Weer net niet!

Hazelaarweg-derby opnieuw verloren.

Op het moment dat de halve A1 selectie zijn bed in stapt (rond de klok van half acht), is trainer Wilko Poulie al onderweg met C1 naar de uitwedstrijd bij XerxesDZB en maakt coach John Jansen zich gereed voor een hardloop rondje. Tussen half en kwart voor vier komen de ‘kleine oogjes’ aan op het sportpark van VOC en kunnen de manschappen zich opmaken voor een nieuwe derby.

Als de scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd moeten de meeste spelers nog letterlijk wakker worden. De thuisploeg speelt de bal echter meteen diep richting de niet buitenspel staande rechtsbuiten. Hij raakt de bal totaal verkeerd, maar met een rolletje is het al na 30 seconden 1-0. VOC houdt de druk nog even, maar komt niet tot een tweede treffer en dat zorgt ervoor dat Neptunus-Schiebroek het heft in handen neemt. Het team gaat steeds beter spelen en komt ondanks de katers volledig terug in de wedstrijd. De eenzame Vincent Veldhuizen in de spits komt hulp te kort als hij op snelheid de defensie te slim af is. Ook Neptunus-Schiebroek weet in de eerste helft geen doelpunt (meer) te maken.

Halverwege is die ene zin er weer; "hier hoeven we niet van te verliezen”. Coach John Jansen vraagt terecht om hout om af te kloppen. In de tweede helft weet Neptunus-Schiebroek het heft in handen te houden. VOC komt er eigenlijk niet aan te pas, maar A1 heeft moeite met het creëren van kansen en heeft er vervolgens weer teveel nodig om daadwerkelijk tot scoren te komen. Een afstandsschot van aanvoerder Daan van Rooijen, die dat vandaag overigens niet was, werd het grootste wapenfeit. De doelman tikte de bal ternauwernood over het doel. Bij een enkele counter van de thuisploeg stonden we even niet goed opgesteld en dat leverde hen dan wel meteen een tweede doelpunt op, 2-0.

Toch ging het vermoeide A1 op zoek naar een doelpunt en dat doelpunt kwam er. Vincent schoot de bal op doel en de doelman grabbelde naar de bal. In de rebound was het uitgerekend Mert Öztürk (ja! U leest het goed: Mert Öztürk) die de belangrijke aansluitingstreffer scoorde, 2-1! En dát werd gevierd! Coach John Jansen herinnerde Bas de Jong aan een weddenschap, gemaakt aan het begin van het seizoen, de middenvelder besloot om dan toch maar weer in te vallen in de hoop dat de herinnering aan de weddenschap zou overwaaien.

Op zoek naar de gelijkmaker werd het meer en meer een open wedstrijd. Doelman Jesse Swagemakers hield het team op de been en aan de andere kant miste Bas Posner een enorme kans voor leeg doel. Het spel golfde nu over en weer. De hele grote kansen bleven uit tot de laatste minuut als laatste man Ties Verhagen de bal in de loop mee krijgt en geen strobreed in de weg gelegd wordt. Hij legde de bal voor zichzelf klaar en schoot de bal op doel, rakelings langs de paal, aan de verkeerde kant. Het scheelde een haar.

Coach John Jansen gaf de complimenten in de kleedkamer na afloop in de kleedkamer. We schreven het al na de tweede competitie wedstrijd: Wel de lof, maar de punten voor de tegenstander. Er rest Neptunus-Schiebroek nog één competitiewedstrijd. Op 2 mei gaan de manschappen op bezoek bij VFC.