Revanche 'smaakt' goed!

Nederlaag bij wijkgenoot recht gezet op eigen veld.

De nederlaag uit bij Leonidas stond bij iedereen nog vers in het geheugen toen de wijkgenoot afgelopen zaterdag op bezoek kwam aan de Hazelaarweg. De bezoekers hadden echter praktisch een geheel ander team dan in de heenwedstrijd. Denk dat het merendeel niet durfde en daarmee dus toch de oneerlijke situatie van de eerdere wedstrijd erkende. De wedstrijd tegen Leonidas thuis switchte op het laatste moment van scheidsrechter en daarmee werd de neutrale Marcello Stewart aangesteld voor deze derby.

Met enige vertraging begon om even na 16.45 de wedstrijd. In de eerste helft lag de defensie aan beide kanten volledig open. Kansen kwamen er aan beide kanten van het veld. Al in het eerste kwartier kwamen Bob en Tim in een kansrijke situatie, maar er volgde geen doelpunt. Toen onze eigen defensie het even helemaal kwijt was, kwamen de bezoekers eenvoudig op 0-1. Daarna kreeg ook Wolf een grote kans, maar ook in tweede instantie kwam er geen doelpunt. En dat terwijl de doelman alleen maar aan het grabbelen en schutteren was, maar dus wel zijn doel, tot dan, schoon hield. Na een klein half uurtje spelen werd Jurriaan aan de linkerzijde van het veld gehaakt door een verdediger toen hij van hem weg draaide. 'Vallen moet je', zei de scheidsrechter bij Leonidas, zo'n drie maanden geleden. Veel anders was nu ook geen optie en dus wees de goed leidende scheidsrechter naar de strafschopstip. Willem nam plaats achter de bal en jaagde de bal snoeihard in de kruising (1-1)!

Neptunus-Schiebroek bleef het lastig hebben tegen deze samengestelde tegenstander. Met veel mensen kwamen ze er tegelijk uit om de aanval te zoeken, maar daartegen kregen we voorin heel veel ruimte. Nooit eerder kregen we zoveel hoekschoppen mee. Dat leverde behoorlijk wat gevaarlijke situaties op, één keer sloeg de doelman de bal bijna in eigen doel, maar al die momenten leverde geen doelpunt op. Net als twee weken geleden was het vlak voor rust weer raak voor de tegenstander. Uit een bijna identieke situatie als het eerste doelpunt van Leonidas scoorden de bezoekers opnieuw en het leek ook zo eenvoudig (1-2). Met de achterstand zochten we de kleedkamer op. De thee was rondgegaan, waarna het tijd was om even wat 'puntjes op de i' te zetten. Ook al lagen de mogelijkheden er voorin, vergaten we de verdedigende taak en speelden we veel te aanvallend. Terwijl dat verdedigende werk juist eerder zo geprezen werd. Toen iedereen zijn taak voor de tweede helft had meegekregen moesten we natuurlijk de tweede helft nog wel het één en ander recht gaan zetten.

Maar alle goede voornemens ten spijt was het eerste kwartier na rust van onze zijde niet om aan te zien. We zakten nu veel te ver in en verloren bijna alle directe duels. In een één-op-één situatie redde Houyu het team van een grotere achterstand. Als we er na een kwartier spelen eindelijk wat meer uitkomen is het ook meteen raak. Een voorzet van Bob wordt door de doelman niet goed verwerkt en beland zo voor de voeten van de ingelopen Willem. De bal valt perfect voor het linkerbeen en de gelijkmaker een feit (2-2). Dit doet de wedstrijd definitief kantelen. We nemen meer een meer het heft in handen, maar de grootste kansen bleven nog uit. Verdedigend gaven we nu helemaal niets meer weg. Thijs en Stijn hadden de twee beste spelers van de tegenstander in de zak. De aanval van Leonidas was hiermee lam gelegd. Vos had weer controle en daarmee konden ook Nur, José en Joost-Jan de taken beter en naar behoren uitvoeren.

Iets meer dan tien minuten voor tijd werd Casper aan de rechterkant van het veld in stelling gebracht. Hij bracht de bal goed voor, waarna Tim ons eindelijk op voorsprong wist te zetten (3-2). Een uitstekend uitgespeelde aanval. In de laatste tien minuten gebeurde er veel, heel veel. Leonidas ging nóg opportunistischer spelen. We hadden in deze fase ook iets teveel overtredingen nodig (op gevaarlijke plaatsen). De vrije trappen en de enkele hoekschoppen die volgden kwamen gevaarlijk in de zestienmeter. Met man en macht werd er gewerkt om de voorsprong te behouden en dat lukte. Tussendoor kreeg Timber een hele grote kans (lob?) om de wedstrijd te beslissen en kwamen ook Jurriaan en Casper in een schietpositie, waarbij het echte schot uitbleef. De wedstrijd lag nu zo open dat veel spelers bij Leonidas hun basistaak vergaten. Casper kreeg halverwege de helft van de tegenstander de bal in het midden van het veld zomaar aangespeeld van Joost-Jan. Alleen de rechts- en linksback waren nog blijven hangen, maar die kwamen net als de uitkomende doelman te laat, waardoor hij de eindstand kon bepalen op 4-2!

De revanche op Leonidas was gelukt én op eigen kracht! Die overwinning moest gevierd worden. Het eerste kratje stond klaar in de kleedkamer. En dat eerste biertje smaakte vandaag extra goed! De derde helft die volgde was weer een klassieker, vooral na de bekentenissen op maandagmiddag. Volgende week brengen we een bezoekje aan de hekkensluiter. Rhoon 6 ontvangt ons op Sportpark De Omloop om 14.30 uur. Ik zeg het maar alvast, dat wordt geen gemakkelijke wedstrijd!