The only way is up!

Drie of vier keer scoren en weer de nul gehouden.
 
Uit bij Nieuwerkerk was de vaste verslaggever er niet bij, maar met de verkregen informatie probeer ik er toch nog een stukje van te maken. Vooraf dacht men aan laatkomers en verdwaalde spelers, maar ook aan invallers die nergens te verkrijgen waren. Uiteindelijk gingen de 13 spelers er het beste van maken tegen Nieuwerkerk 7, dat zich heeft genesteld aan de onderkant van de ranglijst. Overigens is het helemaal niet erg om weinig wissels te hebben, als iedereen maar dezelfde motiverende gedachten heeft. En zo was het...
 
Al na tien minuten nam Neptunus-Schiebroek een voorsprong. Na een hoekschop van Sebastian scoorde Jeffrey de 0-1. "Kampioenen", riep Jeroen via de groepsapp. De spanning daar - in die app - liep echter op toen er een lange tijd niets werd vernomen uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Precies op het moment dat ik dacht het duurt nu wel lang en wilde vragen wat de stand was, typte Jeroen: '57e min 0-2 Marcel'! Een verlossend doelpunt na een assist van Hessel. En een kwartier voor tijd besliste diezelfde Hessel de wedstrijd definitief met een afstandsschot van 25 meter, 0-3! In de slotfase scoorde Jeffrey na een assist van Sebastian een 'wereldgoal', volgens de informatievoorziening ter plaatse, maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel: onterecht, zei men. 
 
Als er echter na afloop op voetbal.nl werd gekeken heeft de dienstdoende scheidsrechter er toch 0-4 van gemaakt. Hij vond blijkbaar toch dat deze onterecht werd afgekeurd of kwam het door de schoonheid van het doelpunt? Vragen kon niet meer, want iedereen had het complex van Nieuwerkerk inmiddels verlaten. De statistieken zullen echter op de voorgaande informatie worden bijgewerkt. Bedankt, scheids! #weekvandescheidsrechter.
 
Voordat het complex werd verlaten werd er eerst nog heerlijk gebadderd in de zelfvoorzienende kleedkamer en afspraken gemaakt over het verder verloop van de avond. In buurthuis Rozenlaan werd - de derde nul tegen op rij, de vierde competitie zege op rij en daarmee de maximale score - uitbundig gevierd met bier, pizza, een bezoekje aan de nachtwinkel, de overwinning van Nederland op Duitsland (tot vermoedelijke teleurstelling van Sjoerd) en bierpong. Tegen die tijd werd het stil in de gezamenlijke groepsapp en weten we niet wat er verder nog gebeurd is. 
 
Volgende week is Het Zesde een weekje vrij en kan het met een ongeslagen status eventjes achterover leunen om vervolgens heel snel (en vroeg) weer scherp te zijn. Over twee weken speelt Neptunus-Schiebroek al om 10.00 uur bij Ariston'80 in Delft. Er wordt al gesproken over ontbijten op de club, indien zo, dan gaan we daarvoor zorgen in Oktoberfest sferen voor het feest later die dag. Iets van open tot sluit...? Maar dan wel met drie punten in de tas! En als het even kan weer zonder tegendoelpunten. Scherpte! Focus!
 
"The only way is up". 
 
Afbeelding invoegen