Het Zesde zwijnt tegen Berkel

Was het gemakzucht, nonchalance, winterslaap... zeg het maar...

De eerste wedstrijd na de winterstop zou vorige week thuis tegen Ariston'80 zijn, maar vanwege de algehele afgelasting werd het eerste duel opgeschoven. Berkel thuis was nu de eerste pot weer na 6 weken winterstop. Dat er wel degelijk goed gevoetbald kan worden bewees een deel van het team toen er voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie (weliswaar na strafschoppen) werd gewonnen van een combinatie van het derde en vierde team van Neptunus-Schiebroek.

Om 14.30 begonnen we afgelopen zaterdag tegen Berkel. Uit met ruime cijfers verslagen en met een voorsprong van 9 punten op de nummer 2 van de ranglijst: "wat kan ons nou gebeuren", moest een groot deel gedacht hebben toen het duel in gang gezet werd. Inspiratieloos werd er gespeeld tegen de ploeg die in het tweede deel van de eerste seizoenshelft zich meer dan behoorlijk herstelt had van de slechte seizoensstart. Zoals al eerder gezegd ben je zelf 'de te kloppen ploeg' geworden en zal elke tegenstander de eerste willen zijn en juist wél dat extra stapje doen om de eerste nederlaag toe te brengen. Berkel dus ook. Na een gelijkopgaande eerste helft gingen beide teams dan ook met een gelijke stand de rust in: 0-0. En dat terwijl Berkel voorin écht niet gevaarlijk was, maar we vooral zelf slordig en futloos waren.

Halverwege leek er geen vuiltje aan de lucht, want winnen moest tegen deze tegenstander toch mogelijk zijn? Nadat het eerste kwartier na rust geen veranderingen bracht gingen we aanvallender spelen. Dat kon ook makkelijk omdat Jelle nog steeds vrij weinig te doen had. Pas met een extra aanvaller kwamen we vaker gevaarlijk in de zestienmeter en moest het middenveld van Berkel meer en meer achter ons aanlopen. Het duurde tot twintig minuten voor tijd dat de gelijke stand bleef. In het drukke zestienmeter gebied werd de bal hard ingeschoten (zag niet door wie) tegen een arm in een onnatuurlijke positie van een Berkel-speler. Pepijn nam plaats achter de bal en schoot de bal linksonder strak in de hoek bij de doelman die in de goede hoek zat, maar daardoor kansloos was, 1-0!

In de slotfase schakelden we uiteindelijk terug en verliet de moegestreden Pepijn het veld en werden achtereenvolgens de verdedigers Wesley en Dave terug in gebracht. Met de rug in de eigen zestienmeter werd Berkel nog even gevaarlijk, maar zoals terecht langs de kant gezegd werd "maar dan hebben we Jelle nog". Nadat Berkel gevaarlijk voor het doel kwam en de doelman die bijna de hele wedstrijd aan het kou kleumen was, redding bracht.

Minimaal, een narrow escape of het geluk van de koploper? Volgende week mag het bewijs geleverd worden op bezoek bij achtervolger Nieuwerkerk 4. Om 16.15 is dan de aftrap op Sportpark Dorrestein.