Met veel strijd, inzet en passie langs SVS

Neptunus-Schiebroek 9 zet enige zware nederlaag recht in een rechtstreeks duel.

De laatste wedstrijd van Het Negende dateerde alweer van 16 december. In deze bizar lange winterstop en mede door de rare redenen voor teams om niet te spelen, wordt er toch al niet wekelijks gespeeld. Begin december behaalde Neptunus-Schiebroek in een geweldige wedstrijd een goede overwinning bij de toenmalige nummer twee van de ranglijst: Schoonhoven. Vervolgens zou Perkouw op bezoek komen, maar de ploeg uit Berkenwoude kwam niet opdagen aan de Hazelaarweg vanwege te weinig spelers. Tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop moest Het Negende op bezoek bij Berkel.

En net als vorig seizoen liep dat niet goed af voor de Schiebroekenaren. Nadat er tijdens de rust al tegen een (1-0) achterstand werd aangekeken nam Willem van Dommelen het team op sleeptouw door vanuit standaard situaties gevaarlijk te worden. De eerste keer kwam de vrije trap terug het veld in en was het Thijs Nivard die in de rebound zijn eerste doelpunt van het seizoen scoorde. Opnieuw kwam men op achterstand en was het weer Willem die, ditmaal rechtstreeks, met een vrije trap de stand gelijk trok. En weer nam Berkel de leiding, maar een derde poging van Willem, waarschijnlijk de beste, werd door de doelman wonderbaarlijk gepakt en in de slotfase werd de 4-2 nog gemaakt door Berkel. De derde nederlaag deed meer zeer dan de eerste twee van dit seizoen omdat (ondanks de nog te spelen inhaalwedstrijden) de weg naar boven was gevonden.

Vorige week dacht men na de lange pauze en teamuitje weer te gaan spelen op bezoek bij Spirit, maar de ploeg uit Ouderkerk a/d IJssel belde af terwijl we al onderweg waren. Een regenbuitje teveel was de verklaring, maar vermoedelijk had de thuisploeg gewoon weer te weinig spelers, want dat het nog zou gaan regenen had iedereen kunnen voorspellen. Typische Kelderklasse taferelen. We moesten het er maar mee doen. Maar nu moesten we de tweede seizoenshelft hervatten tegen SVS. De enige ploeg waartegen we, uiteindelijk, zwaar verloren. De tweede wedstrijd van deze competitie ging op eigen veld met 1-6 verloren. Niet echt een leuke gedachte vooraf en daarbij tellen we op dat we vier spelers moesten missen (Mendel Boset, Jan-Julius Goeijenbier, Guus Kooimans en Ruben So) en van twee spelers niet wisten of ze de hele wedstrijd konden spelen. Dat bracht het aantal 'fitte' spelers op 10. Gelukkig waren Anish Meijer (debuteerde al tegen Berkel) en Ravi Rajcomar (van Het Zevende) bereid in te vallen.

Hierdoor konden we alsnog goed voor de dag komen en dat deden we ook. In de eerste helft konden we rustig terugblikken op alle voorgaande wedstrijden, want echt spectaculair was het allemaal niet. Beide ploegen hadden duidelijk even nodig om uit de winterslaap te komen. SVS dat met een leger aan invallers aan de aftrap verscheen creëerde de eerste helft werkelijk helemaal niets, behalve dan de twee vrije trappen, welke cadeautjes waren van de scheidsrechter. Beide vrije trappen werden (letterlijk) met gevaar voor eigen leven in de muur gekeerd door Vos Wijnen. Neptunus-Schiebroek zette daar een schietkans van Willem en een kopkans van laatste man Martijn Tukker tegenover, maar het venijn van de eerste helft zat in de absolute laatste seconde daarvan. Als Martijn de bal achterin in balbezit heeft en daar rustig was rondgegaan wachtend op het rustsignaal, ziet de laatste man een gapend gat in de defensie van de thuisploeg, op meteen datzelfde moment ziet middenvelder Bob de Jager dat ook. Bob duikt erin en Martijn geeft de splijtende pass waardoor Bob alleen door kan op de doelman. Bob schiet feilloos raak, 0-1!

Als het vervolgens meteen rust is keert Het Negende tevreden naar de kleedkamer alwaar de tactiek voor de tweede helft werd besproken. De tweede helft zou zeker zwaar worden. De thuisploeg zou zeker voor gevaarlijke situaties gaan zorgen en de leidsman zou ze daar ook een handje gaan helpen. In het eerste kwartier van de tweede helft was daar echter niets van te merken, maar dat kwam ook omdat de organisatie goed was. Na ruim 10 minuten in de tweede helft kregen we net over de middenlijn een vrije trap te nemen. De goed (op linksback) spelende Timber Johnson nam plaats achter de bal en stuurde de bal hoog de zestienmeter in. SVS kreeg de bal niet weg en de bal viel voor de voeten van Bob, die niet twijfelde en andermaal raak schoot, 0-2! Vrijwel meteen kwam SVS gelukkig voor Houyu Shih en viel de bal pardoes binnen bij de tweede paal (1-2). Enkele minuten later ging het achterin bij SVS opnieuw mis en ontstond er een scheldpartij en ruzie tussen twee SVS-spelers. De linksback moest voor 10 minuten van het veld. Een voordelige situatie voor ons, dachten we... Martijn kreeg opnieuw een kopkans na de daaropvolgende hoekschop, maar helaas weer geen doelpunt.

Tegen 10 man hadden we het zwaar. We waren onrustig en onzuiver. Niet voor niets zei Cruijf ooit: "Mensen zeggen ook dat een ploeg die met tien man speelt gevaarlijker is dan een ploeg met elf man. Hoe vaak heb je dat nou niet gehoord? Dat komt alleen maar, omdat vijf van die elf denken: ik doe een stapje minder, terwijl vijf van die tien er juist een schepje bovenop doen.” Het bleek ook nu weer van toepassing. Weliswaar met veel geluk, maar SVS trok de stand met 10 man gelijk. Een mislukte voorzet ging bij de eerste paal het doel in, 2-2. Maar Neptunus-Schiebroek gaf niet op. Op de flanken probeerden afwisselend Wolf Kaan, Tim Bieshaar en Casper van Peijpe voor gevaar te zorgen. Laatste genoemde kreeg ruim een kwartier voor tijd de bal mee en passeerde zijn directe tegenstander. Voor hij doel zag en vond hij Bob helemaal vrij. Bob, als inschuivende middenvelder toch altijd al gevaarlijk, beloonde zichzelf met een derde doelpunt en het team met een nieuwe voorsprong, 2-3!

In het laatste kwartier hielden we de voorsprong vast. Écht hele grote kansen kreeg SVS niet, maar dreigend was het wel. Elke minuut werd Neptunus-Schiebroek verder achteruit gedwongen. Maar de onverzettelijkheid van het team en vooral Thijs Nivard, Stijn van Rooijen en Joshua Lieuw On was groot vanmiddag. Daarmee ging vervolgens iedereen voorop in de strijd, zoals vertrouwd Martijn en Anish en zakte captain Willem in de laatste minuten ook in om een eventueel tegendoelpunt te voorkomen. Dat doelpunt kwam er niet en zo werd er met veel strijd, inzet en passie een geweldige overwinning binnengesleept. We kwamen weliswaar niet helemaal ongeschonden uit die strijd, maar de overwinning en het bier maakte veel goed. Een kratje traktatie van Wolf én Martijn na een subtiel berichtje van Willem in de whatsapp groep.

Tot slot, grote dank aan Anish en Ravi voor het invallen! Terecht verkozen tot man of the match: matchwinner Bob de Jager! Volgende week is het tijd voor revanche tegen Berkel. Om 16.45 uur wordt er aan de Hazelaarweg afgetrapt tegen deze angstgegner. Tijd om daarmee af te rekenen! En daarna weer eens een goede derde helft?