Zaal 1 wint van ongeslagen tegenstander

Eerste (nu derde) seizoen blijft beste seizoensopening.

Vanwege de trip naar Praag van een aantal leden (en leider) van het zaalteam van Neptunus-Schiebroek werd er twee weken geleden geen verslag geschreven van de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Vorige week stonden we op het laatste moment met precies genoeg spelers voor de uitwedstrijd bij RS in Sporthal Woudestein en dat werd een wedstrijd "om niet over naar huis te schrijven”. Deze week was het echter helemaal anders. Toch blikken we nog even terug. Omdat David van Dijk anders niet in het verslag voorkomt.

Lang, lang geleden stonden Eric Bronswijk en ik (als huidige leider van het zaalteam) samen met Rob Valk voor de toenmalige C1 als trainer. Lang moest ik dus ook niet nadenken wie mij tijdens afwezigheid moest vervangen in de seizoensopener tegen WIA 8 in de Wilgenring. Na een goed gespeelde wedstrijd die redelijk gelijk op ging moest de ingevallen doelman, Stefan Boers, vlak voor tijd alsnog buigen voor de gelijkmaker. Simon Koeleman (dit seizoen ‘gastspeler’) had Zaal 1 op een 1-0 voorsprong gezet. David van Dijk was als ‘gastspeler’ tevreden over het verloop van de wedstrijd. Eric en gastspelers, bedankt!

Tegen RS 5 wilden we het een week later weer oppakken, maar dat ging op alle fronten mis. Mathijs Bronswijk arriveerde om 19.58 uur in de zaal met de tenues, terwijl we om 20.00 uur moesten aftrappen. Broer Max zou later komen, maar kwam niet. We stonden met precies voldoende spelers. De motivatie was bij een aantal snel weg en keken enkele minuten voor tijd tegen een 10-1 achterstand aan. Het enige doelpunt gemaakt door Mathijs… Stefan gaf vervolgens nog een beetje kleur aan de wedstrijd met twee doelpunten, waarvan 1 strak in de kruising, en een keer goed doorjagen waardoor RS een eigen doelpunt produceerde. Eindstand, met dank aan de scheidsrechter, 9-4. Een streepje vergeten waarschijnlijk…

Eén punt uit twee wedstrijden. Het zou weleens de slechts seizoensopening kunnen worden in het derde seizoen. Vorig seizoen hadden we uit 3 wedstrijden, 4 punten. Maar in het eerste jaar, geloof het of niet, hadden we er 5 uit 3. Om in ieder geval de puntenscore van vorig jaar te evenaren moest er thuis gewonnen gaan worden van WIA 5, dat de eerste twee wedstrijden won…

Alleen de geblesseerde Lucas van Kan ontbrak en werd vervangen door, wederom, Simon. Verder was iedereen present. Ashwin en Rohan Meijer, Max en Mathijs Bronswijk, Mark van Leeuwen, Stefan Boers en Thomas van Kan. Op de tribune de andere mogelijke oproepkrachten: Freek van ’t Land, Wesley Banis en Dave Bierhuizen.

Neptunus-Schiebroek begon vanavond goed aan de wedstrijd. Bleef eindelijk eens rustig en zorgde ervoor dat de wedstrijd minimaal gelijk op ging. De thuisploeg nam zelfs de overhand, maar stond na 9 minuten toch met 0-1 achter. Op zoek naar de gelijkmaker vond Neptunus-Schiebroek vaak de doelman van WIA op zijn pad. Totdat 7 minuten voor de rust Stefan ook de tweede plaats (de eerste plaats heeft hij a na de bal in de kruising vorige week) op de ranglijst met mooiste doelpunten veroverde. Nadat hij de bal kreeg aangespeeld van Max maakte hij, volgens de bank, "een dubbele pirouette” en schoot raak, 1-1! Vlak voor rust was het opnieuw Max die de bal klaarlegde. Ditmaal panklaar voor Rohan die ons naar een verdiende voorsprong schoot, 2-1. Vlak daarvoor had Thomas nog pech met een bal op de binnenkant van de paal.

Na rust waren we de eerste minuten nog steeds heer en meester. Eerst schoot Simon nog de bal op de paal, maar even later gaf hij de bal voor en scoorde Mark de derde van de avond, 3-1. Een paar minuten later startte een nieuwe aanval rond de middenlijn bij Stefan. Vrijgelaten gaf hij de bal met buitenkant rechts, door WIA’aanse-benen op de linkerflank mee aan Simon die, niet zelfzuchtig, de bal breed speelde op Max. Perfect uitgespeeld, 4-1!

De voetbalshow ging door aan de hand van aanvoerder Max. Hij had de medespelers voor het uitzoeken toen hij alleen door kon op de doelman met Thomas aan zijn linkerzijde en Mark aan de rechterkant. De teamcaptain koos voor de speler die nog niet scoorde. Thomas schoot raak, 5-1. Hierna deed WIA iets terug (5-2) en kregen we het steeds iets moeilijker. De druk nam toe, maar een snelle uitbraak en assist van weer Max leverde Mark toch zijn tweede doelpunt van de avond op, 6-2! De marge weer op 4, maar die marge konden we niet vasthouden. In de laatste minuut scoorde WIA nog twee maal, waardoor de eindstand werd bepaald op 6-4.

De conclusie na afloop was duidelijk: jammer van de laatste tegentreffers, maar met misschien wel de beste eerste helft ooit hebben we een goede stap gezet tegen een sterke tegenstander.