De kop is er af

Goede overwinning in hectische en doelpuntrijke seizoensopener.

De aspiraties mogen duidelijk zijn. Dat is nu al meermaals uitgesproken en is inmiddels doorgedrongen tot de hele vereniging. Echter, de aspiraties uitspreken is één, daar gevolg aan geven is iets anders. Voor de eerste competitie wedstrijd kwam het Maaslandse MVV'27 naar de Hazelaarweg. Coach Matthijs van der Wagt ontbrak en op vrijdag hoorden we ook dat middenvelder Hessel Tromp er niet bij kon zijn. Daarentegen was Ashwin Meijer bereid gevonden om na enkele jaren afwezigheid zijn rentree te maken op de velden en het doel van Het Zevende te verdedigen. Verder waren alle manschappen aanwezig en dat betekende een volle reservebank. Sjors Joosen, na vorig seizoen wel gewend aan die druk, had het er maar druk mee.

Neptunus-Schiebroek 7 liet echter vanaf de eerste minuut geen twijfels bestaan over de doelstelling. De thuisploeg vloog erop, won de duels en scoorde. Maar het doelpunt van Pepijn Kruseman Aretz werd afgekeurd vanwege buitenspel. Slechts een paar minuten later leverde Neptunus-Schiebroek opnieuw een uitstekend lopende aanval af waaruit Pepijn andermaal wist te scoren. Echter werd ook dat doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Na een klein kwartier was het dan eindelijk wel raak. Pepijn was ditmaal de man de assist en stuurde Vincent Veldhuizen op het randje van buitenspel weg. Vincent kon alleen door op de doelman en schoot feilloos raak, 1-0. Drie minuten later werd Pepijn is de zestienmeter door twee tegenstanders onderuit gelopen en ondanks protesten dat de verdediger de bal speelde ging de bal gedecideerd naar de strafschopstip. Pepijn nam zelf plaats achter de bal en schoot keurig raak, 2-0. Een meer dan terecht tussenstand. MVV'27 had niets te vertellen dat eerste kwartier.

Alleen leek het erop dat Het Zevende dacht er al te zijn, maar de tegenstander veroverde langzaam maar zeker de strijd en kwam steeds beter in de wedstrijd. Ondertussen werden er steeds forsere overtredingen gemaakt aan beide kanten. De scheidsrechter had ogen te kort, maar hield de kaarten op zak. De aanvoerder van de bezoekers kreeg nog even een reprimande na het vragen om een kaart. Echter verloor hij even uit het oog dat beide teams evenveel gelijkwaardige overtredingen aan het maken waren. Richting de rust verloor Neptunus-Schiebroek steeds vaker de slag op het middenveld. De organisatie van de eerste vijftien minuten was verdwenen en dat leverde na een half uur spelen de aansluitingstreffer voor de Maaslanders op, 2-1.

Halverwege was het voornamelijk ook even afkoelen na een hectische eerste helft, waarin veel gebeurd was. Sjoerd Kolner haalde zoals gewoonlijk het drankje voor in de rust, maar had gezien de temperatuur liever limonade gehad in plaats van thee. Vincent Veldhuizen was vlak voor rust ongelukkig in botsing gekomen met een tegenstander en bleef achter in de kleedkamer. Linksback Dave Bierhuizen kwam er nog wel uit, maar nam plaats op de bank (de hele tweede helft bleek later). Sjors hield ook Max Bronswijk nog langs de kant. Hij bewaarde het beste voor het laatst.

Eerst moest iedereen toezien dat Het Zevende ook na rust geen grip kreeg op het middenveld. Het eerste kwartiertje na rust was voor MVV'27. De bezoekers kwamen niet alleen op gelijke hoogte, maar namen zelfs brutaal een 2-3 voorsprong. Sjors greep vervolgens hardhandig, maar terecht in. Jeffrey Banis en Max Bronswijk namen het middenveld over en meteen zocht Het Zevende weer de aanval. Thomas van Kan gaf de beslissende pass en Pepijn scoorde zijn tweede doelpunt van de middag, 3-3. Op het moment dat de stand weer gelijk getrokken was ging het spel zich meer en meer verplaatsen richting het doel van MVV'27. De bezoekers probeerde meermaals aan de scheidsrechter voor te zeggen wat er moest gebeuren, tevergeefs. Slechts eenmaal kregen de bezoekers gelijk. Dat was op het momenteel dat Thomas in de zestienmeter een tegenstander passeerde, een uitgestoken been zag en, naar mening van de scheidsrechter, te gemakkelijk viel. Zelfs een vrije trap tegen volgde vanwege een schwalbe.

Neptunus-Schiebroek liet zich niet uit het veld slaan en datzelfde gold ook persoonlijk voor Pepijn. Het zware veld met hoogstaand gras zorgde er met regelmaat voor dat de bal moeilijk controleerbaar was. Pepijn had er last van, maar had toch minimaal nog wel een extra treffer kunnen maken uit de kansen die volgden. Drie minuten voor het einde probeerde Neptunus-Schiebroek het nog maar een keer. De bal belandde in de zestienmeter in een moeilijke scrimmage alwaar de MVV'27-doelman tevergeefs naar de bal graaide. Spelers vielen om bij bosjes in een uiterste poging de bal te raken. Al liggend op doellijn was het Pepijn die de bal het laatste zetje over de doellijn gaf. De winnende treffer van een spannende pot in de slotfase (4-3). Beter kon het niet. Zelfs de bestuursleden van Hellevoetsluis (dat tegen het eerste speelde) gaven na afloop toe het een leuke, spannende wedstrijd te hebben gevonden.

Met deze eerste overwinning is de kop er af. Het nieuwe (competitie) seizoen is nu officieel begonnen. De eerste drie punten zijn binnen! Volgende week heeft Het Zevende de verste uitwedstrijd van het seizoen. Om 14.45 uur zal er worden afgetrapt op het mega complex van FC 's Gravenzande.