'Voetballen is simpel...'

'...maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen'.  'Je moet altijd één doelpunt meer maken je tegenstander'. 'Winnen doe je met z'n allen'. Zijn enkele gevleugelde Cruijffiaanse uitspraken, die vandaag van toepassing waren op Neptunus-Schiebroek 6.
 
Eindelijk was het dan zover, de eerste competitie wedstrijd. Dankzij Nick werd er in de aanloop naar de wedstrijd zelfs een Countdown online gezet. Ook trachtte hij de groep scherp te krijgen. Op vrijdagavond werd captain Jeffrey naar huis gestuurd door de geblesseerde doelman Jelle, zodat ook hij dit weekend fit en scherp aan de aftrap zou verschijnen. Helaas konden we Jelle nog niet opstellen, vanwege ditmaal een liesblessure waren we genoodzaakt om voor de vierde officiële wedstrijd op rij een vierde doelman op te stellen. Ditmaal werd Naut bereid gevonden het doel van Het Zesde te verdedigen. 
 
Voorafgaand aan de eerste competitie wedstrijd werden alle leden van het team uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de teambespreking en doelstelling. De verder interne blijvende uitspraken werden vooral door Jeroen goed begrepen, bleek nadat hij het een dag later exact herhaalde. Coach Wilko werd met cadeaus nog gefeliciteerd voor zijn eerdere verjaardag en natuurlijk was daar, volgens traditie, ook een fles Schelvispekel bij. Na het maken van een teamfoto (dat doen we nog een keer over) in het clubhuis, vanwege de aanhoudende regen, werd begonnen aan de warming-up, de opstelling vertelt en nadat we even moesten wachten op scheidsrechter Patric en doelman Naut begon dan eindelijk de eerste competitie wedstrijd. 
 
Zoals we mochten verwachten ging Het Zesde stormachtig van start en werden er een paar hele grote kansen gecreëerd. Doelpunten vielen er echter niet. Pepijn had het vizier (nog) niet op scherp en ook na een weergaloze pass van Dave volgde er nog geen doelpunt. Echter werd er goed gespeeld en vooral, zoals verzocht, hard gewerkt. Als je echter geen doelpunt maakt dan sluipt er toch nog iets in de ploeg wat eigenlijk niet mag gebeuren. Het lukt dan even allemaal niet meer, we lijken ons te verstoppen, niet meer aanspeelbaar te zijn, geen idee te hebben wat er moet gebeuren en het allergevaarlijkst: we gaan achteruit lopen en laten tevens de tegenstander teveel komen. Nieuwerkerk groeide daardoor in de wedstrijd en prompt gebeurde precies datgene wat we niet wilden, een 0-1 achterstand. In de tussentijdse fase was scheidsrechter Patric coulant voor Sjoerd, die een tegenstander torpedeerde. Overigens schrok hij er zelf van en bood direct netjes zijn excuses aan, jammer dat het door Nieuwerkerk gemaakte filmpje daar al was afgesneden.
 
Halverwege was het tijd om even kritisch naar ons eigen te kijken en nogmaals tegen elkaar te zeggen dat we het alleen gezamenlijk en met hard werken voor elkaar kunnen krijgen. En precies dat gebeurde er in de tweede helft: de schouders gingen eronder! Neptunus-Schiebroek bracht druk op de tegenstander, dat er soms wel uitkwam, maar niet meer echt heel gevaarlijk werd. Het Zesde had nu een groot veldoverwicht, maar alsnog bleven de doelpunten uit. Totdat er na een minuut of 25 een heerlijke aanval werd opgezet. Over meerdere schijven kwam de bal bij Vincent die de bal vanaf het middenveld bij Pepijn bracht. Hij vond de achterlijn en gaf de bal strak voor op de voor het doel vrijgelaten Marcel, en dat moet je dus juist niet doen als tegenstander. Marcel stond op de enige juiste plek en het doelpunt maken was een koud kunstje, 1-1!
 
De ontlading die los kwam na de gelijkmaker was tot heinde en verre te horen en gaf meteen ook de extra energie om nu nog een tandje bij te schakelen. Enkele minuten later was het dit keer Marcel die de bal met een steekpass bij Pepijn bracht. De spits die al wat kansen kreeg schoot op dit belangrijke moment de bal wel tegen de touwen, 2-1! De opluchting bij Pepijn en de nieuwe ontlading bij iedereen was diep voelbaar. Wat een verlossing! Uiteraard was de overwinning op dat moment nog niet zeker. We moesten toch nog zeker een kwartier en zoals we konden verwachten deden de bezoekers er nu een tandje bij om te redden wat er nog te redden viel. 
 
Wij deden alsnog enkele wissels, waarbij even benoemd mag worden dat de acceptatie van de lange wisselbeurt groot was, en gingen vooral voor tegenhouden in deze fase. Dat tegenhouden lukte uitstekend. Soms met kunst- en vliegwerk, maar ook met degelijke controle en rust. Het laatste fluitsignaal klonk opnieuw als een verlossingsmoment en het door Willem meegenomen kratje bier smaakte daardoor extra goed in de kleedkamer. Later die avond bleef het nog lang onrustig aan de Hazelaarweg. Er sneuvelde een kan vol met bier, een fles Schelvispekel meermaals de WiFi en daardoor de muziek en pinautomaat, maar ook een speler. De volgende dag stond hij zonder hoofdpijn op en maandag weer op het veld. Al met al een zeer geslaagde eerste competitie wedstrijd: drie punten en een uitstekende derde helft!
 
Op naar volgende week, wanneer de altijd lastig uitwedstrijd bij Berkel op de agenda staat. Aftrap op Sportpark Het Hoge Land is om 13.00 uur. 
 
Opstelling van deze week: Naut; Wessel (Wouter '32), Sjoerd, Dave, Michiel (Willem '28); Nick (Vincent '28), Jeffrey, Hessel (Wessel '76), Sebastian (Jordy '32); Pepijn (Sebastian '76) en Marcel (Nick '68).
 
Niet gespeeld: Jeroen, Matthijs, Jack, Jelle en Sjors.
 
Afbeelding invoegen