C1 neemt sportieve revanche op concurrent

In de twaalfde competitie wedstrijd kwam Birlik op bezoek aan de Hazelaarweg. Lang stond de ploeg uit Rotterdam-Zuid bovenaan in de competitie en we verloren de uitwedstrijd nog, vandaag zag het spelbeeld er toch wel anders uit.

Afgelopen week werd de roes van de gewonnen derby er op de training helemaal uitgelopen, de conditie werd aangescherpt en we gingen op weg naar een geheel nieuwe wedstrijd. De thuis-topper tegen Birlik stond namelijk op het programma. In de uitwedstrijd verloren we met 3-1, van deze ploeg die lang de lijstaanvoerder was. Inmiddels is de ploeg weggezakt naar de vierde plaats, toch zou het geen gemakkelijke wedstrijd worden. Iets later dan gepland floot de dienstdoende scheidsrechter vandaag voor de aftrap. Net als vorige week zette we meteen druk op de helft van de tegenstander. Met de nog altijd geblesseerde keeper Elmar langs de kant en dus met Dominick in het doel, kregen we diverse mogelijkheden om de score al snel te openen.

Vandaag leek niet te lukken wat vorige week wel ging. Naast Elmar was ook Jurriën afwezig vanwege ziekte en kon Daniël niet spelen vanwege een rugblessure. Diverse pogingen van Simon, Quincy en Rakheem werden gekeerd door de keeper, ook Mitchell en Jeffrey mochten een poging wagen. De eerste tien á vijftien minuten waren we oppermachtig en hadden de bezoekers voetballend niets te zeggen. Als je dan echter niet scoort blijft de stand (logischerwijs) gelijk en kan er dus van alles gebeuren. Halverwege de eerste helft proberen de bezoekers er wat meer uit te komen en dat lukt soms aardig. Het doel van Dominick komt soms flink onder druk te staan en het was dus alle hens aan dek! Na ongeveer 25 minuten spelen gebeurde het onvermijdelijke, een aanval van Birlik werd door ons slecht opgevangen en in de verre hoek werd de 0-1 gemaakt. Het is alweer een hele tijd geleden dat we op achterstand kwamen en dus was het afwachten hoe we ons in deze situatie konden herstellen.

Na dit doelpunt ging de wedstrijd gelijk op en gezien het eerste kwartier zou een gelijke stand bij rust een terechte tussenstand zijn. Het leek niet echt te lukken, maar twee minuten voor tijd werd een steekpass van Jeffrey door Simon goed afgewerkt en dus kregen we toch nog loon naar werken. De rust brak aan en daarin werd besproken dat we het spel en hoe we ons opstellen in bepaalde situaties beter moesten organiseren. We besloten om Kwint wat vaker te laten doorschuiven naar het middenveld om daar meer duels te winnen.

In de tweede helft leek het volledig de mist in te gaan, vooral omdat onze gasten vol op de aanval gingen spelen en de organisatie leek nog slechter te zijn dan in de eerste helft. De bezoekers scoorden echter niet en dat zorgde voor de ommekeer. Wij kregen hoop en zij waren vermoeid, hierdoor ging de manmeer situatie op het middenveld in ons voordeel spelen. We kregen ruimte om te voetballen en de aanval te zoeken. Halverwege de tweede helft ging Rakheem op avontuur in het strafschopgebied, de forse verdediger van Birlik haalde hem onderuit en dat leverde een terechte strafschop op, mede omdat een situatie eerder waarin Simon onderuit gehaald werd niet werd bestraft met een penalty. Net als vorige week nam Simon plaats achter de bal. De keeper zat er nog wel aan, maar hij scoorde de 2-1 en zo namen we dan toch een voorsprong.

De ban leek gebroken en de motivatie bij Birlik tot nul gedaald, waar bovendien de frustraties (vooral over het eigen spel) soms hoog opliepen. Nu waren zij het waar de organisatie zoek was en wij maakten daar dankbaar gebruik van. Rakheem zette, een aantal minuten na de 2-1, Simon vrij voor de keeper, die hij passeerde en zo de 3-1 maakte. Vlak voor tijd mocht ook Quincy nog een doelpunt bijschrijven. Simon stuurde hem weg en op snelheid passeerde hij zijn tegenstander. Vrij voor de keeper maakte hij de 4-1 en het feestje was compleet dat door hem en de rest van het team al direct werd gevierd.

Een belangrijke overwinning, na de uitzege bij VOC, nu de thuiswedstrijd tegen Birlik. Schiebroek’94 C1 lijkt sterk uit de winterstop te zijn gekomen. De eenheid die in de eerste seizoenshelft werd gecreëerd lijkt nu zowel binnen als buiten het veld zijn uitwerking te hebben op de gehele groep. Het weekend werd extra leuk toen telefonisch werd vernomen dat CKC thuis van GLZDelfshaven had verloren met 1-2. Hierdoor zijn de enige twee overgebleven titelkandidaten, voordat volgende week dé topper op het programma staat, in punten gelijk gekomen.

De komende week zal er weer hard gewerkt gaan worden en zal de midweekse oefenwedstrijd vooral gebruikt worden als uitstekende testcase. Keeper Elmar heeft aangeven weer het trainingsveld op te gaan en wellicht een helft te keepen in die wedstrijd.

Man of the match: Simon Koeleman (hij nam drie doelpunten en een assist voor zijn rekening)