Eenvoudige winst bij Berkel

Berkel uit, dat is altijd een feestje. Maar nu echt.

Uitwedstrijden bij Berkel zijn niet de meest favoriete wedstrijden om te spelen, omdat het er vaak hard en niet fair aan toe gaat. Ook de scheidsrechter laat met enige regelmaat te wensen over en vanwege het invallen voor Het Achtste moest er deze week zelfs twee keer bij Berkel worden gespeeld. De midweekse wedstrijd werd in de slotfase gelijk gespeeld (4-4) met een opvallende rentree voor doelman Jelle Visser. De vooroordelen waren aanwezig tijdens die wedstrijd in tegenstelling tot het duel waar het eigenlijk echt om ging. De tweede competitie wedstrijd.

De motivatie was hoog voor de uitwedstrijd bij Berkel. Neptunus-Schiebroek startte met een hele sterke as met een opvallend detail centraal op het middenveld: de gebroeders Banis. Jeffrey, zoals altijd teamcaptain en broer Wesley, vanuit het tweede weer speelminuten makende na een blessure. Het team was vooraf scherp gezet en dat bleek te hebben geholpen bij de start van de wedstrijd. Het was Wesley die net over de middenlijn in de eerste minuut in balbezit kwam en een leep - en schitterend - balletje gaf over twee verdedigers heen. Spits Pepijn profiteerde op snelheid optimaal en schoot raak, 0-1! Als er nog geen 5 minuten gespeeld zijn is het Nick die de bal andermaal meegeeft aan Pepijn. De aanvaller heeft het vizier op scherp en schiet opnieuw raak, 0-2! Een bliksemstart, precies wat nodig was om de tegenstander al vroegtijdig buitenspel te zetten.

Het Zesde speelt een puike pot, maar zakt richting de rust wat in. De zekerheid van doelman Jelle, die naast matchende schoenen nu ook matchende handschoenen heeft bij zijn toch al opvallende outfit, straalt er vanaf en de defensie doet de rest van het vuile werk. Richting het rustsignaal weet Neptunus-Schiebroek nog eenmaal een uitstekende aanval op te zetten. Wesley staat aan de basis en stuurt Marcel weg. De ingevallen aanvaller probeert de bal voor te krijgen op de inlopende Jeffrey. De bal wordt echter verdedigd, maar valt opnieuw voor de voeten van Marcel. In de rebound bedenkt hij zich niet en laat de doelman kansloos, 0-3.

Een ongelooflijke weelde van de vooraf zo verwachtte lastige uitwedstrijd. Scherp en geconcentreerd blijven was de belangrijkste boodschap in de kleedkamer. En precies datgene gebeurde bij de start van de tweede helft, waar ontspannen naartoe geleefd werd. Weer begon Het Zesde stormachtig. Via Anish en Pepijn kwam de bal bij Marcel die met een hakje bijna iedereen verraste, maar op de doellijn werd er nog net redding gebracht. Deze verdediger kreeg de bal echter niet weg en scoorde Marcel bij deze herkansing wel, 0-4! Enkele minuten later houden de bezoekers de overhand en mag er een hoekschop worden genomen. Terwijl coach Jeroen zich erover verbaasd dat Marcel deze met links neemt, komt de bal goed voor en weet Sjoerd - eindelijk weer eens - met het hoofd te scoren, 0-5!

De ruime voorsprong doet Neptunus-Schiebroek een beetje achterover leunen en de meerdere wissels (sommige gedwongen) helpen ook niet helemaal. In de laatste tien minuten krijgt Het Zesde een strafschop. Invaller Elgyn mist. Even later weet de invaller zich keurig vrij te spelen, behield hij het overzicht en stelde zo Marcel in staat zijn derde doelpunt van de middag te maken en daarmee de eindstand te bepalen op 0-6. Een enkele keer was het nog de eer te na om de '0' te houden, dat lukte en verder had Neptunus-Schiebroek vanmiddag weinig te duchten van Berkel.

De eerste biertjes werden geschonken op sportpark Het Hoge Land om de overwinning nog wat extra kracht bij te zetten. We dankten invallers Wesley, Anish, Elgyn en Leander voor hun waardevolle bijdrage en maakten ons op voor het jaarlijkse verjaardagsfeest op de Rozenlaan. Nagenoeg het voltallige team was aanwezig en maakten er weer een bijzondere avond van. Volgende week mag Het Zesde op eigen veld opnieuw gaan voor 3 punten en zodoende de maximale score te behouden. TOGB 4 zal om 14.15 uur (let je op Sjoerd...) de volgende tegenstander zijn.

Afbeelding invoegen
Wesley, die na de eerste 45 minuten er even afgehaald werd, ziet na de een flitsende start in de tweede helft dat het goed is.