Kampioenen!! Zaterdag 2: Ja, dit is een goed stel, hoor!

De trots van het Schiebroekse legioen, Zaterdag 2 is kampioen! Na een ruime 5-1 overwinning op MSV'71 werd het feest aan de Hazelaarweg.

Vorige week werd er ruim gewonnen bij Barendrecht en toen werden de voorbereidingen ingezet, want fout dat kon het toch niet meer gaan in de laatste wedstrijd tegen MSV'71. En dat gebeurde dus ook niet. Al vroeg werd er verzameld. Vanaf 10.00 uur druppelden de eerste spelers binnen op het complex van Neptunus-Schiebroek. Er werd rustig toegeleefd naar de kampioenswedstrijd. Vanwege de grote selectie volgden wel moeilijke gesprekken, want niet iedereen zou vandaag kunnen spelen. De onvermijdelijke teleurstelling volgde.

Vanwege de wedstrijd van A1 werd de warming-up zoals dan gebruikelijk gedaan op het trainingsveld. En volgde om iets over 12.00uur de aftrap. Het complex was volgelopen met nieuwsgierige toeschouwers. Het spandoek, gemaakt door de A junioren Jurriën en Stefan, hing en luidde: "De trots van het Schiebroekse legioen, Zaterdag 2 wordt kampioen!” Diezelfde A spelers zorgden samen met Simon en Anish voor een mooie sfeer bij de aftrap met fakkels langs de lange zijde van het veld.

Aan de aftrap keerden aanvoerder Daniël Baars en David Stolk terug in de basis na blessureleed. Voor deze wedstrijd had de KNVB de Engels sprekende scheidsrechter Cartz aangesteld, een bijzondere ervaring. Neptunus-Schiebroek zette vanaf de eerste minuten druk op de helft van MSV'71. De ploeg uit Maassluis speelde het duel vandaag met enkele B junioren en slechts 4 spelers uit het originele eigen elftal. Ze kwamen alleen om de schade te beperken. Overigens zijn de Maassluizers wel al zeker van de nacompetitie door het uit de competitie genomen Zuiderpark.

Al na 7 minuten was het raak. Topscorer Matty Häupler schoot de bal in de verre hoek tegen de touwen. Het eerste feestje werd gevierd. De toeters kwamen uit de tassen en rondom de dug out van Neptunus-Schiebroek werd het doelpunt gevierd. De eenheid die het team al het hele seizoen is, kwam hier goed tot uiting. 1-0.

Feest bij de Schiebroekse dug-out

Zaterdag 2 ging door en een paar minuten later gaf Gino Looije een geweldige bal op Mark van Leeuwen. De doelman kwam uit en de lob was mooi! Het doelpunt werd al geteld, maar de lat stond een doelpunt in de weg. Dit had meer verdiend. In de twintigste minuut kwam het tweede doelpunt er alsnog. Tim Maat kwam op de rechterflank over en gaf de bal mee aan Daniël Baars. Zijn assist op Matty werd door de spits tot doelpunt gepromoveerd, 2-0. Weer een feestje. Tot aan de rust werden er wel kansen gecreëerd, maar geen doelpunten meer gemaakt. MSV'71 kwam er af en toe uit, maar doelman Mitchell Romijn hield zijn doel schoon. Het centrale verdedigingsduo Martijn van den Berg en David van Dijk hadden geen moeilijke middag. Tot nu toe.

Het tweede doelpunt van Matty Häupler.

Na de rust ging Neptunus-Schiebroek meteen door waar het was gebleven. Mark gaf na goed voorbereidend werk de bal voor op Matty, die de bal eenvoudig kon inschieten. Een veilige 3-0 voorsprong. De Schiebroekenaren zakten echter in en werden iets te makkelijk, soms wat nonchalant. MSV'71 vocht zich met veel strijdlust terug in de wedstrijd. De treffer werd gemaakt, 3-1. En twee minuten later bijna weer een doelpunt, maar de ingevallen doelman Ashwin Meijer redde uitstekend op de rand van zestienmeter. Geen aansluitingstreffer en tijd om weer zelf aan aanvallen te denken. Niet zo gemakkelijk blijven denken. Na een ruim kwartier in de tweede helft kwam Karim el Mahjoubi in het veld om Maarten Maissan te vervangen.

Na de opleving van MSV'71 nam Zaterdag 2 het duel weer in handen en was de wedstrijd gespeeld. Een aantal aanvallen die volgden werden niet goed uitgespeeld of de kansen werden gemist waardoor de score niet verder opliep. Mark legde de bal, na bijna een half uur in de tweede helft, met de borst klaar voor Daniël die de pass gaf op Karim. Na een aantal mislukte acties (en nu ook weer in twee instanties) scoorde de invaller het vierde doelpunt van de middag, 4-1.

Daarna volgden achtereenvolgens een aantal wissels. Thomas van Kan, Tim van der Velde en Nenad Tanaskovic kwamen Mitch Hoeneveld, Matty Häupler en Mark van Leeuwen vervangen. Vijf minuten voor tijd scoorde de ingevallen spits Tim van der Velde het laatste doelpunt van vandaag. Na zijn eigen harde werk kwam hij vrij voor het doel en scoorde in de verre hoek, 5-1.

Scheidsrechter Cartz die op twee wat lullige gele kaarten na een goede wedstrijd floot gaf om tien voor twee het eindsignaal en daarmee het startsein voor de feestelijkheden. Op het veld ging coach Piet van Veen op de schouders en werden de kampioensshirts uitgedeeld. Op het schitterende terras werden de medailles uitgedeeld door voorzitter Leo Janssen en mocht aanvoerder Daniël Baars de schaal omhoog houden. Het kampioenschap in de reserve 3e klasse was een feit! Daarmee werd uiteraard een promotie bewerkstelligd naar de reserve 2e klasse. Lang geleden dat het tweede elftal daarin uitkwam. Een unieke prestatie dus!

Bekijk hier twee kampioensfilmpjes: filmpje 1 en filmpje 2.

Later die middag en de gehele avond werd het kampioenschap natuurlijk uitgebreid gevierd in onder andere de kantine van Neptunus-Schiebroek. Hoofd verzorging Michel van Leeuwen dronk zijn eerste biertje sinds tijden. Coach Piet van Veen bedankte alle spelers die dit seizoen hun bijdrage hadden geleverd in een competitie wedstrijd met een medaille. Zoals het hoort. Doelman Mitchell Romijn stal de show in de kantine. Het feest…tot in de late uurtjes.

Concurrent Victoria'04 won met 15-1 van Barendrecht, maar hoe gek het ook klinkt, dat was niet genoeg! De Vlaardingers moeten genoegen nemen met de nacompetitie. Waarin we ze uiteraard heel veel succes wensen.

De trots van het Schiebroekse legioen, Zaterdag 2 is kampioen! Iedereen gefeliciteerd met deze fantastische prestatie! Op naar die reserve 2e klasse…

Opstelling: Romijn (Meijer '45); Maat, Van Dijk, Van den Berg, Looije; Hoeneveld (Van Kan '76), Baars, Van Leeuwen (Tanaskovic '82), Stolk, Maissan (El Mahjoubi '61); Häupler (Van der Veld '80).

Enkele foto's zijn hier te zien. Meer foto's volgen.