Knap herstel na valse start bekercampagne

Het is Het Zesde van Neptunus-Schiebroek net niet gelukt om zich voor het derde jaar achtereenvolgens te plaatsen voor de knock-out fase van de beker. Na 3 bekerwedstrijden eindigde Het Zesde weliswaar in punten gelijk met poulewinnaar Excelsior'20 (van wie bovendien de laatste wedstrijd werd gewonnen), maar het doelsaldo is niet toereikend genoeg voor een plekje in de volgende ronde.

Neptunus-Schiebroek 6 - Egelantier Boys 2 : 3-7
Valse start bekercampagne

Na een geslaagd teamweekend in het Limburgse Horst dachten we klaar te zijn voor de start van het nieuwe seizoen. Maar met een, door laatkomers, aangepaste opstelling, genegeerde vooraf aangegeven aanwijzingen en veel onrust op en rond het veld keken we de eerste bekerwedstrijd al na een kwartier tegen een 0-3 achterstand aan. Na enkele wisselingen en een goed gesprek in de kleedkamer wist Het Zesde de stand gelijk te trekken met doelpunten van Marcel van Eijle (2x) en Pepijn Kruseman Aretz (strafschop). Laatste genoemde kreeg vervolgens meerdere mogelijkheden om de stand in ons voordeel te doen keren, maar tevergeefs. Het doelpunten viel, zoals de ongeschreven voetbalwetten voorschrijven, aan de andere kant. De moed zakte men in de schoenen en de bezoekers konden eenvoudig uitlopen en scoorde daarna nog eens drie maal, een forse nederlaag tot gevolg (3-7).

GHVV'13 6 - Neptunus-Schiebroek 6 : 1-5
Eenvoudige overwinning op gezellig sportcomplex in Heenvliet

Voor de tweede bekerwedstrijd konden we nog altijd niet beschikken over doelman Jelle Visser, die op een gezellige avond zijn vinger had gebroken een paar weken geleden, nadat vorige week Ashwin Meijer het team wilde bij staan was het ditmaal Jesse Swagemakers die het doel van Het Zesde verdedigde. Met een volle reservebank was er deze week voldoende keuze om tot een goede opstelling te komen. Al na negen minuten was het de jarige Vincent Veldhuizen die, na een assist van Marcel van Eijle, de voorsprong liet aantekenen (0-1), maar het lukte Neptunus-Schiebroek daarna niet om door te drukken in de score. Kansen waren er wel, maar de stand bleef lang 0-1. Na het enige momentje van onoplettendheid achterin, mocht een speler van de thuisploeg (overigens in buitenspelpositie), de gelijkmaker aantekenen. Doelman Jesse zat er nog dichtbij, maar kreeg zijn handen niet voldoende achter de bal om de inzet van korte afstand te keren (1-1). De gelijke ruststand was halverwege een behoorlijke teleurstelling. In de kleedkamer werden een aantal punten duidelijk besproken met de belangrijkste boodschap: 'zij moeten achter ons gaan aanlopen in plaats van andersom'.

Zo gezegd, zo gedaan. Meteen na rust sloeg de tandem Pepijn/Hessel toe. Pepijn gaf de bal mee op de mee opgekomen middenvelder Hessel Tromp. De middenvelder kreeg een vrije doortocht en rondde keurig af (1-2). Een kwartier later was het Marcel die de bal bracht bij Jelle Visser. Ja, Jelle Visser. De geblesseerde doelman speelde mee als linkeraanvaller en scoorde bovendien: 1-3! Na ruim een half uur in de tweede helft kreeg GHVV de bal achterin niet weg en viel de bal in de zestienmeter pardoes voor de voeten van Sjoerd Kolner, die vogelvrij eenvoudig kon scoren: 1-4! Ondertussen was er aan de andere kant geen vuiltje aan de lucht, maar verloren we wel Michiel van Dorp met een enkelblessure. In de slotfase keerde de GHVV-goalie een schot van Vincent, maar in de rebound was het Nick Heikens die de eindstand bepaalde op 1-5!

Na afloop trakteerde de jarige Vincent op een kannetje bier en werd er nog even genoten van de nostalgische pittoreske sferen op het complex van GHVV'13, dat over niet al te lange tijd zal verdwijnen voor een nieuw en modern onderkomen.

Excelsior'20 1 - Neptunus-Schiebroek 6 : 3-4
Knappe overwinning op uiteindelijke poulewinnaar

Voor de laatste bekerwedstrijd kreeg Het Zesde te maken met een half dozijn aan afmeldingen om uiteenlopende redenen en lukte het niet een van nature doelman toe te voegen aan de selectie. Willem Brouwer verklaarde zich, net als in Horst, bereid om 'voor de laatste keer' het doel te verdedigen. Dave Bierhuizen liet een familiaire dag in Lekkerkerk aan zich voorbij gaan en meldde zich alsnog en als eerste in Schiedam. Sjors te Duits en Leander Barendse waren bereid om de opengevallen plaatsen in de selectie op te vullen en zorgden daarmee meteen voor een behoorlijke kwaliteitsimpuls in de gelederen. Met Hessel als laatste man en aanvoerder en Sjors centraal op het middenveld met Pepijn als vooruitgeschoven middenvelder ervoor waren er weer de nodige (en gedwongen) wisselingen in de basisopstelling. Het was daardoor in het begin even onwennig. Na een minuut of twintig verslikte Excelsior'20 in de nog katerende Pepijn, die de 0-1 liet optekenen. Na iets meer dan een half uur spelen was het de ingevallen Wouter Jansen die op het middenveld de bal onderschepte van de gevreesde buitenspeler en de bal in de voeten meegaf aan Sjors. De middenvelder genoot een behoorlijke vrije doorgang en bedacht zich geen moment toen hij de vrije ruimte zag in zowel het veld als het doel. Sjors deed een pas of zes en joeg de bal heerlijk in de kruising (0-2)! Een paar minuten later viel de buitenspelval verkeerd en mocht een niet-buitenspel staande middenvelder door en om de aansluitingstreffer te maken (1-2).

Met deze stand werd de rust ingegaan en verliet coach Wilko Poulie tevreden het terrein van Excelsior'20 om de eindverantwoording over te dragen aan Jeroen van Dorp. Op een assist van Nick wist Marcel na een minuut of tien de derde goal te maken (1-3), maar Neptunus-Schiebroek liet in het vervolg de thuisploeg te ver terugkomen in de wedstrijd met gevolg: 3-3. In de dying seconds van de wedstrijd werd een afgeslagen hoekschop opnieuw ingebracht en lukte het Wouter om in de kluts de winnende goal te maken, 3-4! Daarmee werd een knappe overwinning behaald op deze Schiedamse ploeg.

Tegen alle verwachtingen in won GHVV'13 de wedstrijd tegen Egelantier Boys. Hierdoor kwamen we twee doelpunten te kort om ons te plaatsen voor de volgende bekerronde en mag, het vandaag verslagen, Excelsior'20 zich alsnog gaan opmaken voor de knock-out fase. Neptunus-Schiebroek 6 kan en zal zich vanaf nu volledig (moeten) richten op de competitie. Met de laatste wedstrijden als leidraad en het bij grote vlagen vertoonde spel kijken we daar met veel genoegen naaruit. De eerste competitie wedstrijd wordt volgende week op eigen veld gespeeld tegen Nieuwerkerk 4. Aftrap aan de Hazelaarweg is om 14.30 uur.