Zaal 1 moet in de slotfase alsnog buigen voor Maense

Neptunus-Schiebroek was lange tijd de betere ploeg tegen het sterke Maense 1. In de laatste twee minuten werd er echter alsnog een, geflatteerde, nederlaag geleden.

Vorige week speelde Neptunus-Schiebroek ook, maar na de uitschakeling in de beker en het te kort aan aantal spelers was er even geen inspiratie voor een wedstrijdverslag. Het duel tegen Ommoord afgelopen woensdag werd nog goed begonnen. Freek schoot na een minuut spelen de bal op de paal, maar dit bleek juist de inleiding van pech. Na een geweldige aanval tussen Dimitri Koliakoudakis, Matty Häupler en Mark van Leeuwen ging de bal vroegtijdig naar de stip omdat een Ommoord-verdediger de bal met de hand uitverdedigde en daarmee een doelpunt voorkwam. Mark nam plaats achter de bal, maar miste. Even later schoot de aanvoerder de bal tegen de kruising en kroop Ommoord uit hun schulp. Ommoord kwam snel op een 2-0 voorsprong, waarna Dave Bierhuizen de aansluitingstreffer wist te maken na een assist van Mark (2-1). Halverwege keek Neptunus-Schiebroek tegen een 4-1 achterstand aan.

In de tweede helft speelde Neptunus-Schiebroek niet eens geheel onaardig, maar Ommoord kwam nooit meer echt in de problemen. Matty maakte 4-2, waarna Ommoord 5-2 maakte. Matty en Dave scoorden achtereenvolgens en brachten de stand naar 5-4. Enkele minuten voor tijd maakte Ommoord de beslissende treffer tegen een moegestreden Neptunus-Schiebroek, 6-4 eindstand.

Maandagavond was het echter weer tijd voor zaalvoetbal in de Wilgenring. Tegenstander Maense 1, dat met een beetje fantasie nog best kan meedoen om het kampioensschap deze zaalcompetitie, ook al is die bijna ten einde. In ieder geval een tegenstander van formaat en eentje waartegen Neptunus-Schiebroek in de heenwedstrijd écht geen schijn van kans maakte (8-2 nederlaag). Vanavond werd dat toch wel anders. Weer waren er vele afmeldingen en dus werd David van Dijk gevraagd om vanavond mee te doen. Zo gezegd, zo gedaan.

Neptunus-Schiebroek maakte een verrassend sterke start en wist in de eerste minuut al de leiding te nemen. Matty Häupler gaf de bal mee aan Lucas van Kan. Hij schoot de bal meteen binnen en dus een vroege voorsprong, 1-0. De thuisploeg zakte niet in en nam ook het heft in handen van de wedstrijd. Van achteruit controleerde Mark van Leeuwen de wedstrijd en gaf een hoge pass op Lucas. Hij hoefde alleen maar zijn hoofd tegen de bal te zetten om de doelman te verrassen. De doelman van Maense dacht de bal te vangen, maar door de tussenkomst van Lucas ging de bal over hem heen het doel in, 2-0. De tegenstander liet er geen gras over groeien (dat kan trouwens ook niet in de sporthal) en scoorde meteen de aansluitingstreffer, 2-1.

Het duel ging een aantal minuten gelijk op, maar de bezoekers van Nieuw Vreelust lieten zien dat zij terecht zo hoog op de ranglijst staan. Een goed uitgespeelde aanval leverde de gelijkmaker op, 2-2.  Neptunus-Schiebroek herpakte zich sterk en zochten opnieuw de aanval. De doelman van Maense werd een sta-in-de-weg en dus bleef de stand gelijk. Totdat Mark van achteruit weer een nieuwe aanval kon starten. Hij stuurde invaller David van Dijk aan de rechterzijde weg. Hij had ruimte gezien in de verre hoek en kreeg met een hoge bal de hulp van een Maense verdediger (rug). David scoorde en zette ons weer op voorsprong, 3-2.

Maense pakte hun goede spel tot aan de rust weer op en de thuisploeg leek even te berusten in de kwaliteiten van de tegenstander. Na weer een goed uitgespeelde aanval scoorde de bezoekers de gelijkmaker, 3-3. Die gelijke stand bleef tot aan de rust op het scorebord.

In de tweede 25 minuten probeerde de thuisploeg het de bezoekers behoorlijk lastig te maken en dat lukte soms heel aardig, maar de Maense goalie zorgde er soms in zijn eentje voor dat we niet tot scoren kwamen. Maense nam voor het eerst vanavond, tegen de verhoudingen in, een voorsprong, 3-4. Na herhaaldelijk commentaar op de leiding moest de beste Maense-speler met een gele kaart voor een paar minuten naar de kant. Een voordeel door het spelen met een man meer. In eerste instantie werd er nog iets te afwachtend gespeeld, maar door een tussenkomst en assist van Lucas wist Matty de gelijkmaker binnen te schieten, 4-4.

Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal was de stand nog steeds gelijk en opeens maakt Maense een doelpunt, 4-5. Ondertussen was ook Neptunus-Schiebroek een keer goed weggekomen. Een minuutje nadat Maense een voorsprong had genomen verzorgde Mark een assist op Lucas, die weer wist te scoren en zo vier minuten voor het einde een gelijke stand op het scorebord zette, 5-5. Het was nu ook een open duel geworden met kansen aan beide zijden. De eindstand had zomaar andersom kunnen zijn als wij het geluk van Maense hadden gehad in de slotfase. In de laatste 2 minuten scoorde Maense nog 3 (!) keer en wij niet meer ondanks een gelijk aantal kansen.

De eindstand (5-8) was voor Maense gezien hun kwaliteiten en het lichte overwicht misschien een terechte, maar wel een zeer geflatteerde overwinning. Er had meer ingezeten voor Zaal 1 vanavond. In de laatste wedstrijden dit seizoen, 3 stuks, tegen Maense 2, RS 4 en PPSC 1 gaat Neptunus-Schiebroek proberen nog wat puntjes te sprokkelen om die vijfde plaats te behouden. Volgende week wordt er voor de zesde keer dit seizoen gespeelde tegen een team van Maense. Team 2 komt op bezoek in de Wilgenring, aanvang 20.00 uur.