Grootse triomf

Lobjes, steekballen, corners en een strafschop…een dag dat alles lukte.

De tegenstander van vandaag had een beetje voor wat verwarring gezorgd. Op eigen veld – weliswaar – wisten ze te winnen van zowel BVCB als Nieuwerkerk, maar ook de overwinning bij Ommoord en de kleine nederlaag bij Soccer Boys zorgden voor de nodige scherpte aan Schiebroekse zijde. Na het gelijke spel vorige week bij datzelfde Soccer Boys moest er vandaag weer worden gewonnen om de juiste koers te blijven behouden. In de kleedkamer werd dan ook afgetrapt met het lied "My Lighthouse”, met de mooie teksten (vrij vertaald): "Vuur voor ons, je bent de slimste”, "Je zult ons door de stormen leiden” en "Ik zal de belofte vertrouwen”.

De wedstrijd bij Soccer Boys behoefde vorige week overigens niet te worden gelijk gespeeld. Neptunus-Schiebroek had het betere van het spel en bovendien de grootste mogelijkheid om ondanks de moeizame laatste fase van het spel, toch de overwinning veilig te stellen vanaf elfmeter. Helaas was het vizier van Marcel niet op scherp en miste hij de strafschop. De enige kans van Soccer Boys was in de eerste helft meteen een doelpunt geworden. Mark stelde een punt veilig in Bleiswijk, maar wat ongelooflijk zonde dat hier punten zijn laten liggen. Zeker gezien ook de resultaten op de andere velden.

Terug naar PKC, thuis. De eerste ‘belofte’ werd al na vijf minuten ingelost. Marcel trapte de hoekschop en bij de tweede paal dook aanvoerder Jeffrey helemaal vrij op om de 1-0 tegen de touwen te werken. Een doelpunt met een knipoog! Neptunus-Schiebroek gaf de bezoekers geen enkele ruimte om ook maar te denken aan aanvallen. Vijf minuten na de openingstreffer was middenvelder Wesley in balbezit. Vanaf de rechterzijde van het veld zag hij Marcel vertrekken en met een geniale lob over de defensie heen zette hij de spits vrij voor het doel. De vrije ruimte was (nu wel) aan Marcel besteed en zo verdubbelde hij de score (2-0) al na tien minuten spelen.

Als we weer vijf minuten later zijn is Dave in balbezit op ongeveer 25 meter van het doel en dacht ‘laat ik het weer eens proberen’ en hij kwam weer wat dichterbij. De bal kwam via de onderkant van de lat terug in het veld. Nog geen twee minuten later weet PKC ook de zestienmeter de bereiken en ontstond er aan de andere kant van het veld een soortgelijke situatie. De bal komt na een schot van afstand via de onderkant van de lat terug het veld in. Echter is er een PKC’er die attent reageert en dus de aansluitingstreffer weet te maken (2-1). Even gaat de wedstrijd iets meer gelijk op en lijken de teams gelijkwaardig. Na enkele wisselingen neemt Neptunus-Schiebroek het heft definitief in handen.

Het is opnieuw een hoekschop van Marcel die tot een doelpunt leidt. Dit keer is het Hessel die het doelpunt voor zijn rekening neemt (3-1). Slechts twee minuten later wordt er meer afstand genomen van de tegenstander. Een aanval die start bij Marcel wordt door Mark met een lekker steekballetje bij Hessel gebracht, de doorgeschoven middenvelder scoort oog in oog met de jonge doelman opnieuw (4-1). Na een half uur spelen brengt coach Jeroen, Pepijn binnen de lijnen. De eerste de beste hoekschop – van Marcel – wordt door Pepijn in het doel gelopen, maar de ‘ruziënde’ Hessel wordt teruggefloten voor duwen in de rug en dus gaat het doelpunt van de spits niet door.

Maar de spits zou zijn doelpunten gemiddelde nog wat gaan opkrikken en voor de tweede thuiswedstrijd op rij een hattrick laten aantekenen. De eerste kwam slechts vijf minuten na de invalbeurt. Halverwege de helft van PKC veroverd Pepijn de bal en weet, in eerste instantie nog gehaakt, het doelpunt alsnog te maken (5-1). Ondertussen worden de afwezigen in de groepsapp op de hoogte gehouden en die spreken al van ‘lopende band werk’ en daar leek het soms ook wel op. PKC kwam er simpelweg niet aan te pas. Twee minuten na het eerste doelpunt van Pepijn weet de spits wederom te scoren (6-1). Wesley is degene die de assist verzorgd en laat dat andermaal aantekenen voor de statistieken. Nog voor rust volgt een zevende doelpunt. Pepijn wordt vanaf de middenlijn over de as van het veld weggestuurd door Hessel. De meelopende Marcel behoeft niet in actie te komen. Pepijn scoort hem zelf en maakt zijn hattrick – in een kwartier – compleet (7-1). In de groepsapp klinkt het al: ’10-10-10!!’

Halverwege behoefde alleen de scherpte behouden te blijven. Op dezelfde voet doorgaan als in de eerste helft, maar logischerwijs is dat niet heel gemakkelijk. Onbewust sluipt er toch een beetje gemakzucht in en met een tegenstander die zich ook weer niet helemaal naar de slachtbank wil laten leiden werd het eerste kwartier van de tweede helft toch een beetje moeizaam. Als er een kwartier gespeeld is komt pas de eerste mogelijkheid, die levert dan wel meteen een doelpunt op. Nick, in de tweede helft opgesteld als spits, komt op vrijwel onmogelijke wijze toch door de defensie in de zestienmeter en langs de achterlijn. Als hij voor het doel langs doorkruist legt hij de bal klaar voor Pepijn die in een leeg doel kan scoren (8-1).

Neptunus-Schiebroek doet het in de tweede helft wat kalmpjes aan en na een gele kaart voor de bezoekers – na de zoveelste overtreding van dezelfde speler – werd het toch wat lastiger voetballen, maar toch hadden de backs Jack en Michiel een makkelijk middag tegen deze tegenstander. Halverwege dit tweede deel van de wedstrijd kreeg PKC een hoekschop maar niet weg. Als de bal net buiten de zestienmeter goed valt voor Dave, weet de schietgrage verdediger de bal in te schieten. Weliswaar werd de bal van richting veranderd, maar het doelpunt telde er niet minder om (9-1). Twee minuten later verslikken zowel Wesley als Jelle zich in de spits van PKC bij een zeldzame counter en dat leverde een tweede tegendoelpunt op (9-2).

Op zoek naar het zo gewenste tiende doelpunt geeft Wessel de bal voor op Nick, maar de gelegenheidsspits schrikt van de grote kans én de door de doelman geproduceerde oerkreten als er een speler te dicht bij hem in de buurt kwam (de tegendoelpunten zat zeker?). Nog geen tiende doelpunt. Elf minuten voor het laatste fluitsignaal wordt er weer een lekker lopende aanval opgezet met het gewenste én verdiende eindresultaat. Vincent speelt de bal in op Pepijn, die op zijn beurt de bal teruglegde op Mark. Hij schoot de bal hard en onhoudbaar in het dak van het doel vanaf het randje van de zestienmeter (10-2).

De wedstrijd kabbelde vervolgens naar het einde. In de laatste minuut wordt er geprobeerd om Marcel 1-op-1 te zetten met de doelman, maar een arm van de tegenstander steekt daar een stokje voor. Gevolg: strafschop. De inmiddels als aanvoerder spelende Wessel wordt naar voren geschoven en neemt ook zijn verantwoordelijkheid. Ondanks de misleiding en het handje van de doelman was de strafschop goed voor het elfde doelpunt, vooral tot grote vreugde van ‘de bank’. Wessel bepaalde daarmee de eindstand van deze wedstrijd op 11-2! Een grootse triomf!

In ‘de derde helft’ werd het laatste kratje van Horst soldaat gemaakt, waarna er een voor sommige korte en voor sommige toch lange derde helft volgde in het clubhuis. Volgende week, inmiddels over een paar dagen, staat de wijkderby bij Leonidas gepland. Een derby met herinneringen, maar daarover volgende week meer. Aftrap aan het Erasmuspad is om 14.30 uur.