Doelpuntloze kraker als eindejaarsslot

En tot slot een traditionele derde helft met mini reünie...

Maar liefst 3 weken achtereen kon er niet gespeeld worden omdat we zelf niet genoeg hadden (Egelantier Boys), de tegenstander niet genoeg had (Pernis) en het veld niet bespeelbaar was (CION). Eerder ging de thuiswedstrijd tegen Excelsior'20 niet door en die mocht vandaag worden ingehaald. Ruim voldoende spelers waren beschikbaar voor de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Niet iedereen was er op tijd, maar ja dat levert in ieder geval een leuk kerstcadeautje op voor de 'boetepot'. De witte shirts moesten weer eens worden opgedoken omdat Excelsior'20 in (bijna) dezelfde tenues speelt en de groen-witte veel te groot waren.

Omdat een aantal spelers bij de aftrap nog altijd ontbraken moest er, zoals eigenlijk altijd, een aanpassing worden gedaan in de basisopstelling, maar met de nieuwe coachmap was dat een fluitje van een cent. Ook de wel aanwezigen hadden het zwaar nadat er de nacht ervoor al aardig door gefeest was. Scheidsrechter Abdel moest al voor de wedstrijd een zeurende tegenstander aanhoren, die vonden dat de tenues nog altijd teveel op elkaar leken, maar naar mijn vermoedens geen idee hadden dat dit al onze 'uit'-shirts waren. In een gelijkopgaande eerste helft veranderden wij zelf halverwege onze opstelling door iets aanvallender te gaan spelen. Even daarvoor had Bob de eerste grote kans gehad toen hij door de defensie van de bezoekers brak, maar optimaal gehinderd door een kop grotere verdediger die vasthield, ging zijn poging naast het doel. Heel Neptunus-Schiebroek zag niet veel later een handsbal in de zestienmeter van een verdediger, maar de scheidsrechter was stoïcijns en liet doorspelen. Ondertussen onderscheidde Houyu, die overigens met een handblessure aan de wedstrijd begon, zich met een paar zekere ballen en niet veel later een één-op-één situatie waarin hij de bal nog net langs het doel tikte.

We hadden het door onze eigen wisselingen op het veld en een man minder op het middenveld soms lastig. Het harde werken zoals we dat kennen van veel spelers was ook vandaag een doorslaggevende factor. Thijs, Joshua, Vos en Timber hadden achterin goede controle om weinig weg te geven. Over het hele veld was men echter slordig in spel voortzettingen, passes, aannames. Voorin konden Jan-Julius, Casper en Tim aan het einde van de eerste helft niet veel meer betekenen en moest het middenveld met Jurriaan, Jesse en Willem meer controleren dan aanvallen. Vlak voor rust kon de linksback van Excelsior'20 opstomen en zelfs tot aan Houyu komen, maar de doelman verkleinde bijtijds zijn doel en de inzet van de back belandde op de paal. Een ontsnapping!

Halverwege waren er een paar aandachtspunten en mogelijke oplossingen voor de tweede helft. En uiteraard, vanwege de vele spelers, een aantal wissels. Zo ook lopende de tweede helft. Waaronder Nur, die opnieuw als linksback werd opgesteld. Neptunus-Schiebroek durfde de tweede helft wat meer en kreeg daarop ook een aantal mogelijkheden om te scoren, zo waren Casper, Tim, Jurriaan en later ook Wolf en Bob in de gelegenheid om een poging te doen, maar op geen enkele wijze kon de Schiedamse doelman echt verrast worden. Het hard werkende middenveld, waar ook Ruben nu deel vanuit maakte, dat af en toe stevig moest ingrijpen maakte vele meters in een duel dat zich continue verplaatste en bol stond van spanning en spektakel. Vooral voor de neutrale toeschouwer, alleen die was er aan de Hazelaarweg niet. Beide supportersschare hadden een gekleurde bril, evenals de coaches.

Ruim tien minuten voor tijd was Thomas onze grensrechter in de wisselcarrousel. Een betere timing konden we ons niet wensen. Hij had buitenspel gezien voordat Excelsior'20 een aanval kon afronden waaruit een doelpunt viel. Scheidsrechter Abdel volgde het vlagsignaal en keurde het doelpunt af. In de slotfase was Martijn, die vandaag na zo'n 6 maanden zijn rentree maakte, erg belangrijk voor het team en vormde nu een duo met Joshua nadat hij dat eerder in de tweede helft succesvol deed met de goedspelende Mendel. Nadat ook Willem in de slotfase zich aan de tegenstander had laten voelen bleef de spanning groot, maar doelpunten vielen er niet. De wedstrijd eindigde zoals dat 'ie begon: 0-0. En dat in de Kelderklasse!

Na een kleine woordenwisseling na het laatste fluitsignaal waren er toch vooral tevreden gezichten bij Neptunus-Schiebroek. Een klein 'gestolen' puntje op basis van de wedstrijd, niet op basis van de beslissingen van de scheidsrechter. Maar ook vanwege de derde helft die ging volgen. De derde helft startte met een snack en een terugblik op het afgelopen voetbaljaar waarin met enige regelmaat goed gelachen werd om de belevenissen van het team op en rond de velden. Teamcaptain Willem werd ook aangewezen als cappie derde helft, voor de eerste keer dit seizoen en de captain nam zijn taak zoals het hoort. Er volgden spellen, bierpong, karaoke en ook Der alte dessauer. Plus een slaper, niet voor het eerst, maar nu verkleed als kerstboom ;). En niet onbelangrijk 29 Pitchers!! Tijdens de avond waren niet alleen de spelers die meededen aanwezig, maar ook José (na tentamens) en voormalig aanvoerder Rex aanwezig. Hierdoor werd het met eerder genoemden een mini reünie in het clubhuis. Ouderwets gezellig en geslaagd!

Als de weergoden meezitten (of juist niet) starten we alweer op 12 januari met een uitwedstrijd bij Egelantier Boys (om 12.00 uur), maar voordat het zover is wil ik iedereen hele fijne feestdagen wensen en een mooi Oud & Nieuw! Met veel plezier kijk ik uit naar de tweede seizoenshelft waar ik iedereen in alle gezondheid weer hoop te treffen. Een tweede seizoenshelft waarin we nog maar liefst 17 wedstrijden zullen spelen. Eén voorspelling durf ik wel te doen: we zullen met z'n allen meer Pitchers wegdrinken dan punten halen (zelfs als we alles winnen), maar uiteindelijk gaat het daar toch ook om!?