Het Zesde raast -als Zuidwester- over directe concurrent

Het begint er nu toch echt op de lijken...

Nadat vorige week Berkel met moeite op de knieën ging voor de koploper, Neptunus-Schiebroek 6, was het dit weekend tijd voor de topper in de competitie: Nieuwerkerk 4 uit. De ploeg uit Nieuwerkerk aan den IJssel heeft weliswaar minder wedstrijden gespeeld, maar stond op verliespunten 'slechts' 7 punten achter op Neptunus-Schiebroek voorafgaande aan de competitiekraker en was daarmee de meest directe concurrent van de Schiebroekenaren. De heenwedstrijd was destijds de eerste wedstrijd van het seizoen, waar er na een 0-1 achterstand op inzet werd gewonnen van Nieuwerkerk met 2-1.

Coach Jeroen kon opnieuw beschikken over een volle reservebank en door de trainingsopkomst van de laatste weken was besloten het wisselbeleid enigszins aan te passen daarop. Dat dat niet tot ieders tevredenheid was mocht duidelijk zijn, maar de minimale 45 minuten bleven toch gehandhaafd (zeker met zo'n volle bank kan dat soms niet anders). Als het team in volle aanwezigheid zich in kleedkamer 17 gereed heeft gemaakt begint op het abnormale tijdstip van 16.15 uur de, tot nu, belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

Als na een minuut of 10 de afwezige Matthijs vraagt of de stand nog 0-0 is, antwoord Jeroen bevestigend. Maar nauwelijks nadat hij zijn telefoon opbergt heeft Neptunus-Schiebroek de overhand en doet Sjoerd van grote afstand een poging. De bal wordt meegenomen door de wind, maar blijft bij het neerkomen hangen en dwarrelt zo op de knie van Wesley. De middenvelder haalt het meest optimale uit de situatie het 'lobt' de bal met zijn knie over de doelman, 0-1! Een heerlijke start van dit duel. De bezoekers houden ook na de voorsprong de overhand en de thuisploeg lijkt in geen enkel opzicht op de ploeg die het ons aan de Hazelaarweg zo lastig maakte. Vijf minuten na de openingstreffer mag Marcel aanleggen voor een vrije trap aan de zijkant van de zestienmeter. De bal komt bij de eerste paal goed voor, waar het opnieuw Wesley is die goed voor zijn man komt en met het hoofd het doelpunt weet te maken (0-2)!

De op afstand meelevende teamgenoten weten niet wat ze horen, maar Nieuwerkerk geeft zich niet zomaar gewonnen. Jack haalt rare capriolen uit in de zestienmeter en heeft bijna een vervelende miscommunicatie met doelman Jelle. Een paar minuten later komt de bal voor Nieuwerkerk goed voor en kan Sjoerd net niet er tussen komen. In een 1-op-1 situatie valt de aansluitingstreffer (1-2). Er is echter geen vuiltje aan de lucht voor Het Zesde ondanks de stevige Zuidwester, die schuin over het veld een steun in de rug bied in deze eerste helft. Na iets meer dan een half uur spelen is het Sebastian die de splijtende pass geeft op Pepijn. De counter wordt snel uitgevoerd. Pepijn moet de bal in alle eenzaamheid controleren, terwijl alleen Wesley met hem de middenlijn is overgestoken. De controle en afronding zijn perfect: 1-3!

Een stand die ook halverwege prijkt op het, overigens niet aanwezige, scorebord. Een ongekende weelde in deze topper. De manschappen worden nog eenmaal gewezen op het belang van de wedstrijd en bij aanvang van de tweede helft staan de neuzen allemaal dezelfde kant op om deze overwinning veilig te stellen. Uiteraard ging Nieuwerkerk er alles aan doen om, als eerste, die aansluitingstreffer te maken. De druk nam wel toe, maar de grote kansen bleven door goed verdedigend werk uit. Zowel Jeffrey als Sjoerd haalde een bal van de lijn en werden held van de dag. De beste kansen waren alsnog voor Neptunus-Schiebroek, maar een vierde doelpunt bleef vooralsnog uit.

In de laatste fase van de wedstrijd nam de spanning ondanks het verschil van twee doelpunten toe en werd grensrechter Sjors, die overigens sterk vlagde, ook nu de scheidsrechter genegeerd, dat is dus niet alleen bij thuiswedstrijden zo. Maar echt in de problemen is Het Zesde eigenlijk niet gekomen. Jordy deed 'een -gevaarlijke- Jack dribbel' in de zestien, maar ook dat leverde geen Nieuwerkerks gevaar. In een ongelukkig duel viel een tegenstander bovenop Vincent die daarbij opnieuw een scheurtje opliep in zijn sleutelbeen. Nick vroeg aan Sjoerd of hij 112 kon bellen, terwijl Sjoerd gewoon in het veld stond en daarna wilde hij Vincent wel wegbrengen. De oplettende Marcel zei dat het wellicht beter was dat iemand die niet speelde dat zou doen. Typisch Nick, goed bedoeld hoor, dat wel!

Als de wedstrijd wordt hervat is er niet lang meer te spelen en twee minuten voor het laatste fluitsignaal weet Marcel de eindstand op 1-4 te bepalen! Een uitstekende overwinning op bezoek bij de, tot nu, meest achtervolgende concurrent. Het kratje van Nick (omdat Sparta verloor van FC Twente, wat Sjors in een toch al opperbeste stemming had gebracht), smaakte nu extra goed. Jeroen schreeuwde in de kleedkamer, bij afwezigheid van de box, alles samen en werden de plannen van de afgesproken tattoo nu meer tot realiteit gesmeden. De komende drie zaterdagen is Neptunus-Schiebroek 6 vrij en kan het zich in alle rust voorbereiden op de uitwedstrijd bij XerxesDZB.

De topper heeft veel geëist van de mannen en de ziekenboeg is met korte en langdurige blessures weer aardig volgelopen. Naast Vincent, zal ook de al geblesseerde Wouter voorlopig niet kunnen spelen. Ook de kleine groep op de maandagavond training heeft overal schrammen van het Nieuwerkerkse kunstgras, terwijl een groot deel de training helemaal oversloeg, maar straks op #PK6 was het het allemaal waard. Zover is het nog niet. Scherpte blijft vereist. Uitwedstrijden bij XerxesDZB, PKC'85, BVCB en later Ommoord mogen niet worden onderschat. Terwijl ook Soccer Boys en Leonidas niet zomaar voor niets naar de Hazelaarweg zullen komen.

Maar nu, nu mag er nog even worden nagenoten van deze heerlijke overwinning bij Nieuwerkerk: 1 tegen 4!! Mannen, meer dan van harte gefeliciteerd!!