Betreurenswaardig verlies in de laatste minuut

Veerkrachtig teruggekomen in de wedstrijd, maar dat bleek vandaag net niet genoeg.

Na twee overwinningen begon Neptunus-Schiebroek 8 met een sterke selectie en gemotiveerd aan de derde competitie wedstrijd, thuis tegen HermesDVS. Vooraf vermoedde we al een sterke tegenstander te treffen, en dat bleek. Desondanks begon Het Achtste slap aan de wedstrijd en zonder enige concentratie. De simpelste passjes gingen mis en dus werd er na een half uur al tegen een 0-2 achterstand aangekeken. Er moest iets gebeuren en dat deed stand-in coach Jan Goeijenbier dus ook (overigens vanaf het voorgezegde spiekbriefje). Alle vier de wissels werden in twee delen benut en prompt ging het beter lopen. Captain Willem kwam er na vijf minuten weer terug in en jaagde de boel nog even extra aan.

Enkele minuten voor rust was het Thomas die Tim in stelling bracht. De aanvaller ging sterk door in de zestienmeter alwaar de directe tegenstander alleen een overtreding had kunnen maken. Tim werd niet in die mate gehinderd en scoorde bovendien uitstekend, 1-2. Nog voor rust werd de stand gelijk getrokken. Casper viel sterk in en gaf de assist op Bob. De middenvelder scoorde de gelijkmaker (2-2), waarna niet veel later het rustsignaal klonk. Halverwege werd de roep van vooraf om 4-4-2 te gaan spelen gehonoreerd en gaf Jan nog enkele bruikbare tips mee.

De eerste twintig minuten van de tweede helft werd niet helemaal wat we ervan verwacht hadden. Met een sterk middenveld hadden we verwacht meer op de helft van de tegenstander te kunnen spelen en van daaruit kansen te gaan krijgen, maar niets van dat gebeurde. De grootste kansen waren voor de bezoekers en met een bal voorlangs waren ze dicht bij een nieuwe voorsprong. Maar de allergrootste kans op een doelpunt was voor Willem, maar zijn heerlijke gekrulde bal vanuit een vrije trap kreeg niet het het wel verdiende eindresultaat. De bal belandde buiten bereik van de doelman op de lat. Na iets meer dan de helft van de helft was het toch Het Achtste dat volgens het verslag van Hermes DVS, ' brutaal' de leiding nam. Hier aan voorafgaand ging overigens een 100% schwalbe van de beste speler van de bezoekers. Na de vrije trap die daarop volgde kwam Willem op het middenveld in balbezit, hij stuurde Casper op de rechterflank weg en op snelheid haalde hij de achterlijn bijna om de bal scherp en hard voor te geven. Voor het doel hoefde Wolf alleen op tijd op de juiste plek te zijn en tegen de bal aan te lopen en dat is precies wat hij deed met natuurlijk nog even de juiste richting aan de bal mee te geven, 3-2! Een heerlijke aanval en dito doelpunt!

Het lukte Neptunus-Schiebroek echter niet om de voorsprong lang vast te houden. De defensie onder leiding van Jesse had zijn handen vol aan de tegenstander en het continue wisselen van positie. Binnen vijf minuten na de verkregen voorsprong was het weer gelijk, 3-3! Hermes DVS deed er volgens alles aan om de overwinning mee naar Schiedam te nemen, hierdoor kwam er meer ruimte en kon Het Achtste er af en toe gevaarlijk uitkomen, alleen de weg terug was een lijdensweg. Niet alleen de bezoekers, maar ook de thuisploeg hapte naar adem. Beide teams verlangden naar het laatste fluitsignaal als de klok net 44 minuten aantikt en de linksbuiten van de bezoekers ineens met de bal vrij voor Houyu verschijnt: 3-4 in de laatste minuut.

De teleurstelling is vervolgens zichtbaar en Jesse maant iedereen tot de laatste krachtinspanningen voor de blessuretijd, maar het mocht niet meer lukken. Toch is er vanmiddag geweldig hard gewerkt. De teruggekeerde verdedigers Guy en Vincent maakten een verdienstelijke rentree en de drie invallers deden de afwezigen voor even vergeten. Mo, als laatste -nog semi- nieuwste aanwinst was er daar eentje van, vanwege 'tentamens', zoals hij als enigste is de groepsapp gooide. Niet heel duidelijk, maar toch. Echter zag de coach op instagram onderstaande foto voorbij komen. Wel bijzondere tentamens. Over een kleine drie weken zijn deze 'tentamens' bij Neptunus-Schiebroek, eens kijken of de spelers van Neptunus-Schiebroek 8 het er daar goed vanaf zullen brengen.

Nadat de late nederlaag verwerkt was keerde het grootste gedeelte van het team terug in het clubhuis om er vervolgens weer eens een goede derde helft van te maken. Thijs was, zoals toch wel verwacht, cappie derde helft en moest het meerdere malen bezuren en ging in de late uurtjes als laatste de deur uit. Vos en Wolf vergezelden hem over de Ringdijk. Het was er weer eentje. Volgende week gaat Neppie Ocho op bezoek bij Victoria'04 in Vlaardingen. Aftrap dan is al om 13.00 uur, maar toch een stuk acceptabeler dan de 11.00 uur van twee weken terug.