C1 maakt indruk bij seizoensopening

Na een moeizame voorbereiding werd de eerste bekerwedstrijd met dubbele cijfers gewonnen.

Ricardo Pors, de trainer van C1 van afgelopen seizoen, zocht ondersteuning in de begeleiding en trainingen rondom het talentvolle jeugdelftal. Hij vond de hulp bij zijn oud-trainer, Wilko Poulie. Op een gelijkwaardige basis gaan zij de samenwerking aan. De doelstelling is zo hoog als mogelijk eindigen in de competitie en zo ver als mogelijk komen in de beker. Hoe realistisch een kampioenschap is zal moeten blijken, maar de ambities zijn er zeker. In 2011 vierden beide (huidige) trainers hun gezamenlijke kampioenschap. Ricardo als aanvoerder en Wilko als duotrainer (samenwerking met Ulrich Polak, vader van tweede elftal speler Jordy red.).

De voorbereiding verliep tot op heden, qua resultaat, nog niet echt goed. Drie nederlagen in drie wedstrijden, maar ondanks dat is er voetballend al veel winst geboekt. De trainers willen de spelers beter laten voetballen en daar het optimale rendement uithalen. De verdeling tussen C1 en C2 is voorlopig gemaakt, alleen de beide keepers (Sem Slijper en Thijs Menke) zullen nog om de week keepen. In de eerste trainingen zagen de trainers met grote tevredenheid al veel vooruitgang. Voor de eerste bekerwedstrijd tegen TOGB C4 moest het team aanvoerder Tom Houtschilt en zijn broertje Bas missen vanwege een verlaat weekendje weg. Op zaterdagochtend bereikte de trainers het nieuws dat ook middenvelder Jayson Binda vanwege een knie blessure niet kon spelen. De eerste wedstrijd zou dus gespeeld moeten gaan worden met exact 11 spelers.

Een moeizame start werd het vanwege het drukke programma en het nog niet beschikbaar zijn van de nieuwe kleedruimtes. Hierdoor viel de warming-up bijna in het water en werd de wedstrijdbespreking ingekort. Toch konden er nog een aantal punten worden besproken. En zie, al na twee minuten bracht voorstopper Achraf el Bouzouiki het team op een 1-0 voorsprong na een assist van Jordy Oudenalder. Slechts drie minuten later was het Jordy die zelf de score verdubbelde. Hij deed dat op een assist van Olivier Hermans. Er volgden daarna 10 minuten van over- enthousiasme. De spelers van C1 wilden te graag. Hierdoor werd even vergeten hoe de positie gehouden moest worden. Een tegenaanval van de bezoekers volgde en een schot verraste doelman Sem Slijper, waardoor de marge teruggebracht werd naar 1 doelpunt verschil, 2-1.

Het niveau verschil was echter wel erg groot. Debutant Amado Cahuma loste de verwachting in en maakte twee doelpunten op rij (3-1 en 4-1). De eerste op aangeven van een andere debutant, Jay Lachman. De tweede was opnieuw van Jordy Oudenalder. Vlak voor rust kopte linksback Julian Heemskerk de bal in de verre hoek binnen na een hoekschop van Dennis Snoeck, 5-1.

Halverwege werd er in de kleedkamer veel besproken. De trainers hadden eindelijk even de kans op alles op een juiste manier te bespreken en iedereen bewust te maken van zijn taak. Dat lukte. Je zag het vanaf de eerste minuut in de tweede helft. Amado kopte op de lat en een aantal kleinere kansjes volgden. Na een schot van Jordy wist Amado de rebound wel in te schieten na ongeveer 11 minuten, 6-1! Het samenspel steeg naarmate de wedstrijd vorderde en juist dat zorgde voor meer doelpunten en waardoor de trainers elkaar tevreden konden aankijken. Na 20 minuten in de tweede helft scoorde Tomas Visser (7-1) op aangeven van Amado en Amado (8-1) scoorde even later op een assist van Jordy. Jordy raakte vervolgens nog de lat, die een grotere score in de weg stond. Maar Jordy was erg belangrijk voor het team en zette vervolgens, binnen drie minuten, Tomas twee keer vrij voor het doel na een eigen actie. Beide keren rondde Tomas keurig af (9-1 en 10-1). De score kreeg vlak voor tijd een nog beter aanzien. Amado gaf de assist en de goedspelende Sercan Alniak scoorde, 11-1!

De enige speler die in de score lijst niet voorkwam met een doelpunt of assist is de derde debutant, Karim Lamiri. Karim maakte zijn officiƫle rentree aan de Hazelaarweg, speelde een super wedstrijd als laatste man en was bij afwezigheid van Tom ook aanvoerder.

Volgende week zou de uitwedstrijd bij Leonidas op de agenda staan. Helaas zal de derby niet gespeeld gaan worden. Leonidas C2 kan niet voldoende spelers op de been brengen en heeft zich teruggetrokken uit de bekercompetitie. De eerst volgende wedstrijd staat nu gepland op 20 september. Dan wordt er een andere derby gespeeld, die tegen Hillegersberg. Aftrap op Sportpark Duivesteyn is dan om 12.45 uur.

Opstelling: Slijper; Lachman, Lamiri, El Bouzouiki, Heemskerk; Oudenalder, Hermans, Alniak, Visser, Snoeck; Cahuma.