werd gemaakt door invaller Jaoud Taouil (11-0). Karim maakte 12-0 na een assist van invaller Marcel van Eijle. Karim was tot slot aangever bij het laatste doelpunt vlak voor tijd. Jaoud zorgde voor het slotakkoord, 13-0!

Met, beide, 5 doelpunten en 3 assists werd het aanvalsduo Matty Häupler en Mark van Leeuwen (nummer 10), de meest productieve spelers in één wedstrijd dit seizoen. Ze hadden een heerlijke middag. Dat had de bank van CION dan weer wel heel goed gezien.

CION vergat na afloop de spelerspassen. Alsof men er maar direct mee wilde stoppen. Door het oog van de naald is het in ieder geval niet. Desondanks blijft er een voorsprong van 1 punt op Victoria’04 na hun minimale winst op VVK (2-0). De komende twee weken zal Zaterdag 2 niet in actie komen in competitieverband. De titelstrijd gaat door op 27 april als de ploeg van Piet van Veen op bezoek gaat bij Barendrecht. De Barendrechters wonnen dit weekend verrassend bij Leonidas (4-5) en doen nog volop mee in de strijd om de derde periode. Op Sportpark De Bongerd zal er om 12.00 uur worden afgetrapt.

Opstelling: Romijn; Maat, Van Dijk, Van den Berg, Looije (Taouil ’45); Hoeneveld (Van Eijle ’65), T. Häupler (Van Kan ’75), Baars, El Mahjoubi; Van Leeuwen en M. Häupler.