Belangrijke stap gezet richting einddoel

Gelijkspel bij BVCB, maar belangrijker: niet verloren.

Na de vrij eenvoudige overwinningen bij Nieuwerkerk en XerxesDZB was er misschien even iets teveel euforie. Met een voorsprong van 9 punten op BVCB werd er begonnen aan de uitwedstrijd bij PKC'85. Altijd lastig. Ondanks een belangrijk doelpunt van Wesley werd er gelijkgespeeld (1-1). De daaropvolgende maandag stond de kraker tegen angstgegner Soccer Boys gepland. De ploeg uit Bleiswijk troefde Het Zesde op alle fronten af. Waardoor er voor het vierde seizoen op rij niet gewonnen kon worden van deze ploeg (0-2). De teleurstelling was groot. De knop ging om en het was tijd om weer even 'met benen terug op de grond' vooral te denken aan voetbal en niet aan allerlei (soms - té - leuke) randzaken. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen hekkensluiter Ariston '80 werd er zelfs niet geopend met 'My Light House'. Maar alles werd gerechtvaardigd aan het einde van de dag. Door doelpunten van Jordy (2x), Marcel, Willem en Pepijn werd er met een overtuigende 5-0 gewonnen van Ariston. Hans Teijn had echter met trillende handen te snel het wedstrijdformulier ingevuld en daardoor 0-0 doorgestuurd naar voetbal.nl. In Bergschenhoek liep men de polonaise. Neptunus-Schiebroek is nu echt de weg kwijt moeten ze hebben gedacht, maar hoe heerlijk is het dan om op maandag wakker te worden en de uitslag gecorrigeerd is. Behalve in Bergschenhoek natuurlijk, wat moeten zij een koppijn hebben gehad...

Een weekje later... de Schiebroekse derby. Op eigen veld werd er aangetreden tegen Leonidas. De oorspronkelijke thuisbasis van een aantal spelers van Het Zesde, maar de club is zodanig veranderd dat er van geen enkele vriendschap meer sprake is. Dat was ook terug te zien op het veld. Een paar behoorlijke overtredingen aan beide zijden zette de wedstrijd op scherp, terwijl de thuisploeg het moeilijk had tegen de wijkgenoot. Ook een klein opstootje volgde. Coach Jeroen bracht Pepijn voor verandering en het hielp. De spits kreeg het op zijn heupen en was na een pass van Wesley iedereen te snel af en verschalkte de doelman op knappe wijze, 1-0! In de tweede helft kon een speler van Leonidas al binnen de tien minuten inrukken vanwege spuwen. Tegen 10 man kreeg Neptunus-Schiebroek het niet makkelijker. Al bleven de echt grote kansen voor de bezoekers uit (die ondertussen voor alles hun ongenoegen uitten), mede door goed optreden van doelman Jelle. In het langslopen en buiten de duels om werden spelers van Neptunus-Schiebroek uit het niets geslagen, maar om erger te voorkomen werden een paar dingen 'door de vingers gezien'. Tien minuten voor tijd was Pepijn weer op avontuur en werd in de zestienmeter gehaakt tijdens een kapbeweging en dus ging de bal op stip. De spits verzilverde zelf en stelde daarmee de overwinning veilig (2-0). Een paar minuten later volgde opnieuw een counter, kwam ditmaal de assist van Hessel en was Pepijn weer te snel voor 'de rest' en werd de 3-0 een feit! Niet veel later volgde het laatste - veilige - fluitsignaal.

Dit weekend was het dan zover, de uitwedstrijd bij BVCB. Vijf weken geleden dachten we even dat dit dé wedstrijd zou die alles zou beslissen en de concurrent uit BVCB ons op eigen veld de titel zou bezorgen. Nog steeds werd er met een verschil van vier (verlies)punten begonnen aan het duel in Bergschenhoek. Alleen vanuit een andere gedachte. Bij winst is de titel (zo goed als) veilig met nog drie wedstrijden te gaan. Bij een nederlaag zou het allemaal wel ineens heel lastig worden. En met een gelijkspel zouden we toch als grote winnaar van het veld stappen, alleen mag de euforie nog even worden uitgesteld.

Op zaterdag volgde een heerlijk motivatiefilmpje dankzij captain Jeffrey. Schitterend! Iedereen begreep het belang van de wedstrijd van vandaag en ondanks het lastminute afhaken van Thomas en Mark stond er nog steeds een brede selectie klaar voor dit duel. De wedstrijd, die pas om 16.30 uur begon op het overigens prachtige nieuwe kunstgrasveld, startte tam, heel tam. Beide teams wachtten af, maar de opgetrokken as van het veld was bij Neptunus-Schiebroek niet te vermurwen tot rare capriolen. Wesley en Dave controleerden achterin met Matthijs en Jack. Jeffrey en Hessel op het middenveld met Nick en Jordy. Pepijn en Marcel startten voorin. Pepijn werd 2 á 3 maal op avontuur gestuurd en kreeg een hele grote kans op een voorsprong, waar de doelman van BVCB goed redde op de inzet vanuit de moeilijke hoek. En dat terwijl de bank schuilde voor het winterse weer dat ons zomaar ten deel viel. Na iets meer dan twintig minuten spelen kreeg BVCB de bal niet weg na een hoekschop en kwam de bal in het vijf meter gebied terecht bij Jeffrey, die de bal over de al vallende doelman heen kopte, 0-1! De vreugde was daar!

BVCB dat nu absoluut moest gaan komen, kroop wat meer uit de schulp, maar heel gevaarlijk werd de thuisploeg niet. De BVCB-spits ging heel theatraal naar de grond in de zestienmeter, maar de leidsman was niet te vermurwen. Ook aan de andere kant, waar Pepijn weer was ontsnapt en toch heel even werd aangetikt, volgde geen strafschop. De grootste kans voor BVCB ontstond toen Dave de bal nog net raakte na een voorzet en Jelle daardoor verrast werd, maar er was geen speler van BVCB om het karwei af te maken. Niet veel later verloren we Jack met een blessure, werd Willem ingezet als vervanger en even later Wessel en Sebastian voor Jordy en Matthijs. Terwijl Jeroen de vlag ter hand had genomen en een achterbal toekende op sublieme wijze. Vlak voor rust werd Willem met geel bestraft vanwege een charge van achter aan de zijlijn.

Ook halverwege vonden we de thuisploeg tam, maar we hadden tenslotte niets te klagen met de voorsprong. Rustig blijven en zeker met tien man geen gekke dingen doen. BVCB kwam echter fel en geïnspireerd uit de kleedkamer. Na een kleine acht minuten viel de gelijkmaker binnen na een vrije trap (1-1). Willem mocht terug het veld in en we dachten het spel weer naar ons toe te trekken, maar dat lukte niet. Mede door een aantal warrige beslissingen van de scheidsrechter. We maakten ons veel te druk. Een blessure (kramp) bij Dave was een streep door de rekening, waardoor Hessel achterin moest gaan spelen. Terwijl de BVCB spits weer zocht naar een strafschop, wuifde de scheidsrechter het weer weg. Maar even later volgde toch een strafschop nadat Wesley wat wild inkwam, maar wel de bal speelde. Het zag er gevaarlijk uit vanaf de overkant en na 2 á 3 eerdere momenten bezweek de scheidsrechter nu onder de druk van de thuisploeg. De strafschop ging erin (2-1).

Nu waren wij aan zet, maar we waren door onze opties heen. Het duurde even, maar we kregen weer grip op de wedstrijd. Soms hadden we iets rustiger moeten zijn in het uitspelen van de geboden ruimte bij een counter of ingezette aanval. Nu kwam de bal soms net zo hard weer terug. Willem bracht gevaar, door met veel energie te doen waar Pepijn niet meer aan toe kwam. Dat dat soms gepaard ging met een (lichte) overtreding namen we voor lief. Iets meer dan tien minuten voor tijd bracht Willem de bal voor het doel en liep Pepijn de bal de bij de tweede paal binnen, 2-2! Ondanks een vlagsignaal van een BVCB wisselspeler keurde de scheidsrechter het doelpunt goed, omdat hij zelf op de juiste plaats stond om het goed te kunnen beoordelen. Klasse!

Even later werd Willem op de middenlijn teruggefloten voor opnieuw een overtreding en schoot daarbij de bal weg. Een verwijtende blik van de scheidsrechter was genoeg om Marcel de laatste tien minuten weer erin te brengen voor Willem. Geen risico's nemen! We hielden stand in de slotfase en na ruim drie minuten extra speeltijd waren we tevreden met een gelijkspel. Met iets meer durf was het misschien mogelijk geweest om te winnen, maar daarmee was de kans op verliezen ook groter geworden. Dat gelijke spel was ook een goede afspiegeling van de wedstrijd. Het team heeft er gestaan als eenheid en een gelijkspel was het minimale wat we wilden overhouden aan deze wedstrijd en dat is gelukt! "En moet genoeg zijn". In de kleedkamer werd er (tijdelijk) afscheid genomen van doelman Jelle, die deze week naar Zuid-Amerika vertrekt. Een keepers tegoed bon (uit de boetepot) voor de 'dure' extra keeperskosten waren bedoeld om snel terug te keren. Dat dat deze competitie niet meer gebeurd weten we al. De technische staf is nog in onderhandeling met tijdelijke vervangers.

De komende drie weken heeft Neptunus-Schiebroek 6 alle tijd om de krachtinspanningen van de afgelopen drie weken te laten herstellen om daarna Ommoord én TOGB vooral niet te onderschatten. Afhankelijk van de resultaten van BVCB zullen we zien wanneer het dan écht gaat gebeuren...??