Tweede bekerwedstrijd duurt 10 seconden te lang

Gelijkspel had krachtsverhoudingen beter weergegeven.

Voorafgaande aan de tweede bekerwedstrijd wist Het Negende al dat er uit een ander vaatje getapt, althans in de eerste en tweede helft, moest worden in vergelijking met de uitwedstrijd bij Leonidas vorige week. Mendel Boset keerde na maanden van afwezigheid terug aan de Hazelaarweg, maar Willem van Dommelen, Martijn Tukker, Vos Wijnen en de nieuwste aanwinst Joshua Lieuw On moesten de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Vooraf wisten we dus ook dat er met slechts één wissel een zware wedstrijd op de rol stond.

Gelukkig werd vlak voor de aftrap de bereidheid gevonden bij Hessel Tromp van Het Zevende. Ruben So, die vandaag was aangewezen als aanvoerder, had een goed strijdplan. Alleen pakte het niet zo uit als gewenst en was het eerste half uur sneller voorbij dan verwacht. Slechts kleine kansen en pogingen van afstand konden tot die tijd genoteerd worden en nadat Hessel zijn beloofde dertig minuten vol maakte leek men met 0-0 af te stevenen op de rust. Maar slechts vier minuten voor het rustsignaal was het opnieuw een hoekschop die door Neptunus-Schiebroek niet goed verwerkt werd, 0-1.

Halverwege moesten er echt even wat puntjes op i gezet worden, waarna het team met één gedachte de tweede helft inging. De strijd ging in de tweede helft, nog meer dan in de eerste helft, steeds meer om de slag op het middenveld. Beide teams moesten steeds meer en meer keuzes maken tussen het zoeken van de aanval of het achterin dichthouden. Berkel hield in de tweede helft meer en meer mensen achterin en rekende soms alleen op de eenzame spits. Ondanks dat Neptunus-Schiebroek de druk opvoerde konden er nog geen grote kansen genoteerd worden. De grootste was wederom voor de bezoekers waarbij doelman Houyu Shih een uitstekend antwoord had. Na een half uur in de tweede helft kwam Jan-Julius Goeijenbier op het middenveld opnieuw in balbezit en hij probeerde net als in de eerste 45 minuten de doelman van afstand te passeren. Enkele teleurstellingen van de eerste helft werden nu in één schot uitgewist, vergeten. Met een schitterende trap liet hij de bal in het uiterste hoekje, ook wel kruising genoemd, via de onderkant van de lat pardoes binnenvallen, prachtig! Heerlijk, 1-1!

In het laatste kwartier rook Het Negende dé kans op de winst, er ontstond daardoor meer en meer ruimte. Linksbuiten Wolf Kaan had moeten weten hoeveel tijd en ruimte hij had bij één van zijn twee pogingen, de winnende lag daar even op zijn schoen. Aan de andere kant moest Houyu eerst aan de grond genageld toezien hoe een bal vanuit een vrije trap snoeihard op de lat, bijna letterlijk, uiteenspatte om vervolgens opnieuw met een katachtige reflex de bal uit het doel te ronselen. De wedstrijd leek na een, voor beide teams, heet kwartiertje af te stevenen op een terecht gelijkspel. Na een ingooi op het middenveld werd de bal in één keer diep gespeeld, terwijl de scheidsrechter de fluit al in de mond had, en het de enige keer vanmiddag was dat de organisatie er niet goed bij stond. Slechts 10 luttele seconden wachtte de leidsman met affluiten en precies op dat moment wist de spits zich los te maken en ook te scoren...1-2.

De pijnlijke aftrap hoefde niet meer, waarna de teams ineens omgekeerd van teleurstelling en tevredenheid de kleedkamers opzochten. Want een gelijkspel was vanwege het doelsaldo, na vorige week, gewoon prima geweest. Nu moet Het Negende hopen op een wonder bij het duel tussen Leonidas en Berkel volgende week. Zelf moet Neptunus-Schiebroek dan winnen bij XerxesDZB op het niet-favoriete tijdstip van 12.15 uur aan de Igor Stravinskisingel in Zevenkamp.