Take Me Home

Het Negende wint topper in Schoonhoven.

De laatste resultaten gaven 'de burger' moed en dus werd er al met veel vertrouwen afgereisd naar Schoonhoven voor een wedstrijd tegen de nummer twee uit de competitie. Schoonhoven op de grens met de provincie Utrecht is de verste uitwedstrijd van het seizoen. De eindeloze lange weg, waaraan ook Perkouw, Spirit, Dilettant en DCV liggen, naar ooit de kleinste gemeente van ons land duurde vandaag extra lang vanwege de mist die alle weilanden had doen verdwijnen. Slechts een enkeling zal ooit een verdere uitwedstrijd spelen in Cabauw of Polsbroek net over de provincie grens. Ondanks de altijd keurige gastvrijheid van de Schoonhovenaren moesten we vandaag de kleedkamer delen, dat werd snel omkleden, maar daardoor was er wel tijd voor een iets langere warming-up en dat was nodig. Ijzig koud was het op en langs de velden van Schoonhoven.

Het doel mag vanaf het begin duidelijk zijn geweest. We hebben tenslotte niet voor niets zover gereden. En uiteraard wilden we de opmars van de laatste weken voortzetten. Het Negende miste vandaag Guus Kooimans en Tim Bieshaar, daarentegen was Thomas Becker beschikbaar om de gelederen te versterken. Neptunus-Schiebroek 9 liet niets aan het toeval over en startte meteen goed. De thuisploeg gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Hierdoor vonden veel duels plaats op het middenveld. Martijn Tukker had snel geschakeld door Timber Johnson door te schuiven naar het midden. Hierdoor vonden we snel de balans en uiteindelijk het overwicht. Na iets meer dan een kwartier spelen mocht Neptunus-Schiebroek een vrije trap nemen. Willem van Dommelen nam plaats achter de bal. Hij raakte de muur en legde vervolgens zelf aan voor de daaropvolgende hoekschop. Willem gebruikte bij het nemen van de hoekschop alle beschikbare techniek en krulde de bal bij de tweede paal prachtig binnen! 0-1, wat een geweldige start!

Twintig minuten lang golfde het spel vervolgens heen en weer. Casper van Peijpe en Wolf Kaan werden aan de zijkanten af en toe in stelling gebracht, maar dat gebeurde evenzo aan de andere kant. Joshua Lieuw On, Thijs Nivard en later Vos Wijnen en Stijn van Rooijen waren echter feilloze backs vanmiddag in deze topper. De meeste strijd moest echter geleverd worden op het middenveld alwaar oorspronkelijk Ruben So en Bob de Jager startten. Na Timber kregen ze aldaar afwisselend de hulp van Jan-Julius Goeijenbier en Thomas Becker. Prachtig om te zien was dat strijd vandaag vaak gepaard ging met goed voetbal. Van daaruit viel ook het tweede doelpunt voor Neppie Negen. Een heerlijke aanval werd vanaf het middenveld opgezet. Thomas ging het één-tweetje aan met Willem en rondde deze schitterende aanval zelf af: 0-2. Schoonhoven stond erbij en keek ernaar, letterlijk!

De wandeling halverwege naar de kleedkamers was koud, maar door de verkregen voorsprong niet onaardig. Halverwege was er natuurlijk vrij weinig aan te merken op het gespeelde spel, maar belangrijk was echter wel om nu niet te gaan verzaken en vooral scherp te blijven. We wisten ook dat Schoonhoven zou gaan aandringen. De eerste tien minuten na rust had Neptunus-Schiebroek het moeilijk. Het gehele team liep achter de feiten aan en je voelde de problemen groter worden. Ruben en Martijn waren echter in topvorm en hebben veel mogelijke problemen kunnen voorkomen. Aan het einde van die eerste tien minuten kreeg de thuisploeg een terechte strafschop, van de overigens zeer goed leidende scheidsrechter (mag ook een keer gezegd worden). De goed spelende Mendel Boset nam de boodschap 'laat je handen zien' op het verkeerde moment iets te letterlijk. Geen enkele twijfel mogelijk. De strafschop werd benut, 1-2.

Neptunus-Schiebroek rechtte de rug en zocht andermaal met enige regelmaat de aanval. Het overwicht werd heroverd en dat werd halverwege de tweede helft beloond. Willem nam opnieuw een vrije trap, maar hij vond JJ en een tegenstander op zijn weg. In de rebound was het Thomas die de doelman trof, maar in de tweede rebound was het Ruben die het derde doelpunt tegen de touwen kopte, 1-3! Het laatste kwart van de wedstrijd was soms rommelig, maar stabiel. Neptunus-Schiebroek gaf vandaag nauwelijks kansen weg. Een kwartier voor tijd moest doelman Houyu Shih pas voor de eerste keer echt handelend optreden en deed dat dus ook. Schoonhoven werd een nieuwe aansluitingstreffer niet gegund.

Bij Neptunus-Schiebroek werden vervolgens Timber, Bob en Thijs ingebracht in de voorhoede. Dat dat niet voor allemaal 'gewone' posities zijn mag duidelijk zijn, maar soms is de ongeveer gelijke wisselbeurt en het te behalen resultaat belangrijker. Het eindsignaal klonk Het Negende na iets meer dan negentig minuten als muziek in de oren. Met veel strijd en goed voetbal werd een meer dan verdiende overwinning behaald op Schoonhoven. Dat hiermee op de ranglijst virtueel gepasseerd wordt (nog steeds minder wedstrijden gespeeld).

In de kleedkamer knalden de eerste kerstnummers uit de speakers en werd het biertje van Stijn een echt overwinningsbiertje. En Sinterklaas had enkele chocoladepoppen achter gelaten voor de goede resultaten. Hierna begon de lange weg terug naar huis, die dragelijker werd door de overwinning, met een select gezelschap volgde er nog een kleine Derde Helft: Take Me Home To The Place I Belong! Volgende week ontvangt Neptunus-Schiebroek 9 aan de Hazelaarweg Perkouw 4. Op eigen veld hopen we de uitstekende serie voort te zetten, aftrap is ouderwets vertrouwd om 16.45 uur.