Het Zevende wakkert beker aspiraties aan

Van Kan vier maal trefzeker tegen BVCB (5-1).

Na het gelijke spel bij Soccer Boys en de winst van BVCB op Berkel bleef er voor Neptunus-Schiebroek 7 een duidelijke taak over voor de tweede bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen op eigen veld tegen BVCB. Voor dat duel kon de nieuwbakken coach Matthijs van der Wagt beschikken over een behoorlijk kwalitatief elftal, maar Jack Kuipers, Jordy Gravelijn, Pepijn Kruseman Aretz en captain Jeffrey Banis (wel aanwezig), konden om uiteenlopende redenen niet spelen. Dit betekende het debuut voor Max Bronswijk en Dave Bierhuizen. Beide mochten in de basis starten. Ook Hessel Tromp maakte vandaag zijn debuut in Het Zevende.

Het was nog lange tijd grote twijfel of de wedstrijd tegen BVCB wel doorgang kon vinden. Het veld werd door beide teams geïnspecteerd na enige hevige regenval. De drainage van het kunstgrasveld kon de grote hoeveelheid water nauwelijks aan. Toen de regen minder werd en later zelfs stopte verdween ook het water op het veld en keurde scheidsrechter Patric Bendenia het veld goed (genoeg om te spelen), tot tevredenheid van beide teams. Al zal BVCB daar na afloop anders over denken. Jeroen van Dorp was andermaal bereid om het doel te verdedigen en daar is het team toch stiekem wel een beetje blij mee. Als de wedstrijd dan een kwartier na het geplande aanvangstijdstip eindelijk begint weet Thomas van Kan al redelijk snel te zorgen voor een 1-0 voorsprong. Neptunus-Schiebroek is sterker maar weet het doel een tijd niet echt te vinden. Halverwege de eerste helft wordt de thuisploeg teruggedrongen in de eigen zestienmeter en wordt Wessel Vis zwaar gestraft met een strafschop tegen. De strafschop niet feilloos ingeschoten, maar Jeroen kiest de andere kant, 1-1.

Aan de hand van Max en Hessel, die elkaar afwisselen en rust brengen, weet Het Zevende nog voor rust een voorsprong aan te tekenen. Ravi Rajcomar neemt een hoekschop en bereikt met tussenkomst van Hessel voor het doel Sjoerd Kolner. De laatste man die bij hoekschoppen mee altijd voor het doel van de tegenstander is te vinden en daar regelmatig succes uit haalt, was ook nu een stoorzender in de defensie van de tegenstander. Op straffe wijze troefde hij zijn tegenstander af en gleed al vallend de bal tussen de palen, 2-1! Met die stand werd ook de rust gehaald.

In de tweede helft kwam Neptunus-Schiebroek ook nauwelijks in de problemen, maar wist BVCB wel vaak te profiteren van foutjes en slordigheidjes. De gelijkmaker wisten de bezoekers echter niet te produceren. Toen de gasten uit Bergschenhoek waren moegestreden en het steeds meer en meer zochten in overtredingen en het irriteren van de tegenstander, wist Neptunus-Schiebroek definitief afstand te nemen van de, tot dan, koploper in deze bekerpoule. Onder toeziend oog van een in grote getale toegestroomd publiek zag men dat Thomas van Kan niet 1, niet 2, maar 3 treffers voor zijn rekening nam in de slotfase van de wedstrijd. Een onvervalste hattrick van de spits (in Het Zevende), die vooraf het hardste pleitte voor het doorgaan van deze wedstrijd, terecht zo bleek! Een 5-1 eindstand was een terechte overwinning, waardoor Het Zevende nu de koppositie pakt in de bekerpoule. Het duel tussen Berkel en Soccer Boys werd afgelast waardoor volgende week mogelijk de beslissing nog niet valt als Neptunus-Schiebroek op bezoek gaat bij Berkel en Soccer Boys BVCB ontvangt.