Zes punten rijker na roerige we(e)k(en)

Na twee nederlagen en een gelijkspel stond er een flinke druk op de uitgesproken titelaspiraties.

Twee weken terug plaatste Neptunus-Schiebroek 7 zich keurig voor de knock-out fase van de beker. Die overwinning was hard nodig na een 'valse start' in de competitie. Ideaal was het daarom dat vorige week de puntloze hekkensluiter, Deltasport 5, naar de Hazelaarweg kwam voor de hervatting van de competitie. Ondertussen werden en waren de voorbereidingen getroffen voor het, door Remco Boshuizen, georganiseerde Oktoberfest. Behalve Wessel Vis (studieverplichtingen) en Thomas van Kan (zat in München, had wellicht de locatie verkeerd begrepen!?) was het hele team dan ook present in de strijd om het binnenhalen van het sponsorschap uitgeschreven door coach Wilko Poulie (in strijd samen met Het Negende).

De wedstrijd tegen Deltasport begon erg voortvarend, met support van onze Limburgse trainingsvriend Ruud Hanssen, maar vele kansen werden niet benut. Laatste man Sjoerd Kolner kreeg al na 3 minuten spelen een enorme kopkans, maar kopte over. Nadat Jordy Gravelijn na ruim tien minuten een hoekschop nam en Deltasport de bal nauwelijks wegkreeg was het Hessel Tromp die de 1-0 tegen de touwen schoot. De kansen bleven komen. Jeroen van Dorp krulde een vrije trap buiten bereik van de doelman tegen de paal. Spits Pepijn Kruseman Aretz werd eerst neergelegd in de zestienmeter, waarna geen strafschop volgde en kwam een minuutje later in een 1-op-1 met de doelman, maar de bal wilde er niet in. Totdat Hessel na ruim 35 minuten spelen een kans wel tot doelpunt promoveerde en zo de score eindelijk verdubbelde, 2-0. Nog voor rust wist Vincent Veldhuizen op een assist van Pepijn de derde goal van de middag te maken, 3-0!

Afbeelding invoegen
 Hessel maakte vandaag de 1- én 2-0!

Kans voor Pepijn.

Halverwege paste Dave Bierhuizen alvast één van de hoedjes, maar wilde men vooral scherpte en concentratie voor de tweede helft. Vooral echt laten zien dat je de betere ploeg bent. Zo gezegd, zo gedaan. Deltasport ging in de tweede helft als makke lammetjes naar de slachtbank, al probeerden ze ook enkele Schiebroekenaren een vervelende middag te bezorgen door een aantal forse overtredingen. Na een klein kwartiertje in de tweede helft was het Vincent Veldhuizen die de bal goed voorgaf vanuit een hoekschop. Captain Jeffrey Banis was het die tekende voor het vierde doelpunt (4-0), ondanks een verwoede poging op de doellijn van een Vlaardinger. Enkele minuten was het rechtsback Michiel van Dorp die ver mee op kwam en - vermoedelijk - de bal wilde voorgeven, maar deze bal was zo scherp dat hij er bij de tweede paal zomaar in vloog, iedereen stond erbij en keek ernaar, de verbazing compleet (5-0). Als linksback Dave Bierhuizen aan de andere kant hetzelfde doet (mee opkomen) geeft hij de bal ook superstrak voor. De voor het doel staande Vincent hoefde er niet veel voor te doen om deze assist tot doelpunt te verwerken, maar toch kreeg de spits de bal al koppend over het (lege) doel.

Als er een fase van eigen succes (ook niet helemaal onterecht) aanbreekt weten zowel Pepijn (6-0) als Jeroen van Dorp (7-0) de score te vergoten. Het zal lang geleden zijn dat de broertjes Van Dorp in dezelfde wedstrijd hebben gescoord (als dat al ooit gebeurd is). Helaas lopen we toch nog tegen een tegendoelpunt aan, maar eerlijk hij was wel aardig ingeschoten (7-1). Een kwartier voor tijd mag Sjors Joosen zijn rentree maken na ruim 13 maanden blessureleed. Sjors staat koud 3 minuten in het veld als Dave opnieuw een perfecte assist aflevert en Sjors zo in staat stelt om onder luid applaus meteen te scoren, heerlijk! De eindstand werd hiermee vroegtijdig bepaald op 8-1. Een heerlijke start van een vervolgens schitterende middag en avond alwaar tevens (beide teams) het sponsorschap werd binnengehaald. De laatste smet op de avond laat ik uit het verslag, maar duidelijk mag zijn dat het een enorme domper was op een prachtige dag! (maar laten we dat laatste vooral niet vergeten!)

Het doelpunt van Jeffrey.
Sjors scoort bij rentree.
Eén team, één taak bij het Oktoberfest!

Met een gemengd gevoel werd de week erna dan ook beleefd door de spelersgroep en vervolgens afgereisd naar Wateringen, een plaats in de Gemeente Westland met toch nog ruim 15.000 inwoners. Slechts een sterveling was ooit eerder, op het overigens keurige, complex van KMD (Klein Maar Dapper) geweest. De aankondiging dat er ook nog werd gespeeld op het gloednieuwe kunstgrasveld werd als een feest op zich ontvangen. KMD, dat de huidige koploper in de competitie was, zou een zware middag krijgen. Langs de kant stond Jeffrey, die uit voorzorg de wedstrijd aan zich voorbij liet gaan, gereed om live-verslag te doen (met reserve Dave) voor de afwezige Matthijs van der Wagt, die afgelopen week geopereerd werd.

Matthijs zag thuis op de bank een ontketend Neptunus-Schiebroek. Al na vier minuten wist spits Pepijn een goedlopende aanval met Nick Heikens en Vincent in de hoofdrol af te ronden en zo te zorgen voor de meest ideale start, 0-1! Slechts een paar minuten later volgde opnieuw een aanval over de rechterflank. Nick gaf de bal mee aan Pepijn, die zo andermaal tot scoren kwam, 0-2. Een droomstart voor Het Zevende in de uitwedstrijd bij de koploper, die nu niet meer zo 'dapper' was. Tien minuten voor rust zagen we hoe een vrije trap er ook in kan in de Kelderklasse. Thomas (terug uit München) nam plaats achter de bal na een overtreding op Hessel. De vrije trap was niet eens goed genomen (zie filmpje), maar de bal belandde door de handen -en benen- van de goalie toch in het doel, 0-3. In de laatste minuut voor rust blokkeerde Dave de schietvoet van de spits van KMD onreglementair in de zestienmeter. Er volgde een strafschop tegen waardoor KMD enigszins terugkwam in de wedstrijd.

Klaar voor het live-verslag voor Matthijs.
Let ook op de details.
Ravi in actie en daarna onder 'moeders'-paraplu.

Halverwege verlieten Hessel en coach Wilko het KMD-complex met veel vertrouwen in een goede afloop, terwijl het contact met de op de Eifeltoren staande Jeroen steeds waziger werd, maar hij van het juichen over de voorsprong toch nog net niet naar beneden sprong. In de tweede helft nam Pepijn zijn plek in de punt van de aanval weer in. De spits was overtuigd van de mogelijkheden in de defensie van de thuisploeg en handelde daarnaar. Hij wist andermaal het net te vinden en tekende zo voor een 1-4 voorsprong. Opnieuw kreeg Sjors enkele speelminuten vandaag en wederom eindigde hij op het wedstrijdformulier. Sjors gaf de assist op Pepijn die daarmee zijn vierde doelpunt van de middag maakte en zo een 1-5 tussenstand liet aantekenen. Ondertussen vond Sebastian Cappendijk dat ook KMD toe was aan een nieuwe shirtsponsor. Hij scheurde een shirt van de tegenstander stuk. Als in de slotfase Pepijn alweer op avontuur wordt gestuurd wordt de doorgebroken spits onderuit gehaald op weg naar een grotere stand, maar de scheidsrechter vond het wel mooi geweest. Hij liet doorspelen. De stand bleef hetzelfde: 1-5! Een heerlijke overwinning bij de koploper!

Daarmee is Het Zevende op drie punten van de nieuwe koploper 's Gravenzande weer helemaal terug in de strijd en zal volgende week een goed vervolg moeten worden gegeven aan deze goede reeks in de uitwedstrijd bij Westlandia in Naaldwijk.