Zaterdag 2 blijft met ruime zege op titelkoers

Voor de vierde keer dit seizoen werd de tegenstander verslagen met dubbele cijfers. Volgende week zal bij winst het kampioenschap in de reserve 3e klasse een feit zijn.

Na twee opeenvolgende weken waarin niet gespeeld werd door Neptunus-Schiebroek Zaterdag 2 moest er deze week een bezoek worden gebracht aan Barendrecht. De Barendrechters hebben een redelijke periode achter de rug en staan na 6 wedstrijden in de derde periode er het beste voor achter natuurlijk de koplopers Neptunus-Schiebroek en Victoria'04. De inhaalweken werden gebruikt om de competitie gelijk te trekken. Vooral CION, maar ook Leonidas hadden te maken gehad met vele afgelastingen en die werden nu ingehaald. Voor de stand in de competitie waren die wedstrijden voor ons niet meer van belang.

De Barendrechters hadden vandaag echter personele problemen. Ze leken met 10 man aan de aftrap te moeten verschijnen, maar konden toch nog een elfde speler uit de hoge hoed toveren. Een grensrechter werd ook gevonden tussen het publiek dat overigens voornamelijk uit Schiebroekenaren bestond. Bijna het gehele eerste elftal was afgereisd naar Barendrecht, want er was natuurlijk de theoretische kans dat vandaag al het kampioenschap kon worden binnengehaald. Hiervoor moest Victoria'04 hun derby bij CION verliezen.

Supporters in overvloed op De Bongerd in Barendrecht

Coach Piet van Veen had vorige week in aanloop naar de laatste belangrijke fase van de competitie slecht nieuws gekregen. Aanvoerder Daniël Baars moet de laatste 2 wedstrijden missen vanwege een blindedarm operatie. Martijn van den Berg is dus nu die laatste duels de aanvoerder. Het eerste elftal was dus vrij dit weekend en dus kon er worden beschikt over middenvelder Freek van 't Land. De speler die dit seizoen begon in het tweede elftal, maar inmiddels een onbetwistbare basisplaats vergaard heeft in het eerste, mocht gezien het aantal gespeelde wedstrijden nog meedoen met het tweede.

Het hobbelige en slecht gemaaide tweede veld van Barendrecht was een aanfluiting voor een club van deze omvang. Er stond zelfs geen dug-out en er liep een fietspad langs het veld over het complex. Heel vreemd allemaal. Aan de aftrap om 12.00 uur stonden er dan toch elf spelers bij de thuisploeg en kon het duel begonnen. Het eerste kwartier was moeizaam, slecht en ongeconcentreerd. Wellicht toch zenuwen? We weten nog hoe het ging vorig seizoen toen er in de laatste twee competitie wedstrijden slechts 1 punt gepakt werd, dat was toen echter wel genoeg voor het behalen van de nacompetitie. Het veld werkte ook niet echt mee vandaag en bleef het eerste doelpunt uit. Na 17 minuten spelen werd dan toch de ban gebroken. Mitch Hoeneveld onderschepte de bal op het middenveld en gaf de bal mee aan Mark van Leeuwen. Hij gaf de assist op Matty Häupler, die de score op heerlijke wijze opende, 1-0! Direct na de aftrap onderschepte Mark de bal van de onoplettende Barendrechters. Dwars door de verdediging kon hij zo doolopen richting het doel. Kon net niet zelf het doelpunt maken en Matty kon er zelf nog net bij en scoorde met de punt van de schoen nog in dezelfde minuut het tweede doelpunt, 2-0.

Matty Häupler (9) en Mitch Hoeneveld (8) vieren alweer een doelpunt

Twee minuten later had de scheidsrechter naar de penalty stip moeten wijzen toen Matty, weliswaar op de achterlijn, op grove wijze van achteren onderuit gehaald werd, de leidsman bleef (toen nog) stoïcijns en gaf een hoekschop. De weerstand was Barendrecht beperkte zich in eerste instantie tot tegenhouden, maar kroop er nu toch af en toe uit. Een doelpunt van de thuisploeg werd vanwege buitenspel afgekeurd en dus geen aansluitingstreffer. Het lukte verder niet om de score veel verder uit te breiden. Tot vlak voor rust, de bal uit een carambole via Maarten Maissan terecht kwam bij Mitch Hoeneveld. De vrijgelaten rechtshalf kon in de verre hoek inschieten, 3-0.

De Barendrechter wordt er zichtbaar moedeloos van als de spelers van Zaterdag 2 opnieuw richting middenlijn gaan na alweer een doelpunt.

De tweede helft kreeg een geheel ander spelbeeld. Het verzet van Barendrecht was definitief gebroken nadat Mark vlak na rust de 4-0 inkopte na een voorzet van Matty. Op aangeven van broer Tim scoorde Matty de vijfde treffer van de middag. Het volgende doelpunt werd gemaakt na een voorzet van David van Dijk. De instormende Tim Maat schoot de bal heerlijk tegen de touwen, 6-0. Enkele minuten later gaf Matty de bal mee aan Mark. De spelmaker scoorde met een sublieme lob op heerlijke wijze het zevende doelpunt. Matty scoorde opnieuw na een mooie crosspass van David van Dijk, 8-0.

Matty Häupler vandaag goed voor 4 doelpunten en 1 assist!

Vervolgens was het tijd voor coach Piet van Veen de wisselspelers speeltijd te geven. Achtereenvolgens kwamen Thomas van Kan, Jaouad Taouil, Marcel van Eijle en Wesley Banis in het veld. Wesley Banis keerde na een blessuretijd van 567 dagen terug in het elftal van Piet van Veen. De verdediger mocht vanmiddag nog ongeveer 10 minuten meedoen na een kruisband blessure.

Na al het wisselgeweld werd er nog twee keer gescoord. Via de scrimmage kwam de bal via Jaouad Taouil bij Marcel van Eijle. De ingevallen aanvaller raakte de bal op onverklaarbare wijze, maar de bal ging in de kruising, 0-9. Mark van Leeuwen had zich in de laatste speelminuut uitstekend vrijgelopen en kreeg de bal goed mee van Karim el Mahjoubi. Niet zelfzuchtig gaf hij de bal breed op Marcel die in een leeg doel de tiende treffer kon maken. Even later had Marcel op identieke wijze een hattrick kunnen maken, maar dat ging helaas helemaal mis. Drie minuten in een onverklaarbare blessuretijd scoorde de thuisploeg alsnog een eretreffer, eindstand 1-10.

Volgende week staat dan de kampioenswedstrijd op de planning! Want Victoria'04 deed wat het moest doen, hetzij met moeite, 2-3 winst bij CION. Er wordt om 12.00 uur afgetrapt tegen MSV'71. Vorig seizoen zorgde de halve finale van de nacompetitie voor een vol huis en we rekenen erop dat onze clubgenoten ook dit seizoen voor een volle bak zorgen. Die wedstrijd was overigens ook tegen MSV'71. Saillant detail: Neptunus-Schiebroek wist de laatste 3 wedstrijden tegen deze tegenstander in reguliere speeltijd niet te winnen. Uw steun is dus gewenst!

Opstelling: Meijer; Maat (Van Kan '75), Van Dijk, Van den Berg, Looije; Hoeneveld, Van 't Land (Banis '81), Van Leeuwen, T. Häupler (Taouil '77), Maissan (El Mahjoubi '45); M. Häupler (Van Eijle '79).