Competitie start met vrijwel feilloze driepunter

Neptunus-Schiebroek 8 dat vorige week nog de bekerwedstrijd bij Alexandria'66 best kansloos verloor, maar daarin de eerste fase van de wedstrijd wel het geluk ontbrak in de laatste fase van de aanval, had vandaag over geluk niets te klagen bij de start van de competitie. Daarnaast verschenen maar liefst 17 man aan de aftrap voor deze eerste competitie wedstrijd.

Het late tijdstip aan de Hazelaarweg blijft voor veel tegenstanders toch best een probleem (dus dat houden we lekker zo vast), zo ook Rhoon 6. Met excuses probeerden ze de wedstrijd te laten uitstellen en uiteindelijk verschenen er toch nog (of slechts) 11 en een halve speler op het veld. Toch was het begin van de wedstrijd nog even moeizaam, duidelijk moesten we er weer even inkomen. Bij een hoekschop tegen stonden we letterlijk (deels) te slapen, kwam de bal vervolgens ongelukkig tegen de hand van Vos en dus een strafschop tegen. Deze werd hard ingeschoten, terwijl Houyu in de goede hoek zat: 0-1! Hierna namen we de overhand en vonden we langzaam, maar zeker de weg richting het doel van Rhoon. Onze opkomende back Thijs kreeg de bal mee en wist vanaf de zijlijn de bal keurig voor te geven. Voor het doel vond hij Bob, hoe hij weer de juiste weg daarnaartoe vond zal een raadsel blijven, maar hij stond op de juiste plek toen de bal voorkwam, zette zijn hoofd tegen de bal en kopte hoog en hard de gelijkmaker tegen de touwen, 1-1!

Later in de eerste helft was ook Jesse nog even dichtbij toen hij opnieuw een kop kans kreeg na een hoekschop. We kwamen beter in het spel toen we schakelden naar 4-4-2, er ontstonden meer ruimtes, maar in de omschakeling moest het nog wel iets beter onze zijde. De eerste helft eindigden we met een gelijke stand. Halverwege werden een aantal zinnige dingen benoemd, waaronder - opnieuw - 'als je 1, 2 doelpunten maakt is het klaar'.

In tegenstelling tot eerdere wedstrijden werd nu wel de daad bij het woord gevoegd. Terwijl ik zelf nog achter het doel liep ging de bal al tegen de touwen. Jurriaan was aan de rechterkant van het veld in balbezit gekomen en produceerde een, zelf toegegeven, mislukte voorzet. De bal kwam wel keurig in het uiterste winkelhaakje voor een toch verdiende voorsprong, 2-1. Als ik doorloop naar de dug-out en me omdraai hebben we de bal alweer veroverd en gaan we op zoek naar een nieuwe aanval. Rhoon krijgt de bal niet weg en aan de linkerkant van het veld komt nu Jan-Julius in balbezit. Hij brengt de bal in de zestienmeter, maar deze wordt door werkelijk iedereen gemist waardoor de bal bij de tweede paal zomaar in het netje valt, 3-1!

Daar waren de spreekwoordelijke twee doelpunten die we zo hard nodig hadden, alleen was het gevaar nu dat de tegenstander nog ruim de tijd had om de achterstand goed te maken. Neptunus-Schiebroek wist echter de aanvalslust vast te houden. Na een kleine tien minuten kwam op het middenveld invalkracht Casper, die zelf ook nog een grote kans kreeg op een doelpunt, in balbezit. Hij gaf een splijtende pass op de inlopende Bob, die alle ruimte en vrijheid kreeg om vervolgens alleen op het doel af te gaan en dat ook deed. Hij besliste in een vroeg stadium deze wedstrijd, 4-1. Tijdens de derde helft later die avond gaf Casper openlijk toe dat de pass voor Tim was bedoeld en hij Bob helemaal niet had gezien. Ik vraag mezelf nog steeds af waar Tim dan liep...

Na de 4-1 wisselden we er lustig op los. Verschillende spelers kwamen erin en verlieten het veld weer. Het kwam het spel niet ten goede (zo vaak wisselen), maar de verdeling in speelminuten zeker wel. Voor herkansing-debutant José was dit een fijnere wedstrijd om de eerste echte speelminuten van enige waarde te maken en voor de coach verschillende spelers met elkaar af te wisselen. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd viel toch nog een extra tegendoelpunt, door iets dat leek op miscommunicatie (4-2). Het slotakkoord kwam van Jan-Julius vijf minuten voor tijd, precies op het moment dat Rhoon zocht naar een aansluitingstreffer, schoot hij op doel en liet de doelman de bal onder zich door het doel in slippen, 5-2!

Over enig geluk bij vier van de vijf gemaakte doelpunten hadden we dus niets te klagen, maar 'geen geluk zonder druk'. Oftewel je krijgt geen geluk als je helemaal nergens moeite voor doet. In de derde helft werd José verkozen tot Cappie Derde Helft en was sinds lange tijd het eerste clublid dat letterlijk op de bar stond (is nogal lastig met de verlaagde bar rand). De eerste driepunter werd tot de laatste uurtjes gevierd met extra dank naar de schoonmakers op het einde! Komend weekend spelen we een uitwedstrijd bij SDV. De aanvang staat op het onhebbelijke tijdstip van 11.00 uur. Dat betekent dus om 10.15 uur (!!) verzamelen op Sportpark Toepad in Kralingen. Het tijdstip is - vermoedelijk - goed voor de boetepot (afzeggen kan niet meer dus de 18 man die nu genoteerd staan worden verwacht), maar of het ook goed is voor de eindstand zullen we zaterdag gaan meemaken.