Van zekere overwinning naar pijnlijke nederlaag in 17 minuten

Als je het verhaal van de dag vertelt aan 10 willekeurige vragenstellers of de uitslag op Voetbal.nl wel klopt, wordt je 11 maal voor gek verklaard.

Neptunus-Schiebroek A1, wellicht het gezelligste en slimste elftal van onze club, maar wel met 4 punten troosteloos onderaan in de competitie. De enige drie punter werd behaald op eigen veld tegen CWO (7-1) en wonderbaarlijk was dat lange tijd de grootste uitslag in deze competitie. Elke wedstrijd stapt de ploeg van leider John Jansen weer met veel motivatie het veld op en is de conclusie na afloop: "dit hadden we toch niet hoeven te verliezen”. De meest pijnlijke was nog wel twee weken terug toen de ‘rode lantaarn’ werd overgenomen van BVCB in een rechtstreeks duel (4-0).

Ook deze week was het beeld niet anders. De spelersgroep kwam met veel goede moed aan op Sportpark ’t Nieuwelant van CWO. Vandaag zou het dan toch écht moeten kunnen gebeuren!? Er kwam, weer, een snelle achterstand: na vijf minuten 1-0. Daarna werd er best aardig gevoetbald. De stand werd dan ook meteen weer gelijk getrokken. Bas Posner ontsnapte aan de verdediging van de thuisploeg na een geweldige assist van achteruit van laatste man Daan van Rooijen (1-1). Twee minuten later kreeg Bas de kans op zijn tweede doelpunt. Ditmaal werd de assist verzorgd door doelman Jesse Sweegemeekers (zo uitgesproken door de CWO aanvoerder bij de pasjes controle). Helaas belandde de bal na de inzet van Bas bovenop de lat.

Het veldoverwicht was voor Neptunus-Schiebroek. Dat was lang geleden. Halverwege de eerste helft werd dat beloond met een voorsprong. Lasse Rogie gaf de assist en Bas Posner tekende alsnog voor zijn tweede doelpunt, 1-2. Tien minuten later én voor rust belandde de bal na een vrije trap van de thuisploeg in de kluts voor het doel. Via een knie van een CWO’er ging de bal het doel in en zo stond de stand, heel lullig, weer in evenwicht (2-2).

Dat werd de ruststand, waarin vier maal gewisseld werd. De tweede helft begon met meerdere doelpunten. De eerste kwam na twee minuten spelen al. Lasse gaf de bal voor vanaf rechts op spits Vincent Veldhuizen. Hij kon niet goed bij de hoge bal, maar bij de tweede paal was Ravi Rajcomar alert om de bal met het linkerbeen op prachtige wijze tegen de touwen te schieten, 2-3. Slechts één minuut later was het weer gelijk (3-3), hoe kan het toch? Dat we in deze fase wel duidelijk de betere ploeg waren was duidelijk. En dat werd door onszelf ook eindelijk beloond met doelpunten. Binnen de tien minuten die volgden namen in score afstand van de thuisploeg.

Bas de Jong, in de rust ingevallen, zorgde voor een nieuwe voorsprong nadat hij de rust bewaarde in de zestienmeter na een assist van Vincent, 3-4. Bas de Jong scoorde opnieuw na een goed uitgevoerde aanval met in de hoofdrol Vincent Veldhuizen, Ravi Rajcomar en Amar Mahmood, 3-5. Na een kwartier in het tweede bedrijf leek Ravi Rajcomar de wedstrijd te beslissen. Op een assist van Amar schoot hij de bal weer schitterend binnen, 3-6.

Trainer Wilko Poulie telde het bedrag wat hij bij zich had om Pitchers te kunnen verschaffen in Vlaardingen waar ze ‘slechts’ 9 euro zijn, overigens scherp opgemerkt door Ties Verhagen. De spelers telden waarschijnlijk de Pitchers al. Maar de Pitchers kwamen er niet. Ook niet voor een Punt. Een zekere overwinning werd in de laatste 17 minuten volledig uit handen gegeven. Vier Vlaardingse doelpunten dompelden het team in rouw. De laatste nog net niet in het laatste fluitsignaal. Wat was het probleem? Het is onverklaarbaar, want het was allemaal weg: de scherpte, de concentratie en niet onbelangrijk de eenheid en dat allemaal al bij de ruime voorsprong van 3-6. Het is nog pijnlijker dan met 4-0 verliezen. De laatste plaats afdoen aan die vervelende andere Vlaardingers van Deltasport had toch voldoende motivatie moeten zijn… Het gebeurde allemaal niet vandaag, tenminste niet meer in die verdomde laatste 17 minuten.

De uitslag klopt dus (7-6). Helaas wel…

Woensdag 1 april (geen grap) gaat het team op bezoek bij de koploper, MVV’27 in Maasland. Zou het niet leuk zijn om de lezers en volgers van A1 te verrassen met een overwinning? Juist op die dag. Dan vragen ze weer of de uitslag wel klopt, dat geloven ze nooit...