Wij staan bovenaan! Wij staan bovenaan!

De goden werden verzocht, de drietand betoverd, vandaag hielp het... maar nu de rest van het seizoen!

De derde competitie wedstrijd werd na twee overwinningen met veel vertrouwen tegemoet getreden door de mannen van Neptunus-Schiebroek 6. Niet alleen vanwege de twee eerdere overwinningen, maar ook vanwege het feit dat tegenstander TOGB vorige week met dubbele cijfers (10-1) verloor van Nieuwerkerk 4, de eerste competitie tegenstander. Onderschatting mocht niet, maar een enkeling was helemaal niet bezig met de vorige resultaten, maar gewoon - zoals het hoort - met de eerst volgende wedstrijd.

Om 14.15 uur startte het duel met de tegenstander uit Berkel en al na een kwartier spelen was het raak. Na een hoekschop van Nick kopte Jeffrey de bal bij de tweede paal terug, de doelmond in. Daar was Jordy, die de bal de juiste richting gaf voor het eerste doelpunt, 1-0. Een heerlijk begin, maar de verdere wedstrijd was wat moeizaam. Het liep niet helemaal zoals we zouden willen en dat merkten we doordat er wat gemord werd op elkaar. Een enkele kans werd gemist en dat bracht toch wat onrust in de ploeg, die van tegenstander TOGB nauwelijks iets te duchten had. Na bijna een half uur werd desondanks toch de score verdubbeld. Jordy gaf de bal binnendoor en alleen voor het doel kwam aanvoerder Jeffrey, die daardoor - onder enige hinder van de doelman - toch eenvoudig kon scoren, 2-0!

De eerste helft kabbelde wat voort, met slechts een enkele overtreding en meermaals buitenspel, maar niet altijd bij Sjors als grensrechter werd de rust opgezocht. In de kleedkamer moet coach Jeroen met Matthijs aan zijn zijde wat ferme woorden hebben gesproken, want in de tweede helft kwam er toch een wat beter samenspelend Neptunus-Schiebroek uit de kleedkamer. Zo af en toe werd er best lekker samengespeeld, maar was het de afronding die te wensen overliet. Het bij vlagen goede spel werd na nog geen kwartier in de tweede helft beloond met het doorjagen van Sjoerd, ook vandaag onverzettelijk ondanks een nachtelijk avontuurtje, op een nonchalante verdediger van TOGB. Sjoerd bleef rustig na de bal verovering en behield het overzicht. De bal werd Pepijn gegund en dit kansje werd dankbaar ingeschoten, 3-0!

In deze sportieve wedstrijd was er op enkele uitschieters en sommige speldenprikjes van de bezoekers niet veel tegenstand. Het Zesde liet na om met grotere cijfers afstand te nemen van deze zwakke tegenstander, maar om maar weer eens een Cruijffje uit de kast te halen: "Het moeilijke van een makkelijke wedstrijd is om een zwakke tegenstander slecht te laten voetballen." En dat bleek (in score vooral).

Iets meer dan vijf minuten voor het laatste fluitsignaal bracht Marcel de bal in de zestienmeter en vond daar Willem, die heel slim van coach Jeroen, op het middenveld gepositioneerd werd en in twee instanties de vierde treffer op zijn naam schreef (4-0) en daarmee de eindstand bepaalde. Om er zeg maar helemaal zeker van te zijn dat hij deze week wel in het verslag zou voorkomen. Maar eerlijk is eerlijk en ere wie ere toekomt. Na drie wedstrijden heeft Neptunus-Schiebroek 6 nu 9 punten, de maximale score met een doelsaldo van 12 voor en slechts eentje tegen. Dat was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder goed keeperswerk (Jelle en al eerder benoemd), maar ook de defensie met centraal tot nu vooral Sjoerd en Dave en op de back positie afwisselend Wessel, Wouter, Willem (vandaag ook gescoord dus) en de vandaag afwezige Michiel.

Het hele team werkt er hard voor op de wedstrijddagen en dus werd de derde helft van heden middag afgesloten met " Wij staan bovenaan ", " Wij staan bovenaan! " Terecht als je naar de ranglijst kijkt en je de enige bent met de maximale score na drie duels. Leonidas speelde bovendien gelijk bij Berkel. Maar... we bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Met natuurlijk een doel op het einde, maar van tegenstander naar tegenstander. Volgende week staat Nieuwerkerk 7 op het programma. Ja, Nieuwerkerk 4 werd verslagen, dat zegt niet zoveel. Het gaat erom dat er nu weer drie punten worden bijgeschreven. Al is het tegen (mag je zelf invullen)... Op Sportpark Dorrestein wordt er volgend weekend om 13.30 uur afgetrapt!