Het is weer een mooie dag

Tweede overwinning op rij, dit smaakt naar meer.

Opnieuw verscheen aan de Hazelaarweg in pak succescoach Vos Wijnen, deze week kreeg hij assistentie van Casper van Peijpe. Beide geblesseerd. Deze week kregen ze te maken met een volle reservebank. Alle blessures en pijntjes hadden trainer Wilko Poulie doen besluiten om extra mankracht te regelen. De afwezigheid van Martijn Tukker deed daar nog een schepje bovenop. En dan...als alles geregeld is dan raakt er niemand geblesseerd en kan iedereen de volledige wedstrijd spelen. In het licht van het verloop van de wedstrijd ook logisch, want Neptunus-Schiebroek 9 swingde vooral in de eerste helft tegen de Goudse bezoekers, die geen al te grote fan waren van het late aanvangstijdstip.

De overwinning van vorige week op Dilettant smaakte naar meer. De sfeer in de kleedkamer zal net als die in de derde helft nauwelijks veranderen, maar met een winst smaken de biertjes toch net wat lekkerder. Gijs de Graaf maakte vandaag zijn rentree in het tenue van Neptunus-Schiebroek. Hij werd meteen belangrijk. Het twee mans middenveld wat in een ideale situatie plaats bied aan Ruben So en Jan-Julius Goeijenbier werd overhoop gegooid. Ruben werd doorgeschoven naar laatste man en van J.J. bleef te lang onduidelijk of hij de aftrap wel zou halen. Hierdoor werd het middenveld bezet door Bob de Jager en Gijs. Mede in de kaart gespeeld door de tegenstander, dat een onduidelijke taakverdeling had op dat zo belangrijke middenveld, kon dat tweetal zich onderscheiden en vooral Bob bewees wederom daarin dat ook hij kanshebber is voor die posities op het middenveld.

De eerste helft was duidelijk voor Neptunus-Schiebroek. Het middenveld deelde de lakens uit en zo kon de voorhoede hun stempel drukken. Al na zeven minuten spelen nam Het Negende een verdiende voorsprong. Wolf Kaan was het die Tim Bieshaar in stelling bracht, Tim zette Het Negende op 1-0. Slechts drie minuutjes later mocht Gijs aanleggen voor een hoekschop. De sterke coaching van Vos: 'indraaien!', bracht Gijs op een subliem idee. Hij krulde de bal keurig in, helaas voor hem belandde de bal tegen de binnenkant van de tweede paal. Echter kon, al staande op de doellijn, vervolgens Willem van Dommelen het laatste tikje geven om aan de twijfel een einde te maken, 2-0! Een flitsende start die in voetbal niet stopte. Echter had de score best iets beter en sneller uitgebreid mogen worden.

Ondanks het veldoverwicht liep Het Negende tegen een tegendoelpunt aan (2-1). Het was soms best lastig om tegen een tegenstander te spelen die 4-3-3 speelt, terwijl net alles gericht was op tegenstanders die 4-4-2 spelen. Echter was de organisatie goed. Thijs Nivard, Stijn van Rooijen, Joshua Lieuw On, Mendel Boset en Guus Kooimans schakelden onder aanvoering van Ruben snel. Helaas kon een tegendoelpunt niet voorkomen worden terwijl het niet de allerbeste wedstrijd was van Houyu Shih. 'Hete kroketten', zegt men wel eens in vakjargon. Houyu had er last van vandaag, maar dat kostte geen tegendoelpunten en bovendien wist hij nu (in de eerste helft) en andermaal in de tweede helft een bal keurig weg te plukken van een aanvaller van Gouda om gevaar verder te voorkomen. Ondertussen was Bob geblesseerd vervanger door J.J.. Laatst genoemde veroverde de bal in een drukke rechterflank. J.J. ontsnapte een enkele seconde aan de aandacht, werd vrijgespeeld en bracht de bal geweldig voor bij de tweede paal. Hier kon Tim andermaal tegen de bal aanlopen om de 3-1 tegen de touwen te schieten. Eentje uit 'het boekje'.

Halverwege was er topoverleg tussen de twee coaches en de trainer, want inmiddels waren Hessel Tromp en Pepijn Kruseman Aretz uit Naaldwijk teruggekeerd om Het Negende nog een helft bij te staan (waarvoor natuurlijk onze dank!). Ruben stak als eerste zijn vinger op dat hij toch wel graag naar het middenveld wilde en zo gevraagd, zo gedaan. In de tweede helft moesten we, wat het plan van de tegenstander ook zou worden, meer gebruik maken van de geboden ruimtes. Ondanks de waarschuwingen halverwege verloren we de controle van de wedstrijd. Het aantal omzettingen bij Gouda deed pijn in de belangrijkste linies. Toch bleef de thuisploeg kansen creĆ«ren, maar wist men de verkregen voorsprong niet verder uit te bouwen. Ook niet toen de doelman van Gouda in de zestienmeter Pepijn ten val bracht en de scheidsrechter niet om een strafschop heen kon. J.J. nam plaats achter de bal, maar de bal belandde op de paal. Het Negende bracht zich hiermee in de problemen. De bezoekers roken kansen en na twintig minuten werd er een goede aanval opgezet met een prachtig doelpunt als gevolg (voor hen): 3-2.

De spanning op en naast het veld nam zienderogen toe en even leek de onrust in de benen te slaan, maar Gouda leek iets te overmoedig te worden. Teveel mensen werden naar voren geschoven waardoor de slag op het middenveld weer werd gewonnen door Neptunus-Schiebroek. Ook al lukte het niet altijd even goed voor het doel voelde je steeds meer de rust terugkeren. Echter was het verschil nog altijd maar één doelpunt. Totdat tien minuten voor tijd Pepijn ver door kon in de zestienmeter en de bal vanaf de achterlijn bracht bij de redelijk vrijgelaten Gijs. Hij luisterde zijn rentree op met een doelpunt: 4-2. De coaches wisselden er intussen naar hartelust op los, wissels waren er toch genoeg. Zo ging Timber Johnson van linksback naar rechtsback, wel fijn als je zo makkelijk kan schuiven met spelers. Vijf minuten na Gijs' doelpunt werd de invaller in de zestienmeter in de houdgreep genomen door de laatste man van Gouda en volgde er andermaal een strafschop. Ditmaal nam Gijs zelf plaats achter de bal. Hij schoot feilloos raak en bepaalde daarmee de eindstand op 5-2.

In de derde helft hing er na afloop van de tweede overwinning, zoals vertrouwd, weer een gezellig sfeertje in het clubhuis... ondanks dat trainer Wilko aan het einde van de avond goed in de zeik werd genomen met een zelfbedacht kaartspelletje. Tja... ook dat hoort erbij! De troost was wel dat captain Derde Helft, Stijn van Rooijen er al voor de tweede keer intrapte. Of dat zijn positie op dit vlak bevestigde of onzeker maakt is nog niet helemaal duidelijk. Kortom...Het was weer een mooie dag!

Na vier wedstrijden heeft Neptunus-Schiebroek dus nu 6 punten en is het negatieve doelsaldo weer rechtgetrokken. Volgende week staat de uitwedstrijd bij DRL (De Rotterdamse Leeuw) op de agenda op Sportpark 'De Leeuwenkuil'. Dat beloofd wat. DRL staat sinds dit weekend op de derde plek in de competitie met slechts één enkele nederlaag, maar niets is onmogelijk (als we het samen doen)!